18.- Ginny = Pani Weasleyová

257 20 4
                                    

,,Čo sa stalo potom? Začali ste sa stretávať častejšie, alebo...?" spýtal sa George Hermiony po niekoľkých sekundách trápneho ticha.

,,Nie," krútiac hlavou, pokračovala, ,,ešte nie. Pokračovalo to neskôr. Až v DA.

Vždy som trénovala s Ginny, alebo Ronom a Fred naopak s tebou. To sa nikdy nezmenilo. Lenže, poznáš ma, Hermiona Grangerová, večná knihomoľka. Mimo stretnutí a učenia na VČÚ som zvládala hľadať v knižnici kúzla, ktoré by nám mohli pomôcť. A našla som ich skutočne veľa.

Raz som jedno trénovala. Myslím, že to bolo... Noear, alebo niečo také. Kúzlo, vďaka, ktorému protivník stratí sluch a tak nemôže vedieť, akú kliatbu, či kúzlo použiješ. Je to dosť účinné. Ale odbočila som od témy.

Skúšala som ho stále dookola, a ani som si neuvedomila, že nepočujem vlastný hlas. Keď mi to došlo, skúšala som prehovoriť, no neúspešne. Poobzerala som sa okolo seba a zbadala som vyškerenú ryšavú hlavu. Vedela som, čo urobil. Silno som zovrela prútik a vykročila k nemu.

,,Okamžite mi vráť sluch!" povedala som, aj keď som to nepočula.

On niečo povedal a ukazoval na svoje uši.

,,Netvár sa ako idiot a vráť mi sluch. Okamžite," pohrozila som mu s prútikom pri krku. Bola som strašne naštvaná, pretože mi to kúzlo nešlo a do toho on a to jeho otravné podpichovanie... no nevzniklo z toho nič dobré. Našťastie ma ba druhý pokus poslúchol a vrátil mi sluch.

Tak trochu som mu vynadala a nahnevane sa pobrala preč. Ale zastavil ma jeho hlas: ,,Prepáč."

Neveriacky som na neho pozrela. On sa vážne ospravedlňoval? Čo mu sadlo na nos? Chvíľu trvalo, kým som uverila, že to myslí naozaj.

Nevedela som, ako mám reagovať. Ešte stále som mu neodpustila tie nezmyselné cukríky.

,,Fajn," povedala som a odišla. Presne tak isto ako predtým. Bez toho, aby mi to mohol vysvetliť. Tentoraz som však vedela, že to bol Fred, pretože som na záchodoch začula ako Angelina Jonesová hovorila kamarátkam, že si ju pozval na rande, ktoré sa malo konať v ten večer."

,,Áno, konalo sa a dopadlo príšerne," zaspomínal George.

,,Prečo? Veď Angelina sa ti vždy páčila. Alebo nie?"

,,Nie, to nie. Teda áno páčila sa mi, ale ja jej nie. Povedzme, že chovala isté city k Fredovi, ktorý ich spočiatku úspešne ignoroval. Lenže potom sa mu priznala a on sa už nemohol tváriť, že o ničom nevie. Vtedy sa začal správať zvláštne. Niekedy nevnímal nič z toho, čo som mu hovoril. Nesmial sa na vylomeninách, ktoré sme spolu s Leem naplánovali. V jeden večer sa Lee naštval a niečo doňho hodil so slovami: ,,Dopekla, správaš sa ako zamilovaná baba! Ktorá je taká zábavná, že ti dokázala popliesť hlavu?"

Neodpovedal. No aspoň sa odvtedy choval tak ako predtým. Nič nezaprel. Už vtedy som vedel, že mal Lee pravdu. Fred sa s niekým stretával, s niekým na kom mu skutočne záležalo, ale nevedel som, kto by to mohol byť. Nechcel mi to povedať. Tvrdil, že ak by som to vedel, odhováral by som ho."

,,Teraz to vieš. Predstav si, že by si to vedel predtým. Mal pravdu? Odhováral by si ho?" spýtala sa zvedavo, ale zároveň si nebola istá, či chcela poznať odpoveď.

,,Áno," odpovedal bez zamyslenia, ,,je. Nehnevaj sa Hermiona, si super dievča, ale v očiach celej rodiny patríš k Ronovi."

,,Áno. Kvôli tomu som sa s Ginny pohádala."

,,To ma mrzí," povedal potichu.

,,Aj mňa. Keď tak nad tým uvažujem, stalo sa to kvôli tebe."

,,Mne?"

,,Áno. Čiastočne za to môžeš ty. V Rokfortskom exprese sme sedeli s Lunou, ktorá povedala, že okolo mňa pred časom lietali nejaké neviditeľné tvory, ktoré sa zdržujú v okolí dievčat vo vzťahu, alebo niečo podobné. Na to začala Ginny vyvádzať."

,,Áno, to si viem predstaviť. A čo s tým mám ja?"

,,Všetko. Neskôr sa ma opýtala, či jej to poviem a ja som odpovedala, že áno, ale prvé miesto som už sľúbila niekomu inému. Na to vybuchla. A odvtedy sa so mnou odmieta rozprávať."

,,Páni. Nevedel som, že vie byť až tak naštvaná."

,,Prečo ťa to tak prekvapuje? Má povahu, ako pani Weasleyová. A keď sa ona naštve... No, nikdy to nedopadne dobre."

,,To je pravda. Naša mama je jednoducho naša mama. Pamätám si, ako vystrájala, keď našla naše obchodné zmluvy. To bolo predstavenie. Vôbec by som sa nečudoval, keby jej rev počuli aj Xenophilius a Luna Lovegoodovci a to bývali na vedľajšom kopci."

Herniona sa musela zasmiať. Vedela si to živo predstaviť.

,,Bolo fajn sa po dlhom čase zasmiať, ale Ginny by sa nepáčilo, keby vedela, že ju tu ohovárame a prirovnávame k pani Weasleyovej."

,,Áno, máš pravdu," uznal Fred a prikývol, no aj tak mu mykalo kútikmi úst. Keď to Hermiona spozorovala, nemohla sa tomu ubrániť. Obaja sa znova rozosmiali.

Vyzerali ako dvaja normálni mladí ľudia, ktorí si spolu vyšli von. Lenže skutočnosť bola iná. Mali pred sebou ešte veľmi dlhý rozhovor, ktorý pravdepodobne nebude príjemný ani pre jedného z nich.

To však nemohla vedieť ani jedna z osôb, ktoré ich pozorovali. Ginny sediaca na druhom konci Troch metiel, ktorá síce nepočula ich rozhovor, ale videla všetko, čo robia. Ďalej tu bol Draco Malfoy, ktorý sem nenápadne zavítal s jeho kamarátom Blaisom Zabinim. Bol však v prezlečení, aby ho nikto nespoznal. Nepotreboval zbytočnú pozornosť. Potreboval mať od každého pokoj. Odsudzujúcich pohľadov si dosť užije v Rokforte, preto chcel mať aspoň tu pokoj.

Ďalej to bola pekná blondínka a tmavovlasý chlapec, ktorí si takisto mali čo vysvetliť a vôbec sa nestarali o to, koľko známych a neznámych ľudí sa v Rokvile nachádzalo. A ešte tu bol profesor Rubeus Hagrid, ktorý už mal trochu (dosť) vypité a smial sa na celé kolo na nejakej vtipnej historke, ktorú mu rozprával profesor Slughorn. Všetci boli šťastní, tak prečo sa Hermiona bála toho, ako skončí tento deň? Bude to ešte zaujímavé. Tušila, že sa niečo stane. Niečo nezvyčajné. Ale nevedela, čo to bude a nevedela ani či to bude dobré, alebo zlé. Vedela len, že to bude neočakávané a že to všetko skomplikuje.

Avšak, nedeje sa to teraz. V tomto momente ju pokoj a všetko je na správnom mieste. Mala by ten čas využiť a rozpovedať Georgeovi celý príbeh. Skôr, než ju zastaví nejaká nečakaná udalosť.

Thank you for votes

Ahojte ľudia. Mrzí ma, že kapitola vyšla tak pozde, ale teraz mám isté problémy v osobnom živote a tak. Príbeh nechcem pozastaviť, ale kapitoly budú istý čas vychádzať dosť zriedkavo. Mrzí ma to, naozaj, ale nedá sa s tým nič robiť.

Dnes som si ujasnila isté veci týkajúce sa príbehu a myslím, že sa máte na čo tešiť. Presne viem, ako príbeh skončí a aj približne, čo sa do toho konca stane.

Forever In Our HeartsWhere stories live. Discover now