7. Ples 1/2

4.2K 198 5
                                    

Zbýval týden do plesu a všechny holky u vyšilovat. Prasinky byli plné děvčat která sháněla šaty, boty nebo doplňky.
Lily si s tím starosti nedělala, jí stačilo navléct na sebe nějaké staré triko a představit si dané šaty. Ano, své schopnosti opravdu zneužívala.
Pak tu byla záležitost se zlatým vejcem. Když ho Harry otevřel ozýval se z něj jen jek. Začala mít podezření že jde o nějaký málo známý jazyk.
Lily byla zrovna v Sovinci a čekala na svou sovu když tam vtrhl Cedrik. „Promiň" omluvil se když mě uviděl jak rozdýchávám infarkt. Vzal dopis a písknutím k sobě přivolal nádhernou sovu pálenou. Něco jí pošeptal a sova i s dopisem odletěla. „Lily?" Ozval se najednou když se chystala sejít dolů. „Ano?" Odpověděla a otočila se čelem k němu. „Víš jak bude ten ples? Nechtěla by si jít se mnou?" Zeptal se. Já se jen smutně usmála. Tak moc chtěla jít s kýmkoliv jiným než s Malfoyem ale nemohla. „Víš Cede, moc bych chtěla jít ale už mám jiný doprovod." Řekla jsem. „Ale pozvi Cho, vím že na to čeká." Řekla jsem s úsměvem. No, dobře v tu chvíli mi nedošlo ze chce Cho pozvat Harry. „Aha, jo dobře, díky vyzkouším to. A s kým jdeš ty?" Zeptal se. „S Malfoyem" Zavrčela.
Ced s neutrálním výrazem řekl „Aha" „Promiň, musím jít na snídani. Čeká tam na mě Lyra." Řekla jsem a rychle odešla.

„Ahoj Lyro." Řekla jsem vesele. „Ahoj Lils, s kým jdeš na ples?"
„Ty mě chceš hned po ránu naštvat, znechutit a otravit?" Zeptala jsem se a nandala jsem si slaninu s vejci. „ Takže jdeš s Malfoyem." Vydedukovala podle me odpovědi. „Jo, ale nedobrovolně" Zahučela jsem. „Jak jako nedobrovolně?" Optala se se smíchem. „Na té hodině tance. Když Filch převrhl ten gramofon tak mě nechtěl pustit. Vyhrožoval mi, prý buď s ním půjdu na ples nebo mě přede všemi políbí." Zaprskala jsem.
„Já bych tedy brala oboje." Zasmála se a kmitla obočím.
„Hele Lyro, já vím že Malfoy je tvé zlato, ale mě do toho nezatahuj." Přimhouřila oči a já se jen tak tak vyhla pohlavku.
„A s kým jdeš ty?" Zeptala jsem se když mě přestala mlátit. „S Theodorem Rossem že sedmáku." Řekla zasněně.
Když jsme dojedli tak jsme vstali a vydali se na hodinu Dějin čar a kouzel. Sedli jsme si do poslední lavice a vyndali si pergameny a kalamáře. Do třídy se postupně nahrnuli studenti. Před nás si sedli Parvati a Padma. Před holky si sedli Ron s Harrym.

Lily si vzala kus pergamenu a napsala na něj: Máš už někoho na ples? Lily. Pergamen pak složila do holubice a kouzlem poslala Harrymu. Harry pergamen rozbalil a začal psát odpověď.
Ne, sice jsem pozval Cho ale ta jde s Cedrikem. Co ty? Harry J. Potter.
Pousmála jsem se nad těmi iniciály.
Bohužel ano , musím jít s Malfoyem. Prosím nevztekej se. Jdu s ním nedobrovolně tak me neodsuzuj. Lily J. Potter.
Viděla jak se Harry napřímil a něco zuřivě napsal.
S Malfoyem?! Dobře nebudu tě odsuzovat a nevíš o někom kdo je volný? Já a Ron nikoho nemáme. Harry James Potter.
Lily zhluboka vydechla a naškrábala odpověď.
Myslím že Parvati a Padma před námi. Zrovna se baví o tom že tam půjdou sami. Vyzkoušejte se jich zeptat . Mám pocit že o tebe Parvati stojí ;). Lily Jane Potter.
Harry se otočil a ústy naznačil děkuji. Pak začal něco psát společně s Ronem a o chvilku později přistáli před Parvati a Padnou dvě holubičky. Holky se zachichotali a kývli na kluky.
Kluci se rozzářili a plácli si.

Celý den pak probíhal v klidu. Ale večer v ložnici na ní Pansy uhodila. „S kým jdeš na ples?" „Ehm ...... S Malfoyem." Řekla jsem a očekávala výbuch Etny. „COŽE?! S DRACEM JSEM CHTĚLA JÍT JÁ!!!" Začala ječet Pansy. „Tak hele"Přerušila jsem ji. „Já s ním nejdu dobrovolně. Pro mě za mě, za ním dojdi a domluv se, ale mě z toho neobviňuj. Já chtěla jít buď s Cedem který mě dnes pozval nebo s Harrym. Tak laskavě sklapni nebo sem přijde Snape." Dokončila jsem monolog a podívala se na ni. Pansy jen stála a vypadala že mi věří. „Tak já jdu za Blaisem. Pozval mě a já mu řekla že si to rozmyslím." Řekla a odešla.
Po půl hodině se vrátila a já se jí zeptala na šaty. Celá se rozzářila a vytáhla otřesné světle růžové šaty s volánky. Pochválila jsem jí je a přemáhala nutkání jít zvracet.
Zavřela jsem oči a místo uniformy jsem měla noční košily s volánky. A hádejte co se stalo. Ano, do pokoje vtrhl Malfoy s koštětem v ruce. Pansy vypískla a zmizela za dveřmi. „Ale, ale krásná košilka. To čekáš na mě?" Zeptal se provokativně a sjel mě pohledem. „V Y P A D N I" Řekla jsem s důrazem na každé písmeno a místo košilka jsem měla zase uniformu. „,Ale mě se nechce. A navíc si musíme promluvit o Diggorim. Je pravda že tě pozval na ples?"
To už jsem viděla rudě a silou ho přitiskla na zeď. Když se vzpamatoval karty se obrátili a na zdi jsem byla ja. Ruce mi drtil nad hlavou ale udělal tu chybu že je spustil dolu. Pomalu jsem nahmatala hůlku a stiskla. „Ano ale musela jsem odmítnout protože tam jdu s takovým arogantním tupcem." Zavrčela jsem.
„Mdloby na tebe!" Řekla jsem a Malfoy odletěl. Kouzlem jsem ho přemístila před krb a šla si lehnout.

Sestra Harryho PotteraKde žijí příběhy. Začni objevovat