-17-

2.9K 100 3
                                    

Tentokrát mě probudily hlasy ze zdola. Stihla jsem si jen promnout tvář a posadit se, než se rozrazily dveře od mého pokoje a dovnitř vtrhl malý Trevor. Skoro jako Superman vyskočil a doletěl až na mou postel. Pak mi vpadl do náruče. 

,,Ahoj, prcku. Jak je?" podrbu ho v jeho světlých vláscích, kam ho pak i krátce líbnu. ,,Užil sis cestu?" sedne si naproti mě a roztomile se zazubí, přičemž odhalí další novou dírku od vypadlého zubu.

,,Mamka mi dovolila snídat v autě," uculí se, přičemž já dělám, jakože jsem strašně ohromená. ,,Říkala, že budeme grilovat," hned, jak to vypustí z úst, se mu nadšeně rozzáří oči. Ačkoli jsou Trevorovi teprve čtyři, je děsně chytrý. Už před půl rokem se naučil správně vyslovovat každé písmenko a umí napočítat do padesáti. Naši ho poslali na nějaké testy, kde zjistili, že má dost vysoké IQ, takže je dost možný, že bude jeden z těch chytřejších. 

,,To budeme. Děda včera naložil maso," přitakám. Trevor se roztomile olízne a pak najednou vystřelí z mé postele a zaběhne dolů za zbytkem rodiny. Vyhrabu se zpod peřiny a v koupelně provedu ranní hygienu. Navleču se do domácího oblečení a vlasy sepnu do drdolu. Když seběhnu dolů, narazím v hale na taťku. ,,Tati," pousměju se a vpadnu mu do jeho pevné náruče. Zhluboka nasaju vůni jeho kolínské, přičemž zavřu oči a vybavím si své dětství, kdy jsem nespočetně krát vpadla do jeho náruče a čichala jeho vůni. 

,,Vypadáš dobře. S dědou vše dobrý?" odtáhne mě od sebe na délku svých paží a celou mě sjede pohledem. 

,,Všechno je fajn," přikývnu. Bok po boku se vydáme do kuchyně, kde se obejmu i s mamkou. Když se od ní odtahuju, líbne mě na tvář.

,,Děda říkal, že máš pro nás překvapení," upozorní mamka a záludně se pousměje. Táta se na mě nechápavě ohlédne, přičemž v místnosti nastane ticho. 

,,Až večer," spražím dědu pohledem a pak se nevinně usměju. Mamka nám přivezla oběd, který včera vařila, takže jsme se společně najedli a pak táta odnosil tašky do jejich starého pokoje. Děda Trevorovi na zahradě napustil malý bazének, kde celé odpoledne skotačil, zatímco my s mamkou jsme se na dece opalovali a táta pomáhal dědovi se dřevem na zimu. 

,,Myslím, že bys mi to měla říct dřív. Víš, kdybych náhodou měla tátu uklidnit nebo na to alespoň připravit," ozve se vedle mě mamčin zvědavý hlas. Uchechtnu se. 

,,Nejsem těhotná nebo tak. O nic nejde," přetočím se na záda a prohlédnu si naprosto vymetené zářivě modré nebe. ,,Skočím si pro limonádu. Chceš něco?" vyskočím na nohy a jen v plavkách se ohlédnu dolů na mamku. Na s přivřenými víčky a přikrčeným nosem zakroutí hlavou a sama se přetočí na břicho, přičemž otevře časopis ležící před ní. Vpadnu do domu a v kuchyni si do skleničky naleju dědovu domácí citronádu s mátou a ledem. Dychtivě jsem se napila ledové tekutiny, přičemž se celým domem rozezněl zvonek. Hodila jsem na sebe kraťasy a přešla k vchodovým dveřím, které jsem bez váhání otevřela. 

,,Ahoj," pohlédne na mě zpod řas Nick a sladce se usměje. S jednou rukou v kapse od kraťas zaujal uvolněný, skoro až sexy postoj. 

,,Jsi tu brzy," protočím očima. Nakonec k němu ale přejdu a krátce ho políbím na přivítanou. 

,,Neměl jsem dnes nic moc na práci a myslel jsem, že se bez tebe zblázním," zatváří se jako malé roztomilé štěňátko, přičemž našpulí své narůžovělé rty. Ví, že tohle na mě zabere pokaždé už od dětství. Ustoupím stranou a on se natěšeně nahrne dovnitř. Chytnu se jeho pevné velké dlaně a zamíříme ven na zahradu. Jakmile vyjdeme z velkých prosklených dveří, všichni přesunou své zraky na nás. Mamka se pobaveně ušklíbne, za to taťka nahodí svůj přátelský úsměv. 

,,Pamatujete si Nicka?" pustím se jeho ruky, přičemž mi jí položí kolem pasu. Oba rodiče si jeho pohyb přeměří jejich bezpečnostním rentgenem. Táta se k nám vydá jako první. 

,,Rád tě zase vidím, Nicku," pevně si potřese s jeho druhou dlaní a chlapácky ho poplácá po rameni.  

,,I já vás, pane," pronese uvolněně. Zdá se, že tyhle trapné momenty s rodiči mu nedělají ani v nejmenším problém. 

,,Takže vy dva-?" obejme ho mamka a pak si dá ruce v bok. ,,Chodíte spolu?" nadzvedne obočí a táta nastraží uši. 

,,Ano, madam," přitaká Nick a mile se usměje. Překvapeně k němu vzhlédnu. Nikdy jsme si tak úplně neřekli, že spolu máme oficiální vztah. Spíš jsme spolu chtěli jen být. I přesto mě ale jeho slova zahřála u srdce. Shlédne níže k mé udivené tváři a naprosto dokonale a láskyplně se pousměje. 

,,Dobře. Dáš si, Nicku, něco k pití? Pivo?" usměje se mamka. Nick se nadechne, ale pak se dlouze zamyslí. ,,Jedno pivo ti neublíží," mávne nad tím mamka rukou a tak Nick souhlasí. 

,,Trevore, pamatuješ si na Nicka?" dřepnu si ke svému bráškovi, který byl až po kolena zabořený v bazénku a hrál si s loděmi. Stydlivě zakroutí hlavou a schová se blíž ke mně. 

,,To nic, kamaráde. Páni, to jsou opravdový lodě?!" dřepne si Nick vedle mě, aby byl Trevorovi blíže a překvapeně pootevře pusu. Trevor nejistě přikývne a jednu mu podá. Nick si ji celou prohlídne a pak s ní začne plout po hladině a dělat kraviny, což Trevora okamžitě rozesměje. Nakonec ho tam s ním nechám a sednu si na židli poblíž grilu, kde děda připravuje oheň. Mamka na stůj donese nějaké jídlo a pití a posadí se vedle mě. 

,,Jsem za tebe moc ráda, holčičko. Nick je hodný kluk," hlesne tak, abych to slyšela jen já, přičemž se spokojeně usměje. ,,Má dobré srdce a je vidět v jeho očích, že tě moc miluje," natáhne se pro mou dlaň a pevně jí stiskne. 

,,Já vím," přikývnu, ale zrak sklopím k zemi. ,,Ale je to jen na chvíli. Ví, že pak odjíždím a tohle bude muset skončit," povzdychnu si. Pokaždé, když si uvědomím, jak rychle čas plyne a že se ani nenaděju a budu se muset vrátit, stáhne se mi žaludek a oči se mi zaplní slzami. Stejně jako teď. 

,,Vím, že to, co k sobě cítíte, je dost silné. Překonáte to. Věř mi," naposledy mi stiskne dlaň, než jí pustí a natáhne se pro své pití. Ohlédnu se na Nicka, který si sedl ke kraji bazénku a s Trevorem započali lodní bitvu. Trevor hltal každé jeho slovo a smál se všem jeho kravinám. Pohled na ně dva, jak si spokojeně spolu hrají, vykouzli úsměv na tváři i mě. 


Nahoře máte malého Trevora ;* 

Btw kdo uhádne co je to za herce? :D

The boy with brown eyes ✔Where stories live. Discover now