Lies, Lies and Lies

250 30 0
                                    

Uyandığımda sıcaktan yapış yapış olmuştum. Klimanın kumandasına uzanıp küçük evimin küçük klimasını açtım. Elimi yüzümü yıkadıktan sonra üstüme bir tişört geçirdim. Yalnız yaşamanın en güzel yönlerinden biri de evin içinde iç çamaşırlarıyla dolaşabilmekti. 

 Dolaptan aldığım kimbapla karnımı doyurduktan sonra telefonumu kontrol ettim. Hiçbir şey yoktu. Yaz tatili gelmişti ve ben bütün gün evde boş boş yatmaktan başka bir şey yapmıyordum. 

Yukhei maçları için şehir şehir dolaşıyordu. Ben daha maçlara gidecek seviyede olmadığım için antrenmanlara gitmekle yetiniyordum. Lami ve Jaemin birbirlerine itiraf etmişlerdi ama çıkmama kararı almışlardı. Jaemin Lami'ye okul bitene kadar onu bekleyeceğini söyledi. Lami Japonya'ya gitti.  Jungwoo ailesiyle tatile gitti. Sanırım sadece ben ve Yeri unni boş gezenin boş kalfasıydık. 

Tam Yeri unniyi düşünürken onun beni araması beni korkutmuştu. Acaba telepati yeteneğim mi vardı. Ben bunu düşünürken telefonum son sesle Sucker çalıyordu. Saçma düşünmeyi bırakıp telefonu açtım.

"Efendim unni?"

"Ryu Ryu sana bomba haberlerim var buluşalım."

"Unni dışarıda hava elli derece!"

"Ama çok önemli!"

"O zaman bana gel evi zaten biliyorsun."

"Tamaaam."

Kalkıp savaş alanına dönmüş evi toplamaya  başladım. Yukhei şehir dışında olunca evi toplama gereği duymamıştım. Ondan başka biri gelmiyordu zaten. Saçımı tepemde at kuyruğu yapıp altıma gri ev şortumu geçirdim. Ev küçük olduğu için çabuk toplanmıştı. Yeri unniyi beklerken Yukhei'ye mesaj attım. Muhtemelen ancak gece cevap verebilirdi.

Yarım saat sonra zil çalınca şaşırdım. Nasıl bu kadar çabuk gelebildi.

Kapıyı açınca Yeri unni bana sarıldı sonra da topuklu ayakkabılarını çıkarıp kendi evindeymiş gibi rahatlıkla içeri girdi.

"Oh be klimayı açmışsın dışarısı gerçekten elli derece."

O yatağıma otururken ben de bir bardak soğuk su getirdim. Yere karşısına oturdum.

"Tamam başlıyorum." Derin bir nefes aldı.

"Doyeonbizikandırmışkanserdeğilmişhepsilucasındikkatiniçekmekiçinmiş."

"NE?" 

"Diyorum ki Doyeon kanser falan değil bizzat duydum."

"Kimden duydun?"

"Mark'ı ziyarete spor salonuna gittim. Lavabodayken de Somi'yi telefonda konuşurken duydum. Bildiğin Doyeon'la konuşuyordu. Hepimizi keklemiş. Zaten kanser olduğunu da Lucas'a Somi söylemiş."

Gerçekler  suratıma tokat gibi çarparken her şey yerine oturmaya başlamıştı. Onun için Somi ben ve Lucas'ın ilişkisiyle bu kadar ilgileniyordu. Başından beri Doyeon'un casusluğunu yapıyordu. 

Somi'yi elime bir geçirirsem.

"Sakin ol Rhujin."

Böyle diyene kadar yumruklarımı sıktığımı fark etmemiştim.

"Nasıl sakin olayım unni? Onun yüzünden Yukhei neler çekti. Önünde önemli maçları varken sürekli onu düşündü. Onun yüzünden kavga bile çıkardım."

Sesim titremeye başlamıştı. Onu ziyarete git bile demiştim.

"Hemen parlama önce neden yaptığını bulacağız sabırlı ol."

Bir süre sessizce oturduktan sonra nefesimi verdim.

"İçim rahatladı. Hasta değilmiş."

"Evet olayın iyi tarafından bakalım. Endişelenecek bir şey kalmadı."

Haklıydı ama anlayamıyordum Yukhei'nin dikkatini çekerek ne kazanacaktı? Akşam olunca Yukhei'yi arayıp olanları anlatacaktım. Muhtemelen maçtaydı şuan.

Yeri unni dalgınlığımı görüp başlığı değiştirmeye çalıştı. Jaemin ve Lami hakkında konuştuk. Sonra konu Mark sunbaeye geldi. Yeri unni elini saçlarına daldırdı.

"Ben bu kadar utangaç bir adam görmedim Ryu Ryu. Her şeye ben adım atıyorum çıkma teklifini bile ben ettim inanabiliyor musun?"

Yeri unninin çıkma teklifi ederkenki hali gözümün önüne gelince gülmemi engelleyemedim. Yeri unni tatlı görüntüsüne rağmen kurnaz ve öz güvenli biriydi. 

"Eminim Lucas böyle değildir. Lucas'ın öz güveninden bir gram alsa yeterdi ya."

"Bazen fazla öz güvenli olabiliyor. Resmen tanrı öz güven ve egoyu benden almış ona vermiş."

"Doğru sen de çekingensin ama öz güvensiz olduğunu düşünmüyorum. Sadece kendini geri çekiyorsun. En azından Lucas atılgan, bir ilişkide en azından biri daha atılgan olmalı yoksa o ilişki yürümez."

Haklıydı, Yukhei adımlar atmasaydı şu an bu durumda olmazdık.

Yeri unni akşamüstü gidince evi toparlayıp market alışverişine çıktım. Bu mideye düzgün yemek girmesi lazımdı. Markette elim ramenlere giderken tanıdık sesle yönümü kasaya çevirdim. 

Şimdi ağıma düştün Somi.

Belt [Lucas × Ryujin]Where stories live. Discover now