11.- Až ku hviezdam

319 20 3
                                    

Ryšavý chlapec sedel na parapete okna vo svojej izbe v Brlohu. Bol spln, čo znamenalo, že jeho najstarší brat asi prežíva rušnú noc. Bill bol dobrý človek a bezdôvodne by neublížil ani muche. Je to jeho najbližší človek v rodine. Má čestné miesto hneď za Fredom. Aj ich bratské puto však na nejaký čas padlo a to práve vtedy, keď oznámil rodinke, že sa ide oženiť s Fleur. Nikto ju nemal rád. Ani on. To dievča bolo vskutku nádherné, ale takisto nesmierne namyslené. A ten jej otravný francúzsky prízvuk! Bill však stále tvrdil jednu a tú istú vetu. Občas to znelo ako by ho očarovala, ale nie svojou krásou, ale nejakým elixírom lásky.  ,,Keby ste ju lepšie spoznali, zistili by ste, že nie je až taká zlá." Po čase George zistil, že jeho brat mal pravdu. Naozaj nebola zlá. Bola len svojská. Niekto ju nemal rád, ona to vedela, no nevadilo jej to. Snažila sa s každým vychádzať po dobrom. Samozrejme okrem Molly. Ale to jej nemohol mať za zlé. Koľko neviest má rado svoje svokry? Je ich dosť málo.

Názor na Fleur zmenil, keď ju Bill priviedol do jeho obchodu. Bola niektorými vecami užasnutá. Pýtala sa na čo sú a či ich naozaj vyrobil on spolu s Fredom. Vtedy pochopil, že to dievča naozaj nie je len pekná tvárička, ale že má aj aj zmysel pre humor. Všimol si to aj Fred.

Fred... ako mu len chýbal. Keby to bol, práve teraz by viedli veľmi, veľmi vážny rozhovor. On a Hermiona? Ako vôbec mohol? Veď bolo jasné od samého začiatku, že ju miluje Ron a že oni dvaja budú spolu. Hermionu predsa brali ako sestru. Tak čo sa zmenilo? Nerozumel tomu. Ale aspoň konečne chápal, prečo mu Fred nikdy nechcel povedať s kým sa stýkal. Možno sa bál, že by sa mu to snažil vyhovoriť. Keď sa tak nad tým uvažoval, to bolo presne to, čo by spravil. Vyhováral by mu ju. Hermiona vždy patrila Ronovi a tak to malo ostať.

Pozrel vysoko na nočnú oblohu a snažil sa nájsť polárnu hviezdu. Nikde ju však nevidel. Zahľadel sa lepšie. Drobné svetielka hviezd mu pripomínali Jeho. Tvar, ktorý spoločne vytvárali, vyzeral ako jeho tvár. Ich tvár. Boli predsa dvojčatá.

Vzhliadol k nebesiam: ,,Ahoj, Fred. Znova som to ja. Tvoj braček. Už som to zistil. A pravdupovediac, možno som rád, že si mi to nepovedal. Určite by som ťa od toho odhováral. Prečo práve ona? Ona bola predsa vždy Ronova. Nikdy nie oficiálne, ale vieš, že sme sa stavili kedy jej Ron povie, že ju miluje. Bolo to v našom šiestom ročníku. Keď bol na Rokforte trojčarodejnícky turnaj. Videli sme Ronovu žiarlivosť na Viktora Kruma.

Hermiona mi už povedala, že ste sa tak nejako začali zbližovať, keď sme boli siedmaci. Úprimne, som rád, že to bolo tak pozde, pretože ak by sa to stalo niekedy v našom šiestom, alebo piatom, Ron by mal väčšiu šancu zistiť to. A myslím si, že obaja vieme, že by to nebolo dobré. Ani pre jedného z vás a ani pre ňu. Hermiona je skutočne krásna a ak by som si odmyslel to, že som od začiatku bol v tom, že ju všetci Weasleyovci okrem Rona považujú za sestru, možno by som tomu celému aj rozumel. A možno by som ti aj povedal, že by som to skúsil tiež, ale pre Merlina je to Hermiona Grangerová. Ona je ako naša sestra. Ja viem, že sa trochu opakujem, ale je to proste tak. Nikdy by som si s ňou nezačal."

Ani si neuvedomil, že sa mu po lícach už nejaký čas kotúľajú slzy. Nebolo to podstatné. Teraz si musel vyliať srdce svojmu bratovi: ,,Ak by váš... dajme tomu vzťah vyšiel najavo, niektorí členovia rodiny by to brali horšie ako svadbu Billa a Fleur. Síce s tou svadbou nesúhlasila iba mama, ale aj tak. Ginny by bola nahnenavá na Rona kvôli tomu, že mal už dávno povedať Hermione, že ju miluje. Ja by som sa hneval na teba. Ron by sa rozhádal aj s tebou, aj s Hermionou a aj s Ginny. Percy by ti dal prednášku o nejakom elixíre a o tom ako vyzerá kotlík, keď sa pripravuje. Charlie by bol Charlie a Bill by ti pogratuloval. No a čo sa týka rodičov, mama by bola predovšetkým šťastná a oco by bol vo svojom živle."

Jeho hlas sa zlomil: ,,Dobre. Na dnes by som mal skončiť. Predsa len, ak by som ti aj chcel povedať viac, stále by sa to nejako týkalo teba a Hermiony. Tak sa maj. Možno sa s tebou spojím zajtra."

Poutieral si slzy a vošiel dnu. Ľahol si na posteľ a ležal. Pozeral do stropu a premýšľal. Hermiona mu neodpovedala na otázku, či to povedala Ginny. Tie dve si hovoria všetko. Možno aj toto. Ale na druhej strane, povedala mu, že to nepovedali nikomu. Možno ani Ginny. Sám tomu veľmi neverí, ale možno je to tak. Ginny o nej vie všetko. Určite vedela aj toto.

Posadil sa, podišiel k písaciamu stolu, zo šuflíka vybral pergamen, na ktorý napísal jednoduchý odkaz:

Ahoj Ginny

Vedela si, že Fred mal nejaké dievča? Ja viem, že je trochu odveci sa to pýtať, ale chcem to vedieť. Ty si všímavá a určite by si o tom vedela. Vieš, mám nejaké podozrenie, ale potrebujem si byť istý a Fred mi to už nepovie.

S láskou, George.

Pergamen poskladal a podal ho svojej svojej sove, aby ho odmiesla jeho sestre. Pôvodne sa chcel spýtať priamo na Hermionu, no našťastie si to rozmyslel. Predsa len, je tu nejaká šanca, že Ginny o ich vzťahu nevie. A George nechcel byť taká sviňa, že by jej to povedal on. Nie. Nechá to na Hermionu. On nemá práve do toho zasahovať. Takisto nie je stopercentne pripravený na poznanie celej pravdy.

A najhoršie na tom bolo, že ani Hermiona. Ginny nie ie hlúpa. Možno niečo o Hermione tušila, alebo dokonca vedela a teraz keď si prečíta ten list... Čo to urobil? Možno práve vyzradil Hermionine a Fredovo tajomstvo! Nie priamo, ale ak Ginny niečo tuší... ona si vie spojiť dve a dve. George, ty si taký idiot! Hovoril si v hlave. Už sa to nedalo zachrániť.

Ďakujem vám za hviezdičky

Hi, guys! New part of forever in uor hearts. Pôvodne to malo byť o niečom inom, ale pred pôvodnú kapitolu sa mi hodila časť o Georgovi. Túto časť som písala s piesňami od Aless v pozadí. V škole som totižto dostala jej album Druhá šanca. Viem, že mnoho ľudí ju nenávidí, ale ja ju sledujem od samého začiatku jej kariéry a viem, že je skvelá. Takže také malé zamyslenie pre vás. Ak chcete niekoho hejtovať, alebo urážať, prosím naprv si overte, či na to máte dôvod.

PS: Prosím nekomentujte ten list, viem, že je odveci.

Forever In Our HeartsWhere stories live. Discover now