7.- Weasleyovské Výmysly a Vynálezy

415 23 6
                                    

Nechápal. Ako to, že o ničom nevedel? Oni dvaja si predsa hovorili všetko. George uvažoval nad rôznymi teóriami, ktoré by mohli byť príčinou jeho mlčanlivosti. Napadlo ho, že by jeho brat mohol byť homosexuál, alebo sa zaplietol s nejakou smrťožrútkou. Do mysle sa mu vkradla myšlienka o ňom a Bellatrix Lastrengovej. Alebo dokonca incest s Ginny, lenže to hneď zavrhol, pretože Ginny mala Harryho. Nikdy by ho nenapadlo, že by jeho vyvolenou bola práve ona.

,,Máš mi čo vysvetľovať," povedal zaujato. Hermiona prikývla: ,,Chceš to počuť tu a teraz, alebo to skúsime na inom mieste?"

,,Jasné. A kde? V jedálni v Brlohu, aby to mohol počuť každý?" povedal sarkasticky.

,,George, ale ja to myslím vážne. A okrem toho, tajila som to už dosť dlho. Mali by sa všetko dozvedieť aj ostatní. Len ja ešte nie som pripravená."

George na jej slová nereagoval. Miesto toho mávol prútikom a do skladu postupne vletovali okrúhly stôl a dve stoličky, tácka s dvoma pohárikmi rôznych typov, kavnica s čajom, fľaša ďatelinového piva a ohnivej whisky. Hermiona naňho vďačne pozrela. Toto pravdepodobne bude potrebovať. Sadla si na čalunenú stoličku a George si sadol oproti nej: ,,Čo si dáš?"

Hermiona si povzdychla: ,,Ach Merlin, toto budem ešte ľutovať. Nalej mi ohnivú whisky."

Georgea jej objednávka zaskočila, ale rozhodol sa nekomentovať to. Asi ide o vážnejšiu vec, než si dokáže pomyslieť. Tu predsa nejde o neho, ale o Freda. O toho najúžasnejšieho človeka, aký kedy žil, o skvelého priateľa a brata, Freda.

Nesmierne ho zaujímalo, čo mu asi chcela povedať. Ide o Neho. Ale aj tak. On predsa o Ňom vedel všetko, lepšie, ako zvyšok rodiny dohromady. Dobre, možno nepoznal identitu tej, ktorá mu zamotala hlavu. Nikdy mu jej meno neprezradil. Teraz už asi vedel, prečo. Ani on by sa pravdepodobne nechválil, keby chodil s Hermionou Grangerovou. Nejde o to, že by bola škaredá, pretože z nej vyrástlo nádherné dievča. Nejde, ani o to, že je muklorodená, pretože to Weasleyovcom nikdy nevadilo. Ide o to, že celý Rokfort vedel o Ronových citoch k už menovanej. A on, ani On by nikdy nechodili s dievčaťom, ktoré miluje ich brat.

George pomocou prútika nalial do dvoch pohárov ohnivú whisky: ,,Tak hovor." Vyzval ju.

Hermiona si vzala pohár a opatrne ho do seba kopla. V ústach a v hrdle sa jej rozliala tá odprne sladko pálivá chuť: ,,Neviem, kde začať."

,,Skús na začiatku. Počul som, že tam sa začína najlepšie."

,,Haha. Keby nešlo o Freda, asi by so sa aj zasmiala."

,,Som skutočne rád, že som ťa pobavil, ale mohla by si už začať? Naozaj ma zaujíma, ako ste sa vy dvaja dali dokopy. A ako ste to dokázali tak dlho tajiť? Prečo mi to nepovedal? Ty si to povedala Ginny? Vie o tom vôbec niekto ďalší? Ako dlho ste boli spolu? Ako ste to utajili pred Ronom? Ja viem, že Ron je Ron, ale nie je až taký hlúpy. Keď si v šiestom, v tvojom prípade štvrtom ročníku, trávila čas s Krumom, všimol si to takmer okamžite. Freda mal priamo pod strechou, a nič? Prepáč, ale nechápem..."

Hermiona do seba kopla ďalšiu whiskey na povzbudenie a spustila: ,,Dali sme sa dokopy, presne rok pred.... Jeho... odchodom do lepšieho sveta." jej hlas sa zlomil, no rozhodla sa pokračovať. George bol Jeho brat a mal by to vedieť. ,,Bola som piatačka a On siedmak," zavzlykala. ,,Niečo sa stalo už v Brlohu, no a potom," vzlyky sa premenili na nefalšovaný plač, cez ktorý George rozumel asi každému piatemu slovu, ktoré vyslovila: ,,... Rokfortu.... Potom.... Dumbledorova armáda... začalo...."

George ju zastavil: ,,Dosť. Prestaň. Ja... naozaj som chcel poznať pravdu. Chcel som aby si mi to povedala, keďže Fred to už asi neurobí, ale nemôžem to od teba žiadať. Vidím ako ti to ubližuje," na líci sa mu objavila neposlušná slzička:l. ,,Hermiona, pôsobíš ako silné dievča, ale ja vidím, že ťa to zvnútra zožiera." Jemne sa dotkol jej dlane. ,,Nehovor mi to. Ešte nie si pripravená. A myslím, že ja tiež nie. Choď na Rokfort, pokús sa s tým zmieriť sama a potom mi vyrozprávaš celý príbeh. Čo ty na to? Súhlasíš?"

Hermiona prikývla. Tak to bude najlepšie. Myslela si, že teraz je ten správny čas, aby mu to povedala, ale mýlila sa. Správny čas ešte nenastal. Nie je pripravená. Bude vôbec niekedy? Dá sa s niečim takým vôvec zmieriť?

,,Ani ty si sa s tým ešte nezmieril, však?" spýtala sa, keď si utrela oči od sĺz.

,,Nie," odvetil pravdivo.

,,Tak prečo svojej rodine tvrdíš, že áno?"

,,Je to jednoduchšie. Hlavne pre nich. Sami majú svoje problémy a ja si myslím, že nepotrebujú ďalšie navyše," jeho úpromnosť ju vôbec nezaskočila.

Hermiona sa postavila, prešla okolo stolu priamo k nemu: ,,George, ale to nie sú starosti navyše. To je normálna vec, o ktorej treba hovoriť."

Aj George sa postavil: ,,Ty si to niekomu povedala?"

Vrhla sa mu okolo krku a silno ho objala. Mala to urobiť už na začiatku: ,,Áno. V muklohlvskom svete sú takí špeciálni doktori. Hovoria si psychológovia, či psychiatri. Oni sú tu preto, aby ťa vypočuli, poradili a pomohli zmieriť sa s danou situáciou."

,,A povedala si to aj svojim rodičom?"

Herniona sklopila pohľad k zemi: ,,Nie. Čo by som im povedala? Aj tak by to nepochopili. Ako by som muklom vysvetlila, že zomrel kvôli tomu, že ho zabil zlý čarodejník?"

Odtiahli sa od seba: ,,Máš pravdu, asi by to vyznelo divne. A ako si to vysvetlila tým psychológom?"

,,Vyrozprávala som sa, mysleli si, že mi šibe, no tvárili sa, že mi veria, nakoniec som vytiahla svoj prútik a nechala ich zabudnúť. Ale na rodičov by som prútik nikdy nepoužila. Aj keď už som urobila, ale vtedy išlo o ich bezpečie," povedala previnilo.

,,Vtedy si urobila správnu vec. Ak by na teba nezabudlii... mohlo by sa im stať niečo zlé. Smrťožrúti by ich mohli vystopovať a zabiť. Alebo mučiť kliatbou Cruciatus. Alebo ak by zabili teba, oni by trpeli. Ale takto... bolo to správne rozhodnutie. Nebolo jednoduché, ale..."

Hermiona to dokončila miesto neho: ,,Bolo správne. Pripomýna mo to jeden z výrokov profesora Dumbledora."

,,Presne preto som to povedal. Jeho výroky dokázali vždy človeka povzbudiť."

,,To áno. Dumbledore vedel všetko. Aj to, čo sa nemal odkiaľ dozvedieť."

,,Takže vedel aj o tebe a Fredovi," skonštatoval. Hermiona prikývla.

,,Úprimne, vôbec ma to neprekvapuje. Len ma to mrzí, že mo vlastné dvojča nepovedalo, že chodí s nejakým dievčaťom. Teda, ty nie si nejaké dievča. Ty si Hermiona Grangerová. Najbystrejšia čarovnejnica súčastnosti."

,,George, prestaň. Nie som najbystrejšia. Ako by som aj mohla byť? Som predsa muklovského pôvodu."

,,Nepodceňuj sa. Možno mi Fred nepovedal, do koho bol zamilovaný, ale prezradil mi, že to dievča dostalo v priebehu vojny ponuku od samotného ministra mágie, aby sa stalo jeho osobnou asistentkou."

Hermiona sa začervenala: ,,Áno, dostala som ju. Ale odmietla som. Chcem pracovať na ministerstve, ale inak. Chcem chrániť práva domácich škriatkov a nie robiť nejakého poskoka."

George sa prvýkrát po fakt dlhom čase úorimne usmial: ,,Ale to by nebola pozícia nejakého poskoka. Z postu asistentky ministra mágie, by sa časom mohla sama stať mimisterkou mágie."

,,Neblázni. Ako som už povedala, mám muklovský pôvod. Možno to nebude možné."

,,Premerlina, Hermiona spamätaj sa. Žijeme v dvadsiatom storočí. Voldemort už padol. Nikoho nebude zaujímať, že máš muklovský pôvod. Každého zaujíma to, že si bystrá a šikovná a čo si vo vojne dokázala. Mysli na to."

Ďakujem vám za voty

Nové odhalenie o Hermione. Čo si myslíte, že sa stane? Prijíme Hermiona ponuku? Dozvie sa George vôbec niekedy pravdu o nej a Fredovi?

Forever In Our HeartsWhere stories live. Discover now