50. Konečně pravda

1.3K 71 5
                                    

Čekali jsme asi půl hodiny a objevil se Brumbál. Posadil se do křesla a koukal na nás. ,,Pane profesore myslím, že je čas říct Harrymu proč se tak chovám." Řeknu a podívám se na něj. Jen kývl hlavou.,, Harry jak jistě víš 14 let jsem žila ve Francii. Mé celé jméno je Lily Jane Janette Lusier-Potter. Minulé léto než jsme se poznali tak přijel Albus za mnou do Francie. Řekl mi, že mám bratra v Anglii. Nabídl mi místo v Bradavicích a zároveň přišel s prosbou. Pán zla o mně věděl a chtěl toho využít. Nabídl mi,  že můžu být špeh. Nabídku a prosbu jsem vyslyšela a jsem tady. Minulý rok než se pán Zla vrátil jsem se nemusela chovat jako nána. Ale tam na hřbitově jsme spolu v mysli mluvili a přidala jsem se na jeho stranu. V létě jsem byla s tebou u mudlů. Ten útok zařídila ta růžová megera, ale to není to hlavní. Jakmile jsme nastoupili do vlaku tak jsem musela začít hrát. O Vánocích jsem jela do Malfoy Manor a tam jsem byla přijata mezi Smrtijedy." Vyhrnula jsem si levý rukáv a odhalila tetování.,,Už rok jsem špeh a nosím informace přímo od zdroje. Kvůli Zmijozelským se chovám tak jak se sluší a patří. Ale svoji kolej bych nevyměnila. " Dokončím a podívám se na něj. Vypadal zaraženě a asi to musel zpracovat.,, Lily co ten mladý smrtijed. Znáš ho? " Zeptal se mezitím Brumbál.,, Ne. V zimě tam nebyl.  Viděla jsem ho poprvé. Jmenuje se Adrian Nott. Víc o něm nevím." Odpovím. ,,Takže Lily ty jsi smrtijed ale jsi na naší straně." Řekl váhavě Harry. ,,Ano."
,,Proč jsi mi to neřekla? Proč jsi mě nechala v nevědomosti a já si myslel, že jsi zlá a nesnášíš mě? " Vyjel.  ,,Nemohla jsem to říct. Za prvé měl jsi dost starostí se školou a za druhé nebyl prostě čas." ,, To si vyřešte někde v soukromí. Lily co ta věštba? "
,,Je rozbitá. Spadla mi když do mě Harry strčil. Díky Merlinovi jsem nestihla ji hodit Luciusovi." ,,Pamatuješ si to? " ,,Ano"

Odříkala jsem mu to celé na jeden nádech.,, Harry ta věštba ukazuje nejen na nás dva ale i na Nevilla Longbottoma. Nikdo to moc neví ale měl sestru, ta bohužel velmi mladá zemřela. Voldemort si tehdy sám označil protivníky, kteří mají společně větší moc než on. "

Harry jen stál a koukal. ,,Pane profesore už si půjdu lehnout. " Řekla jsem. Albus kývl a já tam Harryho nechala a v klidu odešla. Dolezla jsem do ložnice a zavrtala se do peřin. Během pěti minut jsem byla tuhá...


Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now