10. Oslava

3.3K 166 5
                                    

Další den byl poměrně klidný. Zrovna byl čas obědakl když si k znuděné Lily sedla Lyra.
Celý půl den totiž odmítala pozvání na rande. Ať už to bylo do Prasinek, do KNP nebo do kumbálu. Většinou to byli ty gorily z Kruvalu. Kluci z Krásnohůlek to už nezkoušeli. Věděli že to nemá cenu. Ta menšina byla kluci ze Zmijozelu, Havraspáru sem tam z Mrzimoru a dokonce dva z Nebelvíru.
Nechápala co tak najednou, ale nechala to být.

Kromě Viktora se přátelila ještě s jedním klukem z Kruvalu. Jmenoval se Damien. Byla to vysoká, černovlasá korba, ale neměl kupodivu srostlé obočí. Damien ji nikdy neotravoval pozvánkami na rande. Z jednoho prostého důvodu. Byl na kluky. To Lils nevadilo byla ráda že se může bavit z klukem který ji nesjíždí svlíkacím pohledem.

Lyra byla spokojená že jde Lils konečně někam jinam než do knihovny a furt mlela co si vezme na sebe.

Po dvouhodinovce jasnovidectví byla vyčerpaná. Ta baba jí asi 5 prorokovala smrt, vždy nad tím jen protočila očima.

Byla jsem ráda že teď máme hodinu lektvarů. U jich si vždy odpočine. „Lils?" Ozval se nějaký hlas. Posledních pět minut přemýšlela nad turnajem. „Co je Lyro?" Otázala jsem se.
„Theo mě pozval na rande do Prasinek." Jásala Lyra.
„Ježíši na kříži Lyro. Vždyť s ním chodíš. Chovej se jako 14 a ne jako Neville když je na blízku Snape." Prokroutila jsem očima a šla si sednout na své místo. Vyndala jsem si kotlík a pergamen s brkem.

Po hodině lektvarů byl čas na večeři. Nandala jsem si trochu masa se zeleninou a poslouchala Damienovo vyprávění o Kruvalu a Bulharsku. Ráda to poslouchala. Vždyť se tam chtěla jednoho dne podívat.
„Měla by ses jít připravovat." Přerušila Lyra Damiena a tahala Lils od stolu. Ale Lyro vždyť je jenom sedm." Fňukala Lily a nechala se dotáhnout do ložnice. „Žádné ale. Ukaž mi co si vezmeš na sebe." Pronesla rázně Lyra.
Lily s povzdechem proměnila svou uniformu v temně zelený crop top

Lily s povzdechem proměnila svou uniformu v temně zelený crop top

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Místo sukně měla černé šortky a stříbrně jehly.

Místo sukně měla černé šortky a stříbrně jehly

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Dokonalé

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

„Dokonalé." Řekla Lyra. Vlas a oči si nechala jako její matka. Dlouhé rudé prameny a zářivě zelené oči. Už bylo půl osmé takže by už měla vyrazit. Do Nebelvírské věže to byla celkem dálka. Zneviditelnila se a vydala se na cestu. Po čtvrt hodině jsem už stála před obrazem Buclaté dámy. „Jdeš na oslavu viď? Jsi sice ze Zmijozelu ale...Heslo?" Řekla.
„Spadané listí." Řekla jsem. Buclatá dáma kývla a odklopila se. Oslava už byla v plném proudu. Hledala jsem Harryho nebo Rona či dvojčata, ale nemohla jsem je najít. Po chvilce si jí někdo všiml. „Hele, ty tu nemáš co dělat jsi ze Zmijozelu." Řekl nějaký vysoký kluk. Byl to Oliver Wood kapitán Nebelvírského družstva. „Jsem pozvaná Woode." řekla jsem chladně. „Jo? A od koho a kdo vůbec jsi?"
„Jsem sestra Harryho alias Lily Potter a....." Víc nestihla doříct. Po pravé straně se jí objevil Fred a po levé zase George. „Tu jsme pozvali my Woode. Takže klid." Řekli svorně. „Ty si fakt sestra Potteta?" Vyvalil oči Wood. Jen jsem protočila oči a ukázala mu jizvu ve tvaru blesku. Víc už nestihla protože ji už táhli pryč.

Celý večer se Lily bavila. Když už se blížila půlnoc tak se Lily rozloučila a šla do své společenky.

Cestou nepotkala nikoho a proto si šla rovnou lehnout

Taková nudna kapitola ale od příští se to zase rozjede
Annya Liddle

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now