-18-

2.7K 102 4
                                    

Slunce pomalu zapadalo a teplé počasí vystřídal chladný větřík. Nasoukala jsem se do Nickovi staré mikiny a když jsem v ní vyšla zpět na zahradu, kde děda podával své vynikající steaky, Nick překvapeně pozvedl obočí. 

,,Netušil jsem, že jí ještě máš," šeptne, když si k němu zase sednu a položí mi ruku na stehno. 

,,Nedávno jsem jí tu našla. Co říct? Je pohodlnější, než ty moje," pokrčím nevinně rameny, nad čímž se jen pousměje. Upije ze své láhve piva, kterou mu táta donesl a opře se více do židle. 

,,Takže Nicku, jdeš na vysokou?" ozve se táta. Máma ho pokárá pohledem, ale Nick se uvolněně usměje. 

,,Ne, pane. Pomáhám v rodinném autoservisu a časem bych chtěl rozšířit obzory," pronese naprosto hrdě, bez jakéhokoli zaváhání. 

,,To znamená co?" pozvedne táta obočí. 

,,Rád bych náš podnik poupravil a třeba otevřel více poboček. Myslím, že dobrých a poctivých autodílen je ve světě málo, proto by tu naší mohli lidé ocenit," očividně tátu svými řečmi překvapí a zároveň uspokojí, protože se uvolněně zapře do židle a společně si přiťuknou láhvemi. 

,,Dobrý nápad," uzná. Překvapeně vzhlédnu k jeho vřelé usměvavé tváři. Netušila jsem, že má takový plán nebo že nad něčím takovým vůbec zamýšlel. 

,,Netvař se tak překvapeně," šeptne ke mně, přičemž se svou tváří přiblíží nebezpečně blízko k é mé. 

,,Nezmínil ses o svých plánech," zamumlám. Naši se pustili s dědou do poklidné konverzace, takže si nás moc nevšímali, ale Trevor kolem nás neustále pobíhal a blbnul v trávě, přičemž ho mamka musela doslova nutit, aby si sedl a jedl. 

,,Nepřišla na to řeč. Navíc jsou to jen plány. Nemusí to vyjít," kmitne rameny. ,,Promluvíme si o tom později, dobře?" pohladí mě příjemně vyhřátou dlaní po tváří, načež mi na čelo vtiskne krátký polibek. Propleteme si prsty a Nick naše spojené dlaně položí na mé stehno. Táta ho znovu vtáhne do konverzace, takže je můžu v poklidu s úsměvem pozorovat. 

,,Trevore, myslím, že je čas jít spát," ozve se mamka a pohladí ho po temeni hlavy. Dlouze zívne, ale hned na to nesouhlasně zakroutí hlavou. ,,Ale jo. Tak pojď," rozhodne. Já ji ale přeruším. 

,,Postarám se o to. Seď a odpočívej," rychle se vymrštím na nohy a chytnu Trevora za jeho malinkou ručičku. Se všemi se rozloučí a já ho pak odvedu do jeho malého pokojíku, který děda zařídil z malé místnůstky pro hosty. Převleču ho do jeho roztomilého pyžámka s autíčky a pak ho uložím do postele a přikryju malinkou peřinou. 

,,Kat, bude ti Nick i ráno?" zamumlá ospale. Čapne svého chundelatého medvídka a natiskne si ho co nejvíce k sobě. 

,,Jasně. Můžete si zase zítra hrát. Slibuju," vtisknu mu na čelo pusu a pohladím ho po vláscích. ,,Ale už spinkej, abys měl zítra dost sil, dobře?" mile se pousměju. Trevor poslušně přikývne a více se zachumlá do peřiny. Ospale zavře oči a do pár minut spí. Tiše se postavím na nohy a vyjdu z jeho pokoje. Opatrně za sebou zavřu dveře a nechám mu svítit dětskou lampičku, aby se nebál tolik tmy. Otočím se na patě a vydám se ke schodům, kde ale narazím na Nicka. Založím si ruce na hrudi a pobaveně pozvednu obočí. 

,,Já jen hledám záchod," pokrčí rameny. 

,,Tak záchod jo?" uchechtnu se. Čapnu ho za límec mikiny a zatáhnu ho k sobě do pokoje. Hned, jak za námi zavřu dveře, natisknu ho na ně a spojím naše rty. Rukama zajede pod mou mikinu na pas a přitáhne si mě ještě blíž. Prsty chtivě zatahám za jeho tmavé vlasy a frustrovaně vzdychnu proti jeho ústům. Nakonec se proti své vůli odtáhnu. ,,Záchod je za těmihle dveřmi," uculím se, přičemž ho odstrčím a vkradu se zpět na chodbu. Vrátím se k našim a dělám, jakoby nic. Když se ale dolů vrátí Nick, propalujeme mě vyčítavým pohledem, což mě v duchu pobaví ještě víc. 

,,Nicku, doufám, že je jasné, že tu dnes přespíš? Takhle pozdě už tě domů pustit nemůžeme," ozve se mamka, když děda začne mluvit o spaní. Nick trhne pohledem ke mně, načež jen pokrčím rameny. 

,,Pokud vám to nevadí," osobitě se usměje. Pomůžeme venku vše sklidit a pak se přesuneme dovnitř.

,,V tomhle domě jsou vážně tenký zdi. Vážně, vážně hodně tenký," začne táta a hraně zaťuká na stěnu. Dlouze protočím očima, zato Nick má co dělat, aby se nerozesmál. ,,Sladké sny," zazubí se na nás, než si ho mamka stihne odvézt do ložnice. Hned, jak zapadneme ke mně do pokoje, se oba tiše rozesmějeme. 

,,Tvůj táta je fakt fajn chlapík," přetáhne si přes hlavu mikinu a nakonec i triko. Když je svlečený až do spodního prádla, skočí na mou postel a rozvalí se přes celou její šířku. 

,,Hej!" vypísknu. Převlékla jsem se do dlouhého trika a pak taky skočila na postel a pokoušela se urvat si svůj prostor na spaní. Oba jsme se tiše smáli a přetahovali se, až jsem nakonec skončila zabalená v jeho náruči. 

,,Sladké sny," šeptne. Natáhne svou svalnatou paži a zhasne poslední světlo v místnosti. Vtiskne mi polibek na čelo a tvář zaboří do mých vlasů, přičemž oba skoro okamžitě usneme. 


Krásný víkend ;*

The boy with brown eyes ✔Kde žijí příběhy. Začni objevovat