Falický symbol

33 7 0
                                    

"Možná má pravdu," překvapil mne svou myšlenkou hned příští den Strom, když mi připomněl Liškův posměšek.

"Ještě ty začínej!" povzdechla jsem si zoufale. Nedokázala jsem na to zapomenout. Celou noc mne přepadal strach, že to je pravda a já se nikdy nepohnu dál. A v těch několika chvílích kdy se mi podařilo potlačit pochybnosti se mnou lomcoval vztek, jak mne ponížil. Že s tím nikdy neskončí.

"Ne fakt. Přemýšlel jsem nad tím celou noc. A když se věci zaseknou, řešení přichází většinou sama z míst, kde bys to nečekala. Stačí jen vnímat a poslouchat. A svým způsobem má pravdu!" trval na svém.

"Chceš tím říct, že nemůžu kouzlit, protože jsem holka?" protestovala jsem blízka breku. Pokud mi to potvrdí i Strom???

"To samozřejmě ne! I kluci se vždy zaseknou v učení, ale jinde. Proto není zkušenost s něčím takovým. Přemýšlíš jinak. Jdou ti jiné věci než klukům. Třeba  z hlediska intuice a vnímání jemných skutečností jsi nad ostatními už teď. Ale na druhou stranu ti nejdou jiné věci než nám.  Prostě nejsi kluk!" vysvětlil směr svých myšlenek.

"Možná," přikývla jsem. Znělo to uvěřitelně.

"Magie je tvořena skrze elektrický to jest mužský a magnetický to jest ženský pól. Elektrická, není jen o energii, ale i přímém směru k cíli. Zaměření na cíl a jeho dosažení. Penis představuje elektrickou energii! A ten ty nemáš," došel ke stejněmu závěru, jako Lišák.

"A co s tím mám jako udělat?"  optala jsem se nechápavě.

"Nikdo není dokonalý, každý mág má své slabiny. Nebo si to prostě jen chce ulehčit, či dosáhnout větší síly než aktuálně má. Proto používáme Zaostření. Je to vlastně úplně cokoliv, pohyb, rituál, předmět, či úkon, na který navážeme tu část kouzla, kterou potřebujeme. V samotném kouzlu ti to pomáhá zaostřit kouzlo pevněji, proto zaostření. Mohly bychom zkusit falický symbol, ten kněžky užívaly. Určitě ne z důvodů, který tomu přisuzuje fantazie mužů, ale ženská stránka je všesměrová. Penis v jejich ruce to může změnit!"

"Jaký falický symbol? Nějaký příklad?" nebyla jsem si jista tou radou. Zněla divně.

"Hůl! Možná postačí hůlka, ta vím i jak se vyrábí, " nadhodil první, co jej napadlo. "Také válečníkovo kopí, májka, vztyčený menhir. I když," přemýšlel dál, "k čarodějnictví patřil kotel a nůž. Právě nůž je tím falický symbol pronikání a směru!"

"Nůž!" přikývla jsem toužebně. "Může to být jakýkoliv nůž?"

"Rituální předmět musí být osobní. Z určitého pohledu jedinečný. Není to nůž z kuchyně! Ani by něměl být ze železa. Magie železa, je magie strojů. Měl by být z kamene. Nebo třeba z mědi," nadhodil možnosti.

"Z kamene ne, to není moc praktické! Byl by křehký. Raději z mědi!" rozhodla jsem.

"Nejlépe, kdybys jej co nejvíce vyrobila sama!" přemýšlel dál Strom. "A skrytý nepovolaným očím."

"Neumím to! Já sama nevyrobím z mědi nic, co bude alespoň trochu použitelné," nesouhlasila jsem.

"Dobře, postačí že bude vyroben speciálně pro tebe! A ty jej koupíš. Pak bude tvůj," slevil.

ČARODĚJKA GINGERKde žijí příběhy. Začni objevovat