36. Brundibál už to ví

2.1K 104 8
                                    


O dva dny později jsme seděli ve vlaku do Bradavic. Povídali jsme si a cpali se sladkostma. Najdednou zaklepala na okno sova. Byla to jedna ze školních sov. Velmi elegantní puštík. 

Rychle jsem otevřela okno a sova vletěla do kupé

Oops! This image does not follow our content guidelines. To continue publishing, please remove it or upload a different image.

Rychle jsem otevřela okno a sova vletěla do kupé. Usadila se mi na rameni a natáhla nohu. Vzala jsem si pergamenovou obálku a sova zase odletěla. Bylo na ní známým úzkým písmem napsáno.

Slečna Lily Potter

Bradavický spěšný vlak

Kupé číslo 89.


Dopis jsem otevřela a tam stálo.

Milá slečno Potter. Byl bych moc rád, kdyby jste po večeři přišla ke mě do pracovny.

Albus Brumbál

PS: Mám rád gumové slimáky.

Jakmile jsem dopis dočetla tak shořel. ,,Co to bylo?" Zeptal se Draco zvědavě. ,,Ale, jen nějaký vtipálek." Odvětila jsem a smetla popel. 

Vlak se zastavil a mi vystoupili. Rychlým krokem jsme šli do hradu. Dokodrcali jsme kufry rovnou do sklepení a šli rovnou na večeři. V síni jsem se uvítala s holkama i kluky. 

Najednou do síně vešel Brumbál a za ním šly dvě  nějaké dívky. Matně jsem je poznávala. Ta s dlouhými hnědými vlasy byla Maky Biersack a druhá tmavovláska s fialovými konečky byla Theresa Wilson. Chodili také do Krásnohůlek.  ,,Vítejte zpět po Vánočních prázdninách. Dnes se stala vyjmečná událost. Přicházejí k nám do školy dvě nové žačky. Maky Biersack a Theresa Wilson. Nyní je zařadíme."

Minnie přinesla Moudrý klobouk. Jako první šla Maky. Jakmile se klobou dotkl její hlavy zvolal Havraspár . Opravdu se tam hodila. Byla věčně zahrabána v knihách. Sundala si klobou a odešla k Havranům. Cestou mě viděla a mávla mi. Jako druhá šla Theres. Klobouk okamžitě zvolal Zmijozel. Potichu jsem zajásala a uvítala ji tu. Objala mě a sedla si vedle Lyry.


Po večeři jsem se rozloučila a šla k pracovně. 

,,Gumoví slimáci." Řekla jsem a nechala se vyvést nahoru. Zhluboka jsem se nadechla a zaklepala. ,,Dále." Ozvalo se. Otevřela jsem dveře a vešla dovnitř '. Za velikým stolem seděl Brumbál  a hned vedle stál Snape. No bomba.

,,Posaď se." Vyzval mě a já  klesla do měkkého křesla. ,,Lily, Severus mi řekl zajímavou věc. Ta věc je, že jsi se stala smrtijedem. Je to pravda?" Podívala jsem se mu do těch modrých očí a měla jsem pocit jako by mi viděl až do duše. ,,Ano." Přitakala jsem a vyhrnula si levý rukáv. Sundala jsem si náramek a natáhla paži k Brumbálovi. Ukázala jsem mu to ultramegaúžasné tetování  za darmo které nejde sundat.Na bílé kůži se skvěl černý had, který vylézal z úst lebky.  Pochmurně jsem se pousmála a vše si nandala zpět.

,,Lily. To jse ale neměla. Nebylo to v plánu." Povzdechl si. ,,To je v pořádku pane ředitel. Udělám cokoliv pro to aby zlo padlo." Falešně se usměji a doufám, že se to Voldy nedozví.  

,,Myslím, že bude nejlepší když si budeme v soukromí tykat." Navrhl tiše Brumbál a tázavě pohlédl na Snapa. Ten jen kývl. Po celou dobu byl ticho a jen mě provrtával pohledem černým jako noc.

,,Albus."

,,Severus."

,,Lily..."




Ahoj. Dnes vydávám ještě jednu kapitolu protože nevím kdy se zase dokopu. Ty dvě nové holky chodí se mnou do školy. Změnila jsem jen přijmení a upravila jména. Tak zatím.

Vaše AliceAnnyaRaddle. Raději jen Anny

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now