41. Bitka

2K 121 5
                                    


Za týden nás čeká zápas s Nebelvírem a Theo nasadil metodu cukru a biče. Alias hraj dokud sedíš na koštěti. Z tréninků jsme sotva chodili. Kluci nás někdy dokonce nosili na zádech. Také pořád lilo a Thomas s Jackem měli oblibu létat do těch nejbahnitějších a nejhlubších kaluží a ještě u toho ohodit nás. Z tréninků jsme se tedy vraceli smrdutí a celý hnědí. Jak jsem stačila zjistit Andy začal chodit s Maky. Věděla jsem už to dávno ale dnes se to rozkřiklo. 

Trénovali jsme celý víkend a dnes bylo pondělí. Vraceli jsme se s tréninku na večeři a opět jsme byli obalení humusem z hřišti a hádejte kdo nás ohodil. Jack a Thomas. Měla jsem někdy chuť si půjčit Jackova Šlofíka a majznout jím oba po hlavě a rovnou i Thea, aby byl klid. Různě po těle jsem měla modřiny a oděrky od Jackových a Lyryných potlouků. Už několikrát jsem byla na ošetřovně, ale zvykla jsem si. Famfrpál je tvrdý sport nic pro dámičky. Proto jsem v Krásnohůlkách byla jako jediná dívka v týmu. 

S Thomasem a Theresou jsem se hodně dobře sehrála a byli jsme velmi dobří. Konečně jsme došli na večeři. ,,Srážím Mrzimoru 10 bodů za porušení vyhlášky." Zaburácel Theo když jsme vešli do temné chodby. Byla tam Susan Bonesová a Adrian Collet. Okamžitě se od sebe odtrhli a zmizeli. Popadla jsem Draca za ruku a s úsměvem na rtech jsme vešli do síně. Sice být v zabláceném a smrdutém dresu není nic příjemného ale měla jsem  hlad větší než Remus za úplňku a jsem velmi líný člověk.  Popadla jsem palačinky se zmrzlinou a šálek jasmínového čaje. Cpala jsem se a ignorovala Theovi vražedné pohledy. Jako dezert jsem si vzala pořádný kus čokoládového dortu s mandlemi. Poslouchala jsem a sama občas něco řekla. Po večeři jsem si zalezla do pokoje a učila se jasnovidectví. Letos jsme měli na jasnovidectví kentaura Firenziho. Byl o dost lepší než Sibyla a proto jsem se více učila. 

V úterý ráno jsem si vesele hopkala (jako Lenka :D) na snídani a doufala, že bude pudink.  Zabočila jsem do tajné chodby a narazila na zase se muckající pár. U Merlinových vousů. Byl to Jack od nás a Miranda za kterou se vydávám. Já asi vyhodím žaludeční šťávy.  ,,Srážím Merzimoru 10 bodů za porušení vyhlášky. To vám to včera nestačilo?" Zeptala jsem se a podupávala nohou. Jack se neochotně odtrhl a Miranda záhadně zmizela. ,,Jacku! U Merlinových špinavých kalhot je z Mrzimoru. A je ještě k tomu poloviční!" Vyváděla jsem, ale upřímně mi to bylo jedno. ,,O tomhle nikomu neříkej prosím." Šeptal Jack a vrhal na mě omluvné a prosebné pohledy. ,,Ale jen proto, že jsi to ty." Vydechla jsem a šla raději dál. Měla jsem štěstí. Byl ananasový pudink. Nabrala jsem si pořádnou porci  a poslouchala o čem je řeč. Ozval se dusot kopyt a do síně překvapivě vklusal Firence. Nikdy na jídlo nechodil a postavil se vedle Dolores, která se znechuceně odtáhla. Dolores neměla ráda křížence a dávala to otevřeně najevo. Vždycky jsem přemýšlela do jaké koleje asi patřila. Tipovala jsem Zmijozel, ale mohla by i do Krásnohůlek protože je mrcha. 

Popadla jsem kuličku vína a hodila ji po Blaisovi. Ten zrovna otevíral ústa, aby něco řekl Pansy. Trefila jsem se přímo do úst. Trochu se zakuckal a pak víno spokl. Zasmál se a hodil po mně jahodu. Odpinkla jsem ji na Lyru a ta se jí zamotala do vlasů. ,,BITKA!" Zaječel odněkud Theo a započal zuřivou bitku s jídlem. Všichni jsme se smáli, ale nakonec jsem musela zakročit, když se Dracovi dostala do vlasů palačinka se šlehačkou. Dolores teď vypadala jako rajče v růžovém saku a Severus jako když mu pohrozíte šamponém. Vytáhla jsem hůlku. ,,Immobulus!" Zaburácela jsem. Všude létali kusy jídla jako ve zpomaleném filmu. Dolores po mě vrhla děkovný pohled a vstala. ,,Uděluji Nebelvíru, Mrzimoru a Havraspáru školní trest za házení jídlem a vše třem kolejím odebírám 50 bodů. Dále pak uděluji Zmijozelu 20 bodů za rychlou reakci." Domluvila a znovu se usadila. Severus mávl hůlkou a jídlo se vrátilo na své místo. Vítězně jsem se usmála na ostatní koleje, které mě zabíjeli pohledem. Draco měl pořád zapatlané vlasy a tak jsem zdvihla hůlku. Ignorovala jsem jeho vyděšený pohled a pronesla: ,,Pulírexo." A vlasy měl zase bělostné. Poděkoval mi polibkem a trio se raději odvrátilo. Byla to jedna z nejlepších snídaní na hradě...

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now