3.- Ber to pozitívne

467 35 11
                                    

Ginny sa s plačom rozbehla do izby. Ako jej to mohol urobiť? Mali predsa plány... Chceli toho toľko zažiť. Už by to nebolo len Harry, Ron a Hermiona. Teraz by k nim patrila aj ona. Plánovali, že konečne verejne prezradia svoj vzťah, aj keď o ňom už vedel každý. Plánovali dať dokopy Rona a Hermionu. Ale to je už teraz nemožné. Ak na Rokfort nejde Harry, nepôjde ani Ron. S plačom sa hodila na posteľ. Stále to nedokázala pochopiť.

Niekto otvoril dvere izby, ale Ginny nemala silu a ani chuť zistiť, kto to je. Polovica jej vnútra sa modlila, aby to nebol Harry, no tá druhá chcela, aby to bol práve on a povedal jej, že to celé bol iba vtip a že si myslel, že sa všetci zasmejú.

Osoba si k nej prisadla a silno ju objala: ,,No tak..." uľavilo sa jej, keď počula hlas svojej najlepšej kamarátky. ,,Gin... to bude dobré."

,,Nie, to teda nebude."

,,Gin... no tak... možno si to ešte rozmyslí..."

,,Nie... nepočula si, ako presvedčivo to hovoril?"

,,Neboj sa. Ber to pozitívne. Aspoň máme istotu, že nebudeme v problémoch," snažila sa odľahčiť situáciu, nad čím sa Ginny musela pousmiať

,,Ale radšej by som bola v problémoch, ako byť celý rok bez neho." znova sa rozplakala.

,,Veď prídeš domov na prázdniny," chlácholila ju Hermiona.

,,Ale to bude iné. Nebudem s ním stále. Čo ak si na ministerstve nájde nejakú inú?"

,,Ginny, prestaň filozofovať. Iba blázon by teba vymenil za niekoho iného."

Ginny neodpovedala. Namiesto toho spustila ďalší nával sĺz. Hermona jej bolesti až príliš dobre rozumela. Veď nie tak dávno sa musela zmieriť s tým, že už ho nikdy neuvidí. Lenže mala aj jednu nevýhodu. Ona sa nemala komu zdôveriť. Nikto o ňom nevedel. Bolo to ich tajomstvo. Ginny sa naopak môže vyplakať na pleci svojej najlepšej kamarátky.

Dole v kuchyni však tiež nikto neostal ticho. Len, čo Ginny a Hermiona odišli, Ron sa vrhol na Harryho: ,,Ty idiot! Nemohol si jej po povedať jemnejšie?"

Zrazu sa však ocitol prilepený k stene. Pozrel na svoju mamu, ktorá v ruke zvierala prútik a tvárila sa dosť naštvane: ,,Ron, nebuď násilný! Takto sa správajú iba malí muklovia!"

,,Ale on..." ukázal prstom na Harryho, zatiaľ čo ostatní iba pobavene, vystrašene a zmätene sledovali toto divadielko.

,,On a Ginny sa majú radi. No a čo? Mysleli ste si, že o tom neviem? Svätý Merlin, som predsa jej matka. Viem, ako sa dievča tvári, keď sa jej páči nejaký chlapec,“ pozrela na Harryho. ,,Ale musím súhlasiť s Ronom. Mohol si jej to oznámiť jemnejšie. Celé prázdniny básnila o tom, čo budete ty, ona, Hermiona a Ron robiť spoločne na Rokforte. Na druhej strane som však rada, že si jej to aspoň povedal."

Sklonila prútik a Rona prepustila z magického uväznenia. Ten sa neisto postavil na nohy a zmizol do izby. Postupne poodchádzali všetci, až neostal v kuchyni nikto. Molly Weasleyová sa pozrela na kopu riadu a povzdychla si: ,,Prečo som im radšej nedala trest, aby to umyli miesto mňa?"

Hoci stačilo mávnuť prútikom a bolo by to spravené, ale aj tak. Mohla ich vytrestať dopredu. No teraz je už pozde. Z vrecka si vytiahla prútik, mávla ním, vyslovila nejaké zaklínadlo a špinavý riad sa začal sám umývať. Nevedela si predstaviť život muklov. Sedem detí.. teraz už iba šesť, manžel, priateľky jej synov.. Harry, Hermiona a malý Teddy. Syn Remusa Lupina a Nymphadory Tonksovej. Teraz sa o neho starali Bill a Fleur. Teraz predsa čakajú na príchod nového člena rodiny. Potrebujú sa na to psychicky pripraviť. Už to budú len tri mesiace. Molly sa na to nesmierne tešila. Konečne bude mať vnúča. Dokonca sa už konečne zmierila s tým, že jej nevestou je práve Fleur. No prekáža jej to, že jej nechcú povedať, či to bude chlapec, alebo dievča.

Harry s Ronom sedeli v izbe na posteliach a mlčali. Panovalo medzi nimi trápne ticho, ktoré obaja chceli prerušiť, len nevedeli ako. Obaja pozerali do zeme, akoby práve tam bola tá najzaujímavejšia vec na svete. Harry to možno trochu prehnal. Mal jej to povedať inak. Mal to povedať najprv jej medzi štyrmi očami. Myslel si však, že takto to bude lepšie, ale teraz videl, že to tak nebolo.

Nakoniec to ticho prerušil Ron: ,,Naozaj nechceš ísť na Rokfort?"

,,To nie je v tom, že nechcem, ale už som dostal ponuku na ministerstve. Bolo by zbytočné ísť na Rokfort."

,,Ja som sa tiež chcel vrátiť, ale bez teba nepôjdem."

,,Prečo?"

,,Si môj jediný priateľ. S kým sa budem baviť?"

,,S Ginny a Hermionou," poznamenal Harry.

,,Ale ony sú baby! Sú veci, o ktorých sa s babami nedá rozprávať."

Harry si povzdychol: ,,Máš pravdu. Ale pochop ma..."

,,Ty pochop Ginny! Vieš, ako sa tešila, že budete spolu v ročníku?"

Harry stíchol. Nevedel, čo má viac povedať. Trápne ticho našťastie prerušil krik Molly Weasleyovej: ,,Deti! Poďte dolu! Prileteli sovy z Rokfortu!"

Obaja opustili Ronovu izbu a zišli dolu na prízemie, kde ich čakali štyri sovy s listami. Dve z nich boli pekné biele snežienky a mali krásne hnedé oči. Ďalšie dve, boli malé plamienky. Každá sova sa rozletela k adresátovi svojho listu. Ginny a Hermione ich pekne podali, zatiaľ čo Harrymu a Ronovi ich hodili na hlavu, akoby presne vedeli, čo sa tu pred chvíľou stalo a chceli ich vytrestať. Urobili si vzdušné kolo okolo kuchyne a všetky štyri odleteli cez otvorené okno.

Štyri deti, alebo skôr čarodejnícky ténedžeri si vzali svoje listy a sadli si za stôl. Dievčatá ich rýchlo a opatrne otvárali, zatiaľ čo chlapci sa s tým až tak nebabrali. Oni otvorili rýchlym a trhaným pohybom. Ron to tak robil vždy, ale od Harryho to bolo trochu nečakané. Vždy to robil opatrnejšie, ako Hermiona. Ginny na neho nechápavo pozrela, no keď si Harry jej pohľad všimol, opäť ho odvrátila.

Všetci si vybrali z obálok papiere a potichu si ich čítali. Ginny po prečítaní listu radostne zvískla a podskočila na mieste. Všetci na ňu nechápavo pozreli. Ginny sa vyškieralala, ako šialená. Ron na ňu topo pozrel: ,,Čo ti je? Si v poriadku?"

Niekde za Ginniným chrbtom sa objavil George: ,,Ron, teš sa. Bude ťa pekne komandovať."

Ginny sa prudko otočila a chytila sa za hruď: ,,Premerlina! Chceš, aby som dostala infarkt?" Hneď na to sa otočila na Rona. ,,Braček, budem kapitánka chrabromilského metlobalového tímu!"

Ďakujem za votíky

Hmmm... sovy očividne nie sú len obyčajné zvieratá...

Harry a Ron sú možno blázni, ale majú svoje dôvody. A čoskoro si odhalíme Hermionino tajomstvo.. aj keď ho už asi poznáte...

Forever In Our HeartsDonde viven las historias. Descúbrelo ahora