9.- Dean Thomas

332 23 0
                                    

Musela sa vrátiť do Brlohu. Skutočne ju mrzelo, že svoju kamarátku nechala v štychu, ale v tomto stave, v ktorom sa momentálne nachádzala sa jej jednoducho nemohla pozrieť do očí. Bolo na nej vidieť, že plakala. A nie len trocha. Plakala veľmi. Ginny by sa určite pýtala, čo sa stalo a ona by sa znovu rozplakala. Nemohla jej to povedať. Ešte nie je pripravená. Nedokázala to povedať Georgeovi, tak prečo by to mala zvládnuť povedať práve jej? Samozrejme, je to predsa jej najlepšia kamarátka, ale George je v tejto situácií omnho dôležitejší. Je... bol to Jeho brat. Ginny síte tiež je... bola jeho sestra, ale on nebol len brat. On bol dvojča. To je omnoho dôležitejšie a mocnejšie, než akékoľvek iné súrodenecké puto. George bol v tejto situácií najdôležitejší. On sa to musí dozvedieť, ako prvý. Ak to nepovie jemu, nepovie to nikomu. Ani Ginny. Ona to bude vedieť, ako druhá. Tak to bude najsprávnejšie. A potom sa to dozvie zvyšok rodiny.

Rýchlosťou metly, ktorú si chcela jej kamarátka kúpiť, vybehla po schodoch do izby. Na zdrap pergamenu napísala odkaz pre Ginny, aby ju nečakala, pretože jej je zle a musela sa vrátiť. Snažila sa ho nejako úhľadne poskladať, čo sa jej nakoniec podarilo. Podala ho svojej sove a poslala ju za Ginny.

Nevedela čo má robiť. Nudila sa. Snažila sa nemyslieť na Neho, ale všetko naokolo jej Ho tak pripomýnalo... asi po dvadsiatich minútach sa jej sova vrátila bez odkazu. To znamenalo len jedno, Ginny sa čoskoro vráti. Nechcela to. Musí sa okamžite dať dokopy, inak to nezvládne. Rozbehla sa do kúpelne. Pri pohľade na svoj odraz v zrkadle sa zľakla. Červené oči od sĺz, tmavé kruhy pod očami, strapaté vlasy... no proste hrôza. Z vrecka vytiahla svoj prútik a pokúsila sa dať svoju tvár nejako dokopy. Samozrejme mohla použiť muklovské vecičky a prípravky, ale to by trvalo príliš dlho. Ginny sa môže vrátiť každú chvíľu.

Opäť posrela do zrkadla. Teraz vyzerala omnoho lepšie. Vrátila sa späť do izby, ľahla si na posteľ a čakala na Ginny. Predpokladala, že sa objaví najmenej do piatich minút. Čakala a čakala. Po desiatich minútach začala uvažovať o tom, že sa vráti až po nákupoch. Ale to je naozaj veľmi nepravdepodobné. Dnes si predsa chcela kúpiť svoju novú metlu, pretože zajtra ju už asi v Anglicku nezoženie.

Dvere izby sa prudko rozrazili, až Hermiona nadskočila od ľaku. Do miestnosti sa vrútila Ginny. Dýchala, akoby bežala od Šiknej uličky, až sem.

,,Ginny, čo sa..." spýtala sa, no jej kamarátka jej skočila do reči.

,,Malfoy sa vracia na Rokfort!" dostala zo seba.

,,Čože?" nechápala Hermiona. ,,Ako? Prečo? Ako je to možné? Prečo?"

,,Neviem. Proste sa vracia."

,,Ako si sa to dozvedela?"

,,Stretli sme sa v Šikmej uličke. Bola som si kúpiť toto zlatíčko," ukázala na metlu, ktorú držala v pravej ruke, ,,rozprávala som sa s Deanom..."

,,Deanom Thomasom?" skočila jej do reči.

,,Áno, neprerušuj ma. Dočasne pracuje v obchode s metlobalovými potrebami, kým sa neodsťahuje do Ameriky..."

,,Dean sa sťahuje do ameriky?" opäť jej skočila do reči.

,,Áno a neprerušuj ma. Deana budeme riešiť potom, teraz riešime Malfoya. Rozprávala som sa s ním, keď sa otvorili dvere a dnu vošiel on..." takto jej to celé vyrozprávala a Hermiona ju počúvala so zatajeným dychom. Snažila sa to pochopiť, no neúspešne. Čo bude teraz robiť? Ako to zvládne bez Harryho, Rona a predovšetkým bez Neho? Kto ju bude ukľudňovať, keď dostane záchvaty plaču? Bude tu Ginny, ale Ginny nie je On.

,,Nie," zašepkala, ,,to nemôže byť pravda. Ginny, povedz mi prosím, že je to jeden naozaj nepodarený žart."

,,Povedala by som ti to skutočne veľmi rada, ale nemôžem. Nie je. O takýchto veciach sa predsa nežartuje."

,,Ja viem, ale aj tak. Prečo sa vracia? Prečo sa tak rozhodol? Prečo sa proste nemohol odsťahovať na druhý kontinent? Prečo som si až doteraz myslela, že žije v Amerike?" chrlila jednu otázku za druhou.

,,Neviem. Pýtala som sa ho na to, ale odpovedal mi iba toľko, aby som sa do toho nestarala, pretože to nie je moja vec."

,,Už viem, čo urobím. Vykašlem sa na Rokfort. Vzdelanie si dokončím v Amerike. Áno, tak to bude správne. Nevrátim sa. Rokfort mi bude nesmierne chýbať, ale nevrátim sa."

Ginny chytila svoju kamarátku za plecia a silno ňou potriasla: ,,Hermiona, blázniš? Musíš sa vrátiť! Veď ty na tom nie si až tak zle. Dnes som sa dozvedela, že bude kapitánom slizolinského metlobalového týmu."

,,A bude vôbec nejaký mať? Je to predsa smrťožrút. A nie, nemusím," jej hlas bol zlomený.

,,Ale musíš. Nezahodíš posledný ročník len kvôli takému dementovi, akým je Malfoy. Vykašli sa na neho. Budem pri tebe ja. Budeme spolu v rovnakom ročníku. Budem pri tebe vždy a keď ťa urazí, osobne mu nakopem ten jeho malfoyovský zadok."

Hermiona sa zasmiala: ,,To by si naozaj pre mňa urobila?"

,,Samozrejme. Sme predsa najlepšie kamarátky. A to najlepšie kamarátky robia."

Hermiona sa jej hodila okolo krku a silno ju objala: ,,Ďakujem Ginny. Si môj poklad."

,,Ja viem," odtiahla sa od nej. ,,Ale čo ti bolo? Prečo si neprišla na naše stretnutie a poslala mi iba sovu?"

Počítala s touto otázkou a preto si už dávno pripravila odpoveď: ,,Prepáč. Dostala som silné kŕče. No veď to poznáš, dievčenské stavy."

,,Aha. Ale ty predsa kŕče nemávaš týždeň dopredu ako ja. Teba to pochytí tak maximálne dva dni pred," povedala pochybovačne.

,,Áno, to máš pravdu. Možno to bolo varovanie, aby som za tebou nešla a tým pádom sa vyhla stretnutiu s Malfoyom."

,,Áno," prisvedčila, ,,možno."

Nastalo medzi nimi ticho. Trápne ticho, ktoré našťastie prerušil hlas Molly Weasleyovej: ,,Deti! Poďte na obed!"

Obe dievčatá sa postavili a zamierili do kuchyne, de ich už čakali Harry s Ronom. Ako sa sem dostali tak rýchlo? Prebleslo Hermione hlavou. Keď ide o jedlo, dokázali by pribehnúť aj z tajomnej komnaty priamo sem do jedálne v Brlohu bez použitia metly, či kúziel. Ale keď šlo v Rokforte o písanie úloh, cesta do knižnice by im trvala aj dve hodiny.

Obed prebehol v pokoji. Molly sa pýtala dievčat na nákupy, Ginny sa pochválila s novou metlou, ktorú jej obaja chalani nesmierne závideli. Ron sa sťažoval, že mala takú kúpiť aj jemu a Ginny to naopak zakryla tým, že nejde na Rokfort, tak ju nepotrebuje. Ani jedno z dievčat nespomenula Draca Malfoya. Obe si v duchu povedali, že to nebudú vyťahovať. Budú sa správať, akoby žiadny Draco Malfoy neexistoval.

Po obede sa dievčatá vrátili späť do izby. Hermiona si vzala muklovskú knihu: Jeden temný trón a začala čítať. Avšak nedokázala sa sústrediť. Knihu zavrela, hodila ju na posteľ a pozrela na Ginny: ,,Vieš čo? Už mi je lepšie. Poďme späť do Šikmej uličky."

Ginny sa iba zaškerila a vyskočila z kresla, v ktorom sedela: ,,Už som sa bála, že to nenavrhneš."

,,A zmeškať možno posledné stretnutie s Deanom? No to určite."

Obe sa zasmiali, prichystali si veci a vybrali sa do Rokfortu.

Ďakujem vám za voty

Malfoy je odhalený. Táto kapitola je trochu odveci, ale verím, že sa vám páčila. V nasledujúcej kapitole sa uvidíme v Rokfortskom exprese...

Forever In Our HeartsTahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon