26.- Patríš do svojej fakulty

260 18 4
                                    

Dvaja študenti Rokfortskej strednej školy čarodejníckej školy práve prešli bránami Rokvilu, jedinej čisto čarodejníckej dediny v celom Anglicku. Mali namierené k Trom metlám. Rozprávali sa o možnom, aj nemožnom. Už na prvý pohľad bolo vidieť, že sa majú veľmi radi. Viac, ako radi. Panovalo medzi nimi silné spojenie, ktoré ľudia nazývali láska.

Vošli do známeho podniku, sadli si ku stolu v rohu miestnosti a objednali dve ďatelinové pivá.

,,Ako to Neville vzal?" opýtal sa chlapec svojej priateľky. Vedel, že ju pozval do Rokvilu a že za tým videl niečo viac. Ale Lune veril.

,,Očakávala som niečo horšie. Bez slova sa postavil a odišiel," odpovedala úprimne.

,,Nerobil scény?"

Luna sa pri tej predstave zasmiala: ,,Nie. Je okolo neho pozitívna aura. On nie je ako Harry, alebo Ron. Nerobí scény ani v situáciách, v ktorých by to mohlo byť správne."

,,To je pravda. Neville je, nie je slaboch, ale správa sa tak. Keby trocha viac zabojoval, mohol by byť niekým."

,,Áno, ale ten chlapec má za sebou nepeknú minulosť. Nie tak, ako Harry, ale poznám jeho starú mamu, ženu, s ktorou vyrastal. Videla som jeho rodičov u Svätého Munga. Nemajú ani páru o tom, kto sú, alebo kto je Neville. Dokážeš si to predstaviť? Ja nie. Nemám iba mamu a mnohokrát sa cítim osamelá. Nie je správne vysmievať sa práve jemu za to aký je. A som rada, že to nerobíš. Práve to sa mi na tebe páči, Rolf Scamander. Si pravý bifľomorčan a nemal by si sa za to hanbiť. Si loajálny, spravodlivý a dobrosrdečný. Toto je tvoj posledný rok na Rokforte. Ty môžeš dokázať, že vaša fakulta nie je najhoršia."

,,Luna, myslíš to vážne, alebo to hovoríš len preto, lebo som tvoj priateľ?" spýtal sa podozrievavo.

,,Samozrejme, že to myslím vážne. Bifľomor sa už dávno podceňuje. A vy ste si tie reči zobrali k srdcu a ani sa nesnažíte zlepšiť to, kým ste. Vaša fakulta je dobrá, pretože do nej môžu patriť všetci. Bystrí, odvážni čistokrvní, aj muklorodení. Nemáte nároky a to je to, čo sa mi páči na Bifľomorskej fakulte."

Svetlovlasý chlapec sa usmial, naklonil sa k nej a venoval jej vášnivý bozk, ktorý mu s radosťou opätovala: ,,Presne pre toto ťa milujem, Luna Lovegoodová."

Dievčinu jeho slová zaskočili. Ona k nemu chovala isté city, ale nevedela, že aj on k nej. Myslela si, že je to jednostranné. Ale teraz, keď poznala pravdu, mohla otvorene prehlásiť, že bola tým najšťastnejším dievčaťom pod slnkom. Hodila sa mu okolo krku a predtým, než ho pobozkala, vyslovila tie krásne slová: ,,Aj ja ťa milujem, Rolf Scamander."

Práve vtedy sa otvorili dvere a dnu vošiel Neville Longbottom so plavovlasou bifľomorčankou. Chlapca okamžite upútal pohľad na dvoch študentov sediacich v rohu miestnosti. Pichlo ho pri srdci. Aj dievča sa pozrelo tým smerom a následne na na Nevilla. Chvíľu jej to trvalo, ale nakoniec pochopila, čo sa deje. Chytila chlapca za rameno a potichu zašepkala: ,,Ideme preč?"

Bez slov prikývol a obaja opustili Tri metly. Chvíľu kráčali v tichosti, ktoré po pár minútach chôdze do nikam, dievča prerušilo: ,,Mrzí ma to. Nevedela som o tom."

,,To je v poriadku, Hannah," prerušil ju. ,,Ja som o tom vedel."

,,Nemrzí ťa to?"

,,Na jednej strane áno, pretože keby nie som zbabelec, mohol som byť na jeho mieste ja. Ale na tej druhej, som šťastný, že je šťastná aj ona."

,,Ty ju musíš skutočne veľmi milovať," zhodnotila skôr sama pre seba, no aj tak odpovedal.

,,Áno, v tom máš pravdu."

Kráčali ďalej, až sa ocitli pred Rokfortskou bránou. Neville si ani neuvedomil, že vôbec opustili Rokvil. Vošli do hradu, keď Hannah Abbotová so smutným smiechom prehovorila: ,,Mimochodom, ďakujem za doučovanie."

Neville si plesol rukou po čele: ,,Ach Merlin, ako som len mohol zabudnúť? Pôjdeme do knižnice?"

,,Nie. To je v pohode. Ty sa teraz potrebuješ spamätať."

,,A čo tvoj test?"

,,Bude to len teoretická skúška, takže tam niečo napíšem a budem sa modliť, že je to správne." Mykla plecami.

,,Tak to teda nie. Sľúbil som ti doučovanie, dám ti ho. Čo iné mi pomôže viac, než si zopakovať Herbológiu?"

Hannah sa nad ním pousmiala. Nevyzeral na to, mnohokrát sa tak ani nesprával, ale počas tohto dňa pochopila, že Neville Longbottom je pravý chrabromilčan.

V kniżnici ich čakalo kopec kníh o rastlinách zvaných Kolopuškovníky, o ktorých Hannah potrebovala vedieť čo najviac a keďže v deň, keď sa o nich učili preležala v nemocničnom krídle, nemala na výber. Musela niekoho požiadať o pomoc. Najprv uvažovala o niekom z Bystrohlavu. Napríklad Luna, ale s ňou si nedokázala predstaviť doučovanie. Potom si spomenula na Nevilla. Miluje Herbológiu a je to predmet, ktorý mu ide najlepšie. Vzali si knihy, ktoré potrebovali a sadli si k stolu.

Hannah si niekde za tmavovlasým chlapcom všimla svetlé vlasy a slizolinský habit.

,,Čo tu robí Malfoy?" spýtala sa hlasnejšie, než mala v pláne. Otočil sa ich smerom a drzo odsekol:

,,Staraj sa o seba Abbotová!"

Neville pretočil očami a pozrel na Draca: ,,Prestaň. Už nemáš takú moc, ako predtým. Stratil si ju, keď rodina Malfoyovcov prišla o svoje postavenie."

Draco červenel od hnevu. Chcel niečo povedať, niečo hnusné, ale zastavil ho hlas slizolinčanky zo šiesteho ročníka: ,,Longbottom, ako sa ti páči vyvyšovať sa nad druhými? Nad tými slabšími? Je to skvelý pocit, však? Uži si ho kým môžeš."

,,Čo tým myslíš?"

,,Pozri sa na kohokoľvek. Lockhearta, Ritu Skeeterovú a mnoho ďalších. Ako sa správali k ostatným a ako dopadli. Ak chceš skončiť rovnako, tak nech sa páči. Smelo do toho."

Povedala a s úsmevom sa skryla za regálom, do ktorého vložila hrubú knihu. Draco na ňu prekvapene pozeral. Asi by mal niečo urobiť. Nenápadne k nej podišiel a potichu povedal: ,,Ďakujem."

,,V pohode. K nikomu by sa nikto nemal takto správať. Hoci ty by si si to zaslúžil."

,,Viem. Preto chcem, teda vlastne Blaise chce, aby som napravil vzťahy, ale ja si myslím, že to je zbytočné. Preto sa snažím nebyť väčším debilom, než som bol."

Dievča sa zasmialo: ,,To je pekné, ale dovolím si byť úprimná, väčším debilom už nemôžeš byť."

,,Hm. Asi máš pravdu." Uznanlivo prikývol.

Dievča k nemu natiahlo pravú ruku: ,,Mimochodom, som Astoria Greengrassová."

...

Thank you for votes

Ľudia, toto je koniec. Ešte nás čaká epilóg a the end of this story.

By the way, prajem krásne Vianoce a nech dostanete veľa darčekov a hlavne ponožky😂😂

Forever In Our HeartsTempat cerita menjadi hidup. Temukan sekarang