Kapitola 13

2.4K 142 2
                                    

,,Je to princezná, Vaše Veličenstvo," pokorná pôrodná babica sa skloní pred kráľom Densissimovského kráľovstva, a oznámi mu príchod jeho prvorodenej dcéry na svet. Kráľ stojí pred oknom, ktoré osvetľuje jeho komnaty. Vietor šľahá do hradieb a okná sú postriekané dažďom. V diali vidí tancovať holé koruny stromov, a nebesá pretne v pravidelných intervaloch blesk. Hviezdy na nebi sú slabo viditeľné, no súhvezdie Alfy sa pýši nad horizontom. Pôrodná babica čaká na odpoveď, nie je istá či je nositeľkou dobrých správ. Dieťa je zdravé a krásne, no túžil kráľ po ženskom dedičovi? Mladý, 19 ročný kráľ privrie oči a na tvári samu objaví malý náznak úsmevu. Jeho matka by teraz bola starou mamou, dostala by to, po čom tak najviac túžila. Po malom dievčatku.

Jemu samému to bolo úplne jedno. Splnil si manželskú povinnosť aby zabezpečil kráľovstvu dediča a silného panovníka. Avšak kdesi v útrobách svojho bytia túžil po dcére aby splnil veľké želanie svojej matky. Jeho dcéra sa narodila ako Alfa, a on sa postará o to aby dostala za svoj život všetko potrebné. Je plne odhodlaný zabezpečiť jej budúcnosť a naučiť ju vládnuť.

,, Ako je na tom moja manželka?" opýta sa skôr zo zdvorilosti než z vlastnej iniciatívy. Otočí sa na opätku a sleduje pôrodnú babicu. Jej staré telo bolo pri pôrode kráľovho otca, a rovnako tak aj pri pôrode samotného kráľa. ,, Kráľovná je v poriadku, potrebuje len odpočinok. Pôrod bol príliš komplikovaný," stará žena sa díva na špičku svojich nôh, aby nečelila pohľadu samotného kráľa Ramzesa.

Kráľ rozmýšľa čo spraví ako prvé. Delá vystrelili na oznámenie narodenia kráľovského dediča už pred 20 minútami. ,, Dieťa je už vo svojich komnatách?" opýta sa a sadne si za svoj stôl. ,, Áno vaše veličenstvo, aj spolu s jej opatrovateľkami," povie zachrípnutým hlasom a následne si odkašle. ,, V poriadku, môžeš odísť," prikáže kráľ bezcennej starene a stráže za ňou zavrú dvere. Pomaly ho premáha zvedavosť. Ako vyzerá jeho dcéra? Zároveň však v sebe pociťuje obrovskú nenávisť a hnev, musí bojovať sám so sebou. Strpieť Alfu vo vlastnom dome je viac než len ovládanie sa, no tentoraz je to jeho vlastná dcéra. Aká bude teda jeho reakcia na auru jeho dcéry?

Lev v jeho hrudi nesúhlasne zavrčí, zabraňuje mu myslieť na akékoľvek zverstvá. Jeho dcéra je jeho mláďa, musí ho chrániť a nie ho zabiť. Položí si tenkú korunku na hlavu a vykročí ku dverám. Stráže mu potichu otvoria a on vykĺzne za sprievodu stráži zo svojich komnát. Jeho manželka sa nachádza na opačnej strane hradu, je bezmocnou Gamou ktorá by nezvládla starostlivosť o mladú Alfu, jeho prvorodená dcéra patrí jeho kráľovstvu a ľudu, nie jej. Komnaty jeho dcéry sa nachádzajú na konci chodby ktorú budú spolu zdieľať. Pred dverami do jej komnaty zastaví sprievod, čím si jasne vypýta súkromie.

Sám si otvorí dvere do komnaty a opatrovateľkám jediným pohľadom prikáže aby odišli do ďalšieho salóna a nechali ho s dcérou samého. Všetky dvere sa zatvoria a zanechajú v sebe len kráľa s princeznou ktorá je na svete len pár minút. Srdce mu bubnuje v hrudi. Je to šťastie z toho že stretne svojho potomka? Opatrne si zloží rukavice aby na svojej pokožke pocítil jej jemnosť a nevinnosť. Podíde k červenej kolíske, so zlatými vyšívanými levmi. Cez kolísku je prehodená zlatá deka a pod ňou spí dieťa. Jeho dieťa.

Opatrne podíde ku kolíske. Sám si pripadá ako dieťa, no teraz musí prevziať všetku zodpovednosť a stať sa dospelým človek. Temnota z jeho mysle ustupuje pri pohľade na drobné dieťa zabalené v bielej perinke. Jej pokožka je ružovkastá a pery má stiahnuté do jemnej čiarky. Tak ako on nemohol ostať v náručí svojej matky, to nedopraje ani jeho dcére. Čo ju robí viac privilegovanou? Je pevne rozhodnutý vychovať z nej toho človeka akým je on, a to učiní len disciplína. Chrbtom ruky pohladí líčko svojej dcéry. Tá sa pri jeho dotyku mierne pohne a zamrmle.

Zatienené vidiny sa rozplývajú, a do jeho útrob vstupuje hrdosť. Očká jeho dcéry sa pomaly otvárajú a jej rúčka sa ovinie okolo jeho ukazováka. Oči jeho dcéry sú tak jasne zelené ako jeho. Ponára sa vo svojom vlastnom odraze žlto-zelenej farby ktorá je jasnejšia než vesmírne súhvezdia. Jeho dcéra je pravou dedičkou a Alfou Densissimovského kráľovstva. Je pevne odhodlaný z nej vychovať silného panovníka.

***

Od narodenia jeho dcéry sa mu hlavou hmýria myšlienky o zabezpečenie kráľovstva, no nenapadlo ho zasväcovať svoju dcéru aj inému kráľovstvu. Po týždni od narodenia kráľovskej dcéry sa začali kopiť ponuky so žiadosťou o jej ruku. Každý chcel do rodu pravého leva a možnosť vládnuť nad Densissimovským kráľovstvom. Kráľov priateľ s ktorým strávil mnoho chvíľ na bojisku bol ale prvým o ktorom seriózne uvažoval, že dovolí jeho synovi byť súčasťou rodu. Baurínsky princ mal len o necelých 10 dní staršieho syna, prvorodeného syna, dediča Baurínskeho kráľovstva. Nad touto žiadosťou uvažoval hlavne v politickom smere. Avšak neunikla mu informácia, že novonarodený Baurínsky princ je taktiež Alfou.

Vedel že takýto vzťah bude buď jednou veľkou katastrofou alebo, jednou úžasnou vecou plnou vášne a harmonického vládnutia. Chcel to vyskúšať, chcel vidieť čo prinesie manželstvo jeho dcéry a syna Baurínskeho princa a preto podpísal dekrét a prísahu o snubnom prepojení. Od tej chvíle svoju dcéru nesmel zvečniť na olejovom plátne a nesmel ju vystavovať kontaktu s malým Baurínskym princom. Vládlo medzi nimi už magické prepojenie a on to musel akceptovať.

***

Zásnuby malého Baurínskeho princa a Densissimovskej princeznej prebehli v tajnosti a bez verejných osláv. Na hranici medzi kráľovstvami sa pri útese do ktorého narážala ostrá voda nachádzali dva koče. Matky oboch detí sa nesmeli zúčastniť, šlo o obrad Álf. Malú princeznú položili za hranice Baurínskeho kráľovstva, ktorú označovala kamenná doska stará tisíce rokov, pokrytá machom. Malý princ bol položený za hranice Densissimovského kráľovstvá a obe deti sa stali prepojenými pri svite mesačného splnu, pod mágiou kňažnej. Snubný prsteň bol pre malú princeznú priveľký, rovnako tak aj náhrdelník pre princa so zlatým levom. Kráľ Ramzes a princ Adler si podali ruky a objali sa v bratskom objatí. Na potvrdenie už stačí len svadba.

Zodiac (SK)Where stories live. Discover now