31.

83 9 5
                                    

Vylovil jsem z lednice zbytek sušenek, abych do prázdného žaludku po ránu dostal alespoň něco, ale při pohledu na kudrnáče spícího na mém gauči se mi chtělo vše hned vyzvrátit. Prý to bylo podle něj naposled, co spal na gauči (po tom, co jsem ho pracně ukecával), ale říkám vám, že s tímhle grázlem už nechci sdílet ani centimetr čtvereční. 

Vstal jsem velmi brzo, spánek mi poslední dobou moc neříká. Jako každé ráno, i dnes jsem usedl s cigaretou u otevřeného okna a uvažoval nad událostmi předcházejícího dne. Políbil jsem Lucase. Lu ca se. Jak se to stalo? Proč to chci udělat znova?

Ale dost. Místo, abych se snažil zachránit nejdražší kamarádku tu sním o člověku, který je pro mě potenciální hrozbou, pořád. Neměl bych aktuálně důvěřovat vůbec nikomu. 

Ashton tvrdě spal, alespoň jsem to tak chápal podle toho jeho chrápání. Při koumání místnosti při kouření jsem zaregistroval nehlídaný dlouhánův telefon hned vedle mě na kuchyňské lince. Má cenu se vůbec o něco pokoušet? 

Vzal jsem mobil do ruky a pokoušel se přijít na heslo. Šlo o 5písmenné slovo. A měl jsem jen 5 pokusů. Pojď na to, Michaele, určitě na něco přijdeš.

Byl bych býval věřil tomu, že by si ten sráč nastavil jako heslo Ashton, ale to má 6 písmen. Lucase by si asi taky jako heslo nenastavil, 'jsembůh' bylo taky moc dlouhé a žádná jiná varianta mě nenapadala. Vůbec ho neznám. Jediné, o čem vím, že je mu nějakým způsobem blízké jsem já. No jasně, .

Trklo mě to. Za pokus nic nedám, kdyžtak mám před sebou ještě 4 další a taky fůru času, soudě dle Ashova zařezávání. M I K E Y. To víte, že jsem tam.

Nevím, jestli mě víc zarážel fakt, že jsem se opravdu vloupal Irwinovi do telefonu, nebo že má kurva moje jméno jako heslo. O co mi ale šlo, bylo teď to, že jsem potřeboval zjistit co nejvíc informací o Emily v co nejkratším čase a zároveň zjistit, jestli mi tady někdo něco ještě netají.

Jako první jsem otevřel zprávy. Uviděl jsem jméno Calum a usoudil, že tohle jméno už jsem od něj slyšel a mohlo by mi být užitečné. Rozklikl jsem tedy tuto konverzaci.

Od: Calum
20:42

Už je na místě.


Od: Ashton
20:36

Tak jak to vypadá? Plán B funkční (zatím).


Od: Calum
16:25

Dobře, do večera je tam.


Od: Ashton
16:23

Potřebuju, abyste ji přemístili. Myslím, že u mě už být může, dům už skoro stojí. U nás není v bezpečí, kluci už o ní vědí. 


Takže Emily je u Ashtona doma! Proto je on u mě, aby nevzniklo podezření. Má v tom prsty celou dobu! Parchant. Hned, jak ji tam odtud dostanu, jeho dostanu ode mě z bytu. Nemůžu uvěřit, že jsem mu to sežral. Neváhal jsem a hned vylezl z bytu. Ashtona jsem uvnitř zamkl.

Vzal jsem si taxi a nechal se dovést přímo před Ashtonův dům. Kolem nikdo nebyl. Vážně by ji tam nikdo nehlídal? Hloupost. Navzdory všem potenciálním nástrahám jsem se vydal za dům, hledat jakékoli vodítko k tomu, v jaké části pozemku se má blondýnka nachází. 

flames || mukeKde žijí příběhy. Začni objevovat