28. Dolores vyšetřovatelkou

2.2K 122 2
                                    


Od konkurzu ubějl týden. Už měli dva tréninky a oba dopadli skvěle. Dokonale si rozuměli . V tom se lišili od Nebelvírských. Sice měli jejího bratra a dvojčata a celkem dobré střelkyně, ale Ron byl jako brankář  mizerný. Nechyl se snadno rozhodit.


Byla snídaně když přiletěla sova a v zobáku držela Denního věštce. Strčila jsem jí do váčku svrček a ona odletěla. Na titulní straně byla vyfocená naše milá ropuška. Usmívala se jako 5 - ti letá holčička. Pod fotkou stálo: 

 MINISTERSTVO ŠKOLSTVÍ ZKOUŠÍ VÝUKOVOU REFORMU. DOLORES JANE UMBRIDGEOVÁ JMENOVÁNA HISTORICKY PRVNÍ VRCHNÍ VYŠETŘOVATELKOU.

Podala jsem věštce holkám.  „ No Popletal opravdu usiluje o zrušení  praktické výuky OPČM." Odfrkla jsem si a vstala. Vydali jsme se na lektvary. Když začala hodina tak nám Snape rozdal naše pojednání o měsíčním kameni. Dostala jsem V a Lyra N.

   „  Vaše práce jsem ohodnotil tak, jak by se známkovali na NKÚ. Až na pár výjimek byli Vaše známky podprůměrné. Těm kteří znovu dostanou H budu nucen udělit školní trest. Draco vyprskl tiše smíchy.  „  On někdo dostal H?!" On také dostal N. Koutkem oka jsem viděla jak si Harry své pojednání strká do brašny. Měla jsem podezření , že to on dostal to H. 

Po lektvarech jsme měli jasnovidectví. Když jsme se vyškrábali nahoru a usadili se vyšla ze stínu Trelawneyová. Z rohu se ozvalo sladké ehm-ehm. Všichni přítomní se po tom zvuku otočili. V koutě převoněné učebny seděla žabka a na koleni měla zápisník a odporný růžový brk.

   „ Předpokládám, že jste dostala sovu s dopisem mé inspekce?"

„ Jistěže ano." Odsekla Sybilla. Vstala z křesla a začala rozdávat Orákula snů.  „  Dnes budeme pokračovat ve věštění ze snů.  Každý svému partnerovi se pokusí vyvěštit něco ze snu, který se mu včera v noci zdál. Tak začněte." Chtěla se posadit ale zjistila, že ropucha sedí těsně vedle jejího tak se rychle obrátila a šla k Parvati a Levanduli.  „  Tak co se ti zdálo." Zeptal se Draco.

„  Já už nevím. Něco si vymysli." Zabrblala jsem.

Dolores mezitím chodila za Sybillou jako ocásek a začala se vyptávat.  „  Jak dlouho tento předmět učíte? " 

  „ Už 16 let." 

„  Tak dlouho?" Podivila se hraně. „  A jste prapravnučka Kendry Trelawneyové? Té slavné vědmy?" 

„  Ano." Přitakala hrdě a přešla k našemu stolu. Dolores si něco zapsala do bločku. Draco nas pokyn Sybilly začal říkat co vyvěštil.

„  Budeš mít dvě blonďaté děti s modrýma očima. " 

„  A s kým je budu mít? S Davisem s Havraspáru?" Odfrkla jsem si. Davis měl ulízané blond vlasy a modré oči.

„  Ne. Budeš je mít se mnou. Budeme bydlet v Malfoy manor. Holčička se bude jmenovat Katherine Lily Malfoy a chlapeček  Thomas Draco Malfoy." Vyprávěl a provokativně se šklebil. Zírala jsem na něj s otevřenými ústy. Dolores která nás poslouchala se uchechtla a znovu se Sybilly zeptala.

  „  Mohla by jste mi něco vyvěštit? Jen malinké proroctví?" 

 „Co prosím?"  Otázala se zaraženě ale hned se oklepala.

  „  Vnitřní oko nevěští na povel." Ohradila se.

„  Ach jistě." Usmála se sladce a něco si zapsala. Začala odcházet.

„  Ne, ne počkejte! Myslím, že přeci něco vidím. Obklopuje Vás něco temného. Jste bve velikém nebezpečí." 

„  Rozkošné." Poznamenala a odešla. To nedopadne dobře.

Sybilla se jaksi naštvala a začala předvídat Harrymu smrt i ze snu, kde jedl ovesnou kaši.

Uchechtla jsem se věnovala se věštění Draco va snu.

Sestra Harryho PotteraDonde viven las historias. Descúbrelo ahora