-24-

2.5K 93 13
                                    

Když jsem se konečně probudila, bolela mě hlava jako střep. Opatrně jsem se zvedla do sedu a nakonec spustila nohy z postele a zamířila ven z ložnice. Jess stála u plotny a dělala snídani. Podle vůně to vypadalo na míchaná vajíčka a extra silnou kávu. 

,,Jsi vzhůru," všimne si mě. Rychlým pohybem se natáhne po hrníčku a nalije mi jednu pořádnou dávku kofeinu, kterou postaví přede mě. Usadím se na barovou židli a brzy dostanu i snídani. ,,Jak se cítíš?" zeptá se ustaraně a přeměří si mě pohledem. 

,,Bylo mi i líp," pokrčím rameny a dychtivě se napiju kávy. 

,,A řekneš mi, co se včera stalo? Včera jsem se neptala jen proto, že mi bylo jasné, že nejsi schopná slov, ale jestli se ti má ulevit, měla bys mi to říct," dá si ruce v bok a zabodne do mě pohled. 

,,Byl tu Nick. Něco se tu stalo a myslím, že po mě chtěl, abych ho odradila od svatby. á ho ale nechala jít," hlesnu. Okamžitě se mi při té vzpomínce v krku vytvoří knedlík. 

,,Spali jste spolu?" vyhrkne překvapeně. Mlčím, což jí její teorii akorát potvrdí. ,,Proboha, proč si ho nechala jít? Miluje tě a nechce si brát tu blondýnu. Chce tebe," vyhrkne nevěřícně.

,,Já vím! Jenže ona je pro něj lepší, chápeš? Ona není posedlá svou prací, má na něj čas a chce se mu věnovat. Bude ho milovat tak, jak si on přeje a budou mít spolu velkou rodinu a bude šťastný," vyjedu po ní a rozhodím přitom rukama. Jess na vteřinu ztichne, než se znovu odváží k řeči. 

,,Myslím, že šťastný může být jen s tebou a to, co tu říkáš je naprostá pitomost, protože nikdo není lepší, než ty," povzbudivě se pousměje a nakonec si mě přitáhne do objetí. 


,,Mami!" vyhrknu překvapeně a skočím jí do náruče. Hned na to se obejmu i s tátou a Trevorem, kteří se pak společně vydají do nemocničního bufetu, abychom si s mamkou mohli promluvit. ,,Tak jak se má děda?"

,,Mrzí ho, že si kvůli práci nemohla přijet s námi, ale chápe to a je na tebe moc pyšný," pousměje se. Na vteřinu se odmlčí, než do mě zabodne vyčítavý pohled. ,,Měla si mi říct, že se Nick žení," pokárá mě. Nejistě otevřu pusu, ale hned jí zase zavřu, protože nemám nic, co bych jí na to řekla. ,,Byli jsme se na ten obřad podívat. Byla tam i Megan. Víš, že je těhotná?" začne na mě chrlit. Já ale nedokážu přestat myslet na to, že je Nick oficiálně ženatý a je nadobro pryč. ,,Kat?"

,,Promiň. Ano, vím. Občas si s Megan píšeme nebo zajdeme na kafe," zakroutím hlavou, abych vyhnala tu bolestnou myšlenku pryč. Doslova se mi z toho zvedne žaludek. To já jsem ho nechala jít. Měla jsem ho zastavit. Měla jsem mu říct, co k němu cítím. Měla jsem to být já, s kým je teď ženatý. ,,Omluv mě," skočím jí do řeči, mezitím, co mi vypraví, co jí Megan napovídala. Rozrazím dveře od toalet a jen tak tak stihnu zapadnout do volné kabinky, kde vyzvrátím celý obsah svého žaludku. 

,,Kat, zlatíčko, jsi v pořádku?" spěchá za mnou mamka a podrží mi vlasy. Když dozvracím, spláchnu a vypláchnu si vodou ústa. Mamka mi pak dá žvýkačku. 

,,Jen se mi udělalo špatně. O nic nejde," pokrčím rameny. 

,,Dobře. Pojď si s námi dát čaj, než budeš muset zpět do práce," položí mi ruku kolem ramen a společně se vydáme za kluky do bufetu. 


,,Podívej, kdo se za tebou přišel podívat a přinesl i jídlo!" ozve se přes celou chodbu, až se cítím trapně, že tu má kamarádka takhle bezohledně křičí. Už je to dva týdny, co jsem Jess viděla naposledy, což znamená, že to jsou dva týdny, co jsem dala Nickovi kopačky. ,,Už si něco jedla?" podá mi tašku plnou jídla, ale já zakroutím hlavou. 

,,Poslední dobou nemám moc pomyšlení na jídlo. Mám problém ho v sobě vůbec udržet," odmítnu její donáškovou službu, díky čemuž uraženě nakrčí čelo. 

,,Je to ale vidět. Jsi nějaká pohublá a pěkně bledá," sjede mě pohledem a pak starostlivě zakroutí hlavou. Hned teď si vezmeš volno, půjdeš si domů lehnout a ještě předtím se stavíš u doktora pro nějaké léky. Myslím to vážně," přikáže mi. Ani nemělo cenu se s ní hádat. Proto jsem si vzala na pár dnů volno a po cestě se zastavila na malém vyšetření, přičemž jsem zatím dostala jen čajovou dietu. Jess mě doma uložila, jako své dítě, udělala mi čaj a pustila mi televizi. 

,,Kdy ti mají zavolat ty krevní výsledky?" zeptá se znovu, i když ví, že jsem jí to říkala už tak pětkrát. 

,,Pozítří," hlesnu stejným tónem, jako při předchozích pěti odpovědích. ,,Jess, běž domů. Chci se vyspat a až budu vědět výsledky, zavolám ti. Slibuju," ujistím ji. Nejistě si mě prohlíží, ale nakonec opravdu odejde.

Celé dny jsem prospala, pila jen čaj a zase zvracela. Když mě najednou probudilo zvonění telefonu, zachvátila mě naděje. Konečně budou vědět, co mi je a vyléčí mě. 

,,Ano?" zvednu hovor a ospalým hlasem promluvím. 

,,Kat, to jsem já, Tim," ozve se postarší chlápek, u kterého jsem byla na prohlídce. ,,Mám tvé výsledky," dodá, aby získal mou pozornost. 

,,Tak co mi je? Otrava jídlem? Střevní chřipka?" vyhrknu rychle, ale Timův hlas mě zarazí. 

,,Jsi těhotná, Kat."


Kdo to čekal? :P

The boy with brown eyes ✔Opowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz