57. Šišla

1K 48 2
                                    

Probuzení ráno nebylo úplně nejlepší. Měla jsem pocit, že jsem sotva zavřela oči, když se ozvalo prásknutí dveří a pokoj rozzářilo ranní světlo. V mžiku jsem se posadila a chmatala po hůlce.
,,Klid Lils to jsme my." Ozval se konejšivě ženský hlas. Když jsem se konečně rozkoukala v ranním světle, tak jsem viděla Hermionu na mojí posteli a Rona na Harryho. Harry si třel zátylek jakoby dostal pohlavek a on ho zřejmě opravdu dostal.
,,Mysleli jsme si, že přijedete až ráno. Kde jste byli s Brumbálem?" Zeptal se bez ostychu Ron.,,Šli jsme se přesvědčit jednoho starého učitele, aby se vrátil. Jmenuje se Horacio Křiklan." Zívl Harry. Najednou se dveře znovu otevřeli a do místnosti vklouzla Ginny. ,,Ahoj Zrzko" Postavila jsem ji a ušklíbla se. ,,Zdar Černokněžko." Oplatila mi pozdrav. Harry jí vše vykecal takže jsme se bavili jako dříve. Byla ovšem z nějakého důvodu naštvaná. ,,Co se stalo? " zajímal se Ron.
,,To ona. Přivádí mě k šílenství." Zabručela v odpověď a sedla si k Harrymu. ,,Štve mě, že se mnou mluví jako s tři letou." Bručela dál.
,,"Já vím. Je zahleděná jen do sebe." Kývla Hermiona.
Vykulila jsem oči. Nemohli mluvit o paní Weasleyové. To přeci nedávalo smysl. ,,O kom to... " Začala jsem, ale to už se dveře otevřeli po třetí. Dovnitř doslova vplula mladá žena. Okamžitě jsem ji poznala. Byla to Fleur Delacoure. Šampionka za Krásnohůlky a teď už zřejmě vyspělá žena.,, Arry, Lily. Dlouho jsme se neviděli." Zapředla sladce. Vedle jí levitovali dva těžké podnosy plné jídla. Lehce přešla práh a jeden tác položila Harrymu na kolena a druhý položila mně na noční stolek. Pak se sehla a líbla Harryho na obě tváře. A pak přešla ke mně a obě jsme se se po francouzku políbili na tváře.
Dveře se otevřeli po čtvrté a už to byla paní Weasleyová. Tvářila se nerudně a ruce měla založené v bok. ,,Chystala jsem se to odnést sama. Nemusela jsi se s tím tahat." Řekla a její hlas postrádal obvyklý mateřský a přátelský tón. ,,To prro mě není prroblem." Ujistila ji Fleur a elegantně odtančila z místnosti. 

,,Uff." Odfoukla si paní Weasleyová. ,,Mamka ji nesnáší." Upozornila nás Ginny. ,,Co tu vůbec dělá?" Zeptal se Harry, který se už ládoval topinkou. ,,To není pravda Ginny. Bill se s Fleur zasnoubil a příští léto se budou brát. Fleur tu je, aby nás lépe poznala." Odpověděla a zároveň se ohradila paní Weasleyová. ,,Aha." Usmála jsem se a ukousla si topinky s vejcem. ,,A jak dlouho jsou zasnoubení?" Zeptala jsem se. ,,Od minulého léta. Poznali se na turnaji a měli pár schůzek. Fleur si našla zaměstnání u Gringottů, aby ssi slepššila angličtinu." Zapitvořila se Ginny.
V tu chvíli mě silně zabolela hlava a dál už si pamatuji jen tmu...

Tak lidičky. Hrozně se omlouvám za neaktivitu ale mám toho moc. Donutila jsem se vypotit alespoň tuhle mini kapitolku abych vám i sobě udělala radost. Brzy napíšu další.

Vaše Anny

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now