13.

138 20 0
                                    

"Proč mám pocit, že to všechno souvisí se Samem Langerem?" vychrlil jsem na něj, sotva vyšlapal schody do mého patra.

"Drž hubu." plivl zadýchaně a jednou rukou se opřel o stěnu, rozdýchával jeho poněkud rychlé vyběhnutí po schodech.

"Ashtone zasranej Irwine, vysvětlíš mi už, ksakru, co se děje?"

"Uvař mi kafe a řeknu ti to."

Takhle věta mě neskutečně rozpálila, neskutečně. Do těla se mi vlila obrovská vlna adrenalinu, absolutně jsem se přestal ovládat, i přes značný výškový rozdíl jsem chytl Ashtona pod krkem a přitlačil ho ke stěně v chodbě mého bytu. Nohou jsem kopl do dveří, aby se zavřely a svůj pohled obrátil zpátky k tomu debilovi.

"Tak poslouchej, Ashi, nejsem žádnej tvůj zkurvenej poskok, děláš ze mě totálního kreténa, víš, že mám navíc, kurva víš to, tak se přestaň povyšovat, než ti rozmlátim ten tvůj roztomilej ksicht. Jestli chceš, místo kafe ti můžu nachcat do skleničky a přinutit tě to vypít, pokud mi teď v příštích několika minutách neobjasníš každou sebemenší píčovinu,do který jsi mě zatáhl." pustil jsem ho, kudrnáč zalapal po dechu a nevěřícně po mně koukal. To čumíš, co?

"M-můžu si a-aspoň sednout?" on dokonce i zakoktal! On se mě snad i bojí, no lol.

"Jasně, udělej si pohodlíčko." usmál jsem se na něj sarkasticky, věděl, že to tak myslím, ale jako bych mluvil vážně, uvelebil se na mém křesle a nervózně si pohrával s prsty.

"Myslím, že je na čase přiznat barvu." vydechl z těžkostí a přivřel u toho oči.

"Jo tak ty myslíš?" uznale jsem našpulil rty a zakýval hlavou. Přisunul jsem si k němu židli z jídelny a zapálil si. Nenabídl jsem mu, pouze jsem mu foukal kouř do obličeje a vychutnával si, jak byl teď bezmocný.

"Nech toho, snažím se být vážný."

"Tak spusť." pobídl jsem ho a naslouchal.

"Věc se má tak; s Lucasem se jistě znáš. Je to vnuk jedné paní odtud- paní Wilsonové. Čirou náhodou je Lucas jedním z mých kumpánů, jako našprtaný dementík se choval vždycky, ale jakmile se jednou zapletl s náma, už se tak choval jen v přítomnosti rodiny. Potom se stalo něco, co ho naprosto změnilo. Nicméně vím, že k paní Wilsonové chodíváš i ty a Luke o tobě už kolikrát slyšel z vyprávění. Tvá osobnost se mi zamlouvala už jen z toho, ačkoli jsem absolutně netušil, co bylo ještě za tím vším. Nasadil jsem Luka jako špeha, měl o tobě zjistit všechny potřebné informace a dařilo se mu líp, než by kdokoli z nás tušil. A to doslova. Věděl o každé tvé akci, přišel na to, že ty a tvoje činy sužují Houston už nějaký ten pátek, věděl o každém tvém kroku. Šprt, prostě. V tu chvíli jsem si řekl, že tě musím mít. No, jednou, když jsi měl namířeno k té stodole, tě sledoval, dal mi vědět tvou přesnou polohu a já se rozhodl, že tě chci poznat osobně. Vydal jsem se ten večer tam a to bylo poprvé, co jsme se setkali. Viděl jsem tvou zdatnost a podlehl ti.

To ovšem není zdaleka všechno. Lucas byl moc dobrý přítel Sama. Až moc. Ovšem Sam je sprostý bídák. Dostal se do sraček, a to do pořádnejch. Samozřejmě, že nejlepší kamarád se ho z toho snažil vytáhnout, ale marně. Byl v tom až po uši. Sam mě sral čím dál tím víc, proto jsem nasadil tebe, abys ho odstranil. To se nepovedlo a Luke na to přišel, teď jde po mně i po tobě."

"Ty. Vole." zůstal jsem beze slov. V místnosti bylo chvíli ticho a já se snažil vstřebat tu salvu informací, kterou na mě náhle vychrlil. Nezmohl jsem se na nic víc, než na vstaní ze židle a na pořádnou pěst v Ashově ksichtě.

"Zkurvysyne! Vypadni! Už tě nechci v životě vidět!" začal jsem ječet, úplně jsem cítil tlak v hlavě a v hlasivkách, chraptěl jsem, ruce se mi chvěly, točil se mi celý svět, byl jsem totálně mimo, nasraný, zmatený, a co víc; zklamaný.

Ash nevypadal jinak. Odebral se z mého bytu naprosto beze slova. Byl tohle konec? Zbavil jsem se všeho prokletí? Ani náhodou.

Alespoň mi všechno teď dávalo smysl. Proč najednou nerd Lucas začal k paní Wilsonové jezdit častěji, proč na mě byl posledně tak nepříjemný, proč se mě držel a proč se choval jako naprostý krypl. Bylo mi děsně a chtěl jsem zabít kohokoli, kdo by mi náhodou teď zkřížil cestu. 

Rozbrečel jsem se. Seděl jsem na zemi, uprostřed prázdného bytu, připraven o všechno. Poslední naděje se socializovat zmizela společně s dalšími příležitostmi si vydělat. O to mi ale tolik nešlo při pomyšlení, že jsem si po tolika letech k někomu získal alespoň minimální špetku důvěry a byl jsem zas a opět zrazen. 

Sebral jsem se, oblíkl a vyrazil ven. Byla tu jen jediná věc, která mě mohla hodit do pohody.

**

Včerejší večer opět v Houstonu zařádily plameny. Místní neznámý žhář je stále na útěku s již více než 10 záznamy v trestním rejstříku. Požár proběhl we Wentwood Drive, hasičům se podařil uhasit během několika hodin. Ovšem o život přišli hned dva lidé. Poprvé za celou dobu se ale tentokrát podařilo najít očité svědky, napomáhají policii pachatele dopadnout. Více info se dozvíte ve večerní relaci. Loučí se s vámi Carrie Trescott, Houston News.

Kurva, kurva, kurva! Mlátil jsem pěstí do stolu, následně do zdi, pak jsem rozbil zrcadlo a házel všemi věcmi, co mi přišly pod ruku. Ten hajzl mě napráská. Buď on, nebo Ashton. Ale proč by to dělal Ash? Sice o mně všechno ví, ale já zase vím, čím se živí. To je jedno proti druhému. Ale Lucas, ten kokot Lucas! Kdyby mě Ash nenavezl do tý sračky se Samem, mohl jsem ještě žít normální život! Teď mám strach vytáhnout paty z domu. Vypl jsem televizi, rozdýchával nátlak vzteku a rozlížel se po místnosti. Vychladl jsem a uvědomil se. Spatřil jsem ten nepořádek, co jsem napáchal. Měl bych to uklidit. 

Situace se nakonec vyvinula v naprosto katastrofickou. Seděl jsem celé dny doma, bál se vyjít, každý den jsem netrpělivě pozoroval zprávy, zda-li se neobjeví nové informace o případu neznámého žháře. Vypadá to, že pořád drží jazyk za zuby. Kdyby chtěl,mohl jsem být už dávno v chládku. Takže jsem usoudil, že ten očitý svědek možná Luke nebyl. Nevím, ničím si nejsem jistý. Všechno je totálně v prdeli. V životě jsem se necítil hůř.

Ano, mohl bych jít navštívit Samanthu, ale to by znamenalo takřka nevyhnutelné setkání s Lukem a to je to poslední, co bych teď potřeboval. Jak jsem už řekl, nejistota je na místě a každé ráno se probouzím zklamaný, že se mi opravdu podařilo otevřít oči  a vplout tak do nového dne. Nenáviděl jsem tuhle posranou realitu a Ashe i Lucase zrovna tak.

_______________________________

OKAY GUYSSS

rozjela jsem to ve velkym hh

doufám, že se vám díl líbil, budu vděčná za každý vote i koment:--)))

to je zatím asi vše, snad jsem vám objasnila všechno.

danke, vaše elíí xx

flames || mukeWhere stories live. Discover now