42. Zápas se lvy

2K 124 2
                                    


Pomalu se blížil osudový zápas s červenými a Theo nás honil tak třikrát více než normálně. Z tréninků jsme chodili pomlácení a my děvčata jsme sotva chodila. Nejednou jsem byla na ošetřovně kvůli modřinám a oděrkám. Já jsem navíc trénovala i chytače. Kdyby se prý Dracovi něco stalo tak ať jsem ,,připravená".

Bylo pondělí a ve čtvrtek se hrálo. Hned po runách jsem letěla do ložnice.  Tam jsem se bleskově převlékla a zase letěla zpět na hřiště. Přiběhla jsem na minutu přesně. To Jack  takové štěstí neměl. Přiběhl tak o dvě minuty později a vysloužil si od Thea nepěkný pohled. ,,Tak když jsme už konečně všichni tak můžem začít. Vše jako obvykle a dnes trénujeme 4 hodiny." To nás chce zabít?! ,, Hele Theo? Nechtěl by jsi trochu zmírnit? Já bych na zápas ráda došla a ne doplazila. Takhle budeme vyčerpaní a lvy nás porazí." Snažila jsem se ho mírnit.  Vrhl po mě zamyšlený pohled a pak pomalu řekl. ,,Nu dobrá. Tak budeme o hodinu míň a ve středu budete mít volno. A teď hybaj na košťata než si to rozmyslím." Rychle jsme naskočili a začali trénovat. Theo splnil svůj slib a opravdu jsme skončili po třech hodinách. Seskočili jsme a pomalu šly na večeři. Dnes jsem si dala žebírka s hranolky. Theo mě opět zabíjel pohledem a vrhal významné pohledy na svůj talíř kde měl kuře a salát.  Cpala jsem se a ignorovala jeho pohledy. Zhubla jsem asi 5 kilo a musela je nabrat zpět. Zapíjela jsem to dýňovou šťávou a hovořili jsme na téma budoucího povolání.  Já i Draco jsme měli budoucnost téměř jistou ale i tak jsme řekli něco jiného. Draco převezme práci po otci a já chci dělat profesionálně famfrpál. Theo chtěl taky hrát famfrpál. Pansy a Theresa něco na ministerstvu. Blaise a Thomas chtěli učit. Thomasovi šly perfektně lektvary a Blaisovi formule. 

Zbytky hlavního jídla zmizeli a objevili se zákusky. Vzala jsem si sirupové košíčky a vesele se smála Therese, která měla vlasy mokré od šťávy. Thomas totiž zrovna pil a nějaký tupec ho praštil do zad. On to neudržel a všechno prskl na Theresu. Ten zmíněný tupec se jmenuje Fobos a raději zmizel dřív než mu Thomas stihl jednu vrazit. Therka byla pěkně nabručená. Když jsme dojedli tak jsme se odebrali do společenky, abychom si zopakovali lektvary. Severus nám letos dával pěkně zabrat a nebylo to nejlehčí učivo. Kolem jedenácté večer jsme si šly lehnout. Zítra nás čeká poslední trénink a Theo nás sedře z kůže. V úterý byl trénink od 4 do 8. Takže 4 hodiny. Já trénovala 2 hodiny střelce a 2 hodiny chytače. Po tréninku zbylo trochu času a tak jsem sešla převléci. Natáhla jsem si školní sukni a bílou košili.  

Celou středu jsme byli v knihovně. Mohu s hrdostí říct, že jsem celou naši partu donutila se učit na NKÚ. Při večeři celá zmijozelská kolej dostala dopis. Byla v něm nějaká píseň a názvem Weasley je náš král. Z toho nemůže vzejít nic dobrého. 

Ráno se vzduch tetelil vzrušením. Natáhla jsem na sebe dres a pádila do šatny. Po hodinové řeči jsme vyšli na hřiště.

,,Tady přichází tým Zmijozelu. Kapitán a brankář Theodor Ross. Odrážeči jsou Jack Villars a půvabná Lyra Swift. Jako střelci nastupují Thomas Hale, krásná Theresa Wilson a talentovaná Lily Potter, která občas zastupuje i na postu chytače v neposlední řadě je tu chytač a tím je Draco  Malfoy. Tak toto byl tým Zmijozelu. Teď přichází na řadu tým Nebelvíru. Jako kapitánka týmu a střelkyně je tu zde Angelina Johnson, další střelkyně jsou Katie Bell a Alice Spinnet. Jako odrážeče tu máme dvojčata Weasleyovi, sám nevím který to je. Jako brankář tu je Ron Weasley a jako chytač Harry Potter.

Všichni jsme nastoupili do pozic a Theo s Angelinou si podali ruce. Madam vyhodila míč a já ho hned popadla a hodila první gól. Ozval se potlesk a ještě nějaká píseň. 

,,Kdo by se Weasleyho bál,

neumí hrát famfrpál.

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now