27. Konkurz

2.3K 123 5
                                    


V sobotu ráno jsem se probudila a potichu zavýskla. Dnes je konkurz na famfrpál. Probrala jsem Pansy a Lyru. Tedy jenom Pansy. Lyra byla opět celá nažhavená vstávat, proto jsem ji pěkně probudila.  „ Aquamenti!"    Vylétla z postele hodně rychle. 

„Co je? Která z Vás?" Zavrčela. Položila jsem hůlku na postel a usmála jsem se.   „ Dnes je sobota a asi za hodinu je famrpálový zápas. Takže jestli chceš být v týmu tak hejbni pánví."

Postavila jsem se před zrcadlo a natáhla si bílé legíny a zelené triko. Hůlku si zastrčila do tajné kapsy a natáhla si zelený hábit. Na zádech bylo vyšito stříbrnou nití číslo 7 a jméno Potter. Ten dres jsem milovala, stejně jako famfrpál. Hodila jsem si na rameno Kulový blesk a sešla do společenky. 

Dole už stál Draco s Blaisem. Draco stál zády ke mně a tak jsem toho využila. Změnila jsem si hlas na Snapa a promluvila.

„  Pane Malfoyi z Vašeho lektvaru se mi chce zvracet. Proto ho nyní vypijete, abychom zjistili co udělá." 

Draco s sebou škubl a otočil se. Uviděl mne a začal se chechtat. Plácla jsem si s Blaisem a sešla zbylé schody.  „ Kde je Lyra? " Zeptal se Blaise.  „ Před 5 minutami jsem ji probudila tak se asi suší." Řekla jsem jako by nic.  A opravdu. Lyra už scházela po schodech a na rameni měla Nimbus 2001.  „ Můžeme?" Optala se. Kývli jsme a vyšli ven.

Theo už tam byla vytahoval míče. Zrovna držel camrál když mě něco napadlo. Nasedla jsem na koště a odrazila se. Nejvyšší rychlostí jsem k němu vyrazila a ukradla mu míč. Vyletěla jsem k branám a střelila branku. Theo se lekl a téměř nadskočil. Zasmála jsem se a míč mu vrátila.  „ Dobrý, jseš v týmu." Zabručel a obrátil se k Lyře.  „ Ty seš taky v týmu brouku." Líbl ji a tvář. Začali se scházet lidi kteří chtěli zkusit štěstí. 


   „ Takže." Začal Theo.  „  Konkurz je na dva střelce, jednoho odrážeče a chytače. Kdo jde na brankáře tak ať rovnou jde pryč." Tři kluci si odfrkli a odešli. 

„ Střelci půjdou k Lily. Odrážeči k Lyře a chytači ke mně."  Ke mně přišlo nejvíce lidí. Byli to samí kluci. Většinou to byli sedmáci a šesťáci. K Lyře přišli dbva kluci a k Theovi jeden s Dracem.  „ Nejprve si vezměte koště a třikrát obletíte hřiště. " Tímto způsobem vyloučil polovinu střelců. Pak si dali závody a zbývající střelci stříleli na bránu. Pak šli odrážeči a nakonec chytači.


„  Myslím , že Lily a Lyra se mnou budou souhlasit když řeknu toto: Sřelci jsou Lily Potter, Nick Greenwood a Sam Morrow. Odrážeči budou Lyra Swift a Patrik Grey. A chytač je Draco Malfoy" Kývla jsem na náznak souhlasu. S klukama jsem si rozumněla. Pomalu jsme se šli na kolej se převléct a umýt. Už jsem se těšila až všechny rozdrtíme. 


Hlavně Nebelvír. 

Sestra Harryho PotteraWhere stories live. Discover now