39. Nový nábor a zápas s Havrany

2K 114 8
                                    

Byla neděle a Theo musel udělat další nábor do našeho týmu.  Z týmu odešel Nick Greenwood a Sam Morrow protože se chtěli učit na OVCE.  Oba to byli střelci.  Stala jsem vedle Thea protože jsem byla zástupce kapitána. Tuto pozici so vymyslela Dolores.  Theo nosil stříbrnou pásku a já zelenou.  V Nebelvíru Zlatou nosila Angelina a rudou zase Harry.  Havrani měli jako kapitána Rogera a zástupce byla Elaine Jackson.  Za Jezevce nosil černou Jamie Rian a žlutou Seth Malteen.  Náhodou jsem byla včera u Vrby blízko hřiště a viděla jsem nábor Havranů.  Changovou vyhodili z týmu protože se brutálně zhoršila a ještě se zranila. Místo ní nastoupila Maky.  Andy byl v týmu taky ale jako Odrážeč.  Zítra proti nim hrajeme, takže budeme trénovat asi tak 4 hodiny.  Do hloučku zájemců přišla Theresa a Thomas. Ti dva už spolu chodili. Vodili se za ruku a ocucávali se kde se dalo.  Jednou kluci (Blaise, Draco, Theo a Thomas ) uspořádali chlastačku a my holky jsme byli zvané.  Ráno pak nebylo hezké. Držet Therese vlasy, když vyhazuje svoji večeři není nejhezčí pohled.
Vynechám ty nudné věci a rovnou vám řeknu, že nábor vyhráli Theresa a Thomas. Byla jsem ráda.  Kdyby Blaise hrál Famfrpál tak by mohl jít místo Jacka a téměř celá parta by byla v týmu.  Byli jsme parádně sehraní.  Všichni až na mě létali na Nimbusech 2001, já měla Kulový blesk. Možná proto jsem byla jedna z nejlepších. 
Každopádně jsme byli dobře připraveni na zápas s Havrany. Nikdy nepochopím proč se kolej jmenuje Havraspár, když mají ve znaku orla.  My jsme Zmijozel a máme hada a tak by měli mít místo Orla havrana.

Po náboru jsme šli na oběd. Vzala jsem si polévku a věštce.  K němu byl přiložen Jinotaj. Nejdříve jsem si vzala ten brak. Byl tam rozhovor s Harrym. Mlčky jsem ho pročítala a v duchu se smála. Tak proto dostal Harry ráno tolik pošty a jako bonus trest. Rychle jsem ho nechala zmizet, protože bylo riziko, že ho někdo uvidí.  Když jsme ráno šli na snídani tak tam přibyla nová vyhláška a byl tam zakázán Jinotaj. Pokud ho budeme mít tak budeme vykopnuti.  Klasika. Po obědě jsem si dodělávala úkoly a učila se.

V pondělí jsem se vzbudila s radostným pocitem.  Konečně Havranům nakopeme ty jejich opeřený zadky. Zalezla jsem do koupelny a po 30 minutách vylezla učesaná a nalíčená.  Oblékla jsem si dres a začala budit holky.  Když to nešlo po dobrém tak jsem nasadila vyšší laťku.  ,,Sonorus " DÁMY VSTÁVAT! DNES HRAJEME PROTI HAVRANŮM A TAK NEHODLÁM PŘIJÍT POZDĚ!  TAKŽE ZVEDNĚTE TY LÍNÝ ZADKY A HYBAJ DO KOUPELNY!
Zaburácela jsem. Holky vyletěli z postelí a raději se šli připravit. Samolibě jsem se ušklíbla a popadla své koště. Vydala jsem se na hřiště abych se rozlétala.  Ještě před tim jsem nakoukla na ošetřovnu. Changová tam ještě byla.  Rozhodně to zranění nebyla vina hadů.  Jak bychom mohli? To byli určitě jezevci. Ti ji nastavili nohu když jsme šli z lektvarů. 
Už jsem letadla asi 10 kolečko když se začali trousit lidi. Raději jsem vlétla do šatny. Přeci nechci aby mě taky jezevci napadli. Ubrzdila jsem to jen tak tak. Málem jsem narazila do Thea, omluvně jsem se zasmála a slezla.  Následovala jeho hodinová řeč a pak jsme konečně vyšli v tomto složení

Brankář - Theo
Střeleci - Já, Theresa a Thomas
Odrážeči - Lyra a Jack
Chytač - Draco.

Postavili jsme se okolo Thea a Rogera.  Havrani byli v tomto složení.

Brankář - Marcus Parren
Střelci - Roger, Priscilla Ambrose a Alex Swan
Odrážeči - Andy White a Loralei Jugson
Chytač - Maky Biersack

Byl to dobrý tým, ale my jsme měli lepší.
,,Kapitáni...  Podejte si ruce. " viděla jsem jak Theo téměř doslova drtí ruku Rogera.  ,,Očekávám od vás všech naprosto čestnou hru. " Řekla madam Hoochová a vrhla významný pohled na Jacka a jeho hůl, kterou si pojmenoval docela trefně šlofík.  Dokázal jednou ranou uspat většinu střelců. Nasedli jsme na koštěti a letěli na pozice. Jestřáb vyhodil míč a hra začala.  Popadla jsem míč a ještě než se stihli rozkoukat tak jsem dala branku.
,,Gól.  10:0 pro Zmijozel.  Lily nám zase ukazuje, že není nadarmo označovana jako nejlepší střelkyně. " Komentoval to Lee Jordan přítel dvojčat Weasleyových. Během 10 minut jsme vedli 70:0. Jack už uspal Priscillu a Theovi se povedlo několik efektních zákroků. Najednou se Maky vrhla k zemi a Draco ji následoval. Koukla jsem tím směrem ale nic tam nebylo. Byl to podfuk.  To Draco po chvilce pochopil ale už bylo pozdě. Maky to vybrala a on se rozmlátil o zem a nevstal.
Theo vyhlásil oddechový čas a Draco na tom byl tak špatně, že musel na ošetřovnu. Chvilku se hádal s jestřábem a pak přešel k nám.
,,Lily musíš zaskočit místo Draca. Vím, že jsi střelec ale chytačství máš v genech. Jsi jediná která to zvládne. Místo tebe tam půjde Lucas Redferrum. " Kývla jsem a naskočila na blesk. Vyletěla jsem na pozici Chytače. Dres se mi nezměnil jen číslo. Místo 2 tam byla 7. Havrani byli překvapení a my toho využili. Thomas střelil 2 góly.  Už to bylo 90:0. Usilovně jsem hledala zlatonku a Maky mi byla v patách.  Najednou jsem ji zahlédla.  Třpytila se těsně nad trávníkem.  Pobísla jsem blesk k nejvyšší rychlosti a mířila dolů.  Už zbývalo jen 5 stop. Havrani dali gól. Už to bylo 90:10.
2 stopy. Lucas dal gól.  100:10.
1 stopa a už jsem ji držela v ruce.
Ozval se hvizd a jásot od zelených.
,,Lily Potter chytila zlatonku, Zmijozel vítězí 250:10.
Jásali jsme. Už zbývá porazit jen lvy a oba poháry máme v kapse.

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now