Proč podleháme grázlům

26 4 0
                                    

"Co?" nechápavě protestovala Mona.Ginger omluvně pokrčila rameny a pohlédla na Jitku. Ta s povzdechem přikývla. A pak se tomu daly obě do smíchu."Čemu se smějete?" protestovala dívka."Že jsme obě podlehly největšímu grázlovi?" optala se čarodějka. Jitka souhlasila."Ale co je na tom k smíchu?" nesouhlasila Mona."Svět není logický. A žena už vůbec ne! Ale otázka zní proč ženy podléhájí grázlům?" upřesnila Ginger otázku. "Za prvé je to instinkt vnitřního zvířete. Žena hledá ochránce, který ji zajistí bezpečnost. A primitivní já vidí v největším bijci největší ochranu před jakýmkoliv nebezpečím. Vnitřní zvíře nemá logiku.

Za druhé je to asi tím, že těm slušnějším trvá mnohdy dlouho, než se konečně vyjádří. Nejsou tak sebejistí, jako ti grázlové.

A za třetí, opět mně to učení táhlo do mužské energie. Tolik jsem se snažila stát mágem, který ovládá síly okolo sebe! Neuvědomovala jsem si, že ovládat znamená být v mužské energii. Celá ta snaha ze mne dělala kluka. A ta snaha mne zraňovala. Nebyla pro mne přirozená. A Lišák, když mne porazil a použil svou sílu k rozbití mé, spadla jsem hluboko zpátky. Hlouběji než jsem ctěla, ale o to intenzivněji. Chtěla jsem patřit a cítit jeho energii. Rozvíjela mou ženskou energii otevírání se, alespoň zpočátku. A já tomu propadla jako droze. Věřila mu více, než bylo správné.

"To jako musíš poslušně poslouchat, aby jsi byla správná holka?" protestovala Mona. "Nechat se poslušně znásilnit?"

"Je rozdíl mezi tím, nechat se znásilnit a nebo podlehnout mužské síle. A tento svět nemá jednoduché odpovědi. Ale máš pravdu, že to není o poslouchání. Není to o tom, otevřít se jeho příkazům, ale otevřít mu srdce a s důvěrou se odevzdat v lásce a pochopení. 

Jenže já se otevřela spíše do závislosti a tím jeho do ovládaní. Stvořili jsme si navzájem společné peklo.

Ale vše je jen cesta, nemusí vždy být právná. A když některou z nich zvolíš, záleží už jen na tom, jak ji svedeš využít!""Ale podlehnout je prostě slabost!" nesouhlasila dívka."Podlehnout ano! Podlehnout nesvobodě a nechat o sebe pečovat a rozhodovat jiného je slabost! A stejně se jí oddává tolik lidí v tomto světě. A to ani ne z lásky. Jen z jednoduchosti, lenosti a pohodlnosti! I ty sama? Nakolik svedě přijmout zodpovědnost za svůj život a nakolik se potřebuješ opírat o mamku? Je to jednoduhé si nechat vyprat, uvařit a uklidit po sobě, ale to je podlehnout nesvobodě z lenosti!

Podlehnout je slabost," souhlasila Ginger, "ale umět se odevzdat, jakkoliv to zní podobně, je naopak síla!"

"Měla jsi vzdorovat víc!" trvala na svém Mona."Ale já nechtěla vzdorovat. Já chtěla lásku. Vysílala jsem to v myšlenkách okolo sebe. A Lišák to vyslyšel. Tato planeta je především o vášni a lásce. A to není věc, kterou můžeš ovládat. Která se snadno chápe. 

Ale uklidním tě, byla to cesta dál a jako taková se nakonec ukázala správná. Ale mé propadnutí Lišákovi nebyl dobrý vztah. Navzdory jeho intenzitě a síle nebyl dobrý. Byl příliš násilný a destruktivní."

ČARODĚJKA GINGERKde žijí příběhy. Začni objevovat