Asgarte 2.Kitap Bölüm 22 - Güç Testi Başlıyor

587 52 4
                                    

Asgarte 2.Kitap
Bölüm 22 - Güç Testi Başlıyor

Güç Testinin yapılacağı meydan Tron'un beklemediği bir şekilde kasvetliydi.Tron daha önce bu teste festival ortamında girmişti ama Tofu şehrinde insanlar festival ortamı şöyle dursun gülmüyordu bile.

Güç Testi'nin yapılacağı alana gelmeden önce geçtiği yerlerde, beklediği gibi festival vardı ancak, burası ölüm sessizliğine bürünmüştü.Tron sessiz bir şekilde bekleyen kalabalığın arasına doğru ilerlerken birkaç kişi onu çoktan farketmiş ve yanına gelmeye başlamıştı.Bunlar iki muhafız ve önlerindeki komutandı.

"Senin böyle serbestçe dolaşmana kim izin verdi Tron?"

Tron tanıdık gelen bu sesi duyunca onun kim olduğunu hemen hatırladı.Bu adam onu bu şehre getiren Devriye Komutanından başkası değildi.

"Serbestçe dolaşmamı yasaklayan da olmamıştı."

Komutan umutsuzca sağındaki muhafıza işaret verdi.İşareti alan muhafız Tron'un arkasına geçerek elini omzuna koydu.Rahatsız olsa da herhangi bir tepkide bulunmayan Tron beklemeye başladı.Tepki göstermediğini farkeden komutan biraz rahatladığı için muhafıza takip etmesini işaret etti ve böylece belli bir alana doğru ilerlemeye başladılar.

Bu alan birçok askerin düzensiz bir şekilde toplandığı kayıt masasıydı.Tron bu düzensiz kalabalığı görür görmez şaşırdı.Kendi kasabasında gayet düzenli bir sıra kurdukları için bu düzensizlik ona değişik hissettirmişti.Üstelik bu askerlerin hepsi en az 22 yaşında veya daha büyüktü!

Tron'un bulunduğu Alucard Krallığında böyle askerler veya asker olmasa bile insanlar Güç Testine alınmazdı.Belli bir yaşın üzerine geçen insanlar artık eğitilmesi zor olduğu için kendi kendilerini eğitmekten başka şansları yoktu.Yine de potansiyeli olanlar başka yollardan kendilerini kabul ettirebilirlerdi ama, bu çok nadirdi ve birkaç kişi dışında kimse böyle bir şansa sahip olmamıştı.

Tron'un yüzündeki şaşkınlık ve memnuniyetsizliği farkeden komutan sakince önüne baktı.Gerçekten büyük bir kargaşa hakimdi.

"Dikkat!"

Komutan bağırınca önündeki askerler aniden arkalarını döndüler ve düzgün bir şekilde yan yana dizildiler.Komutan askerlerin yanından geçerek kayıt masasına doğru ilerledi ve kayıt masasındaki görevli ile konuşmaya başladı.

Tron kendisi için konuştuğunu bildiği için ne konuşulduğunu hiç merak etmiyordu.Bunun yerine etrafı gözlemlemeye devam etti.Bu ortamda büyük bir gariplik vardı.Normalde kayıt masasının etrafını aileler ve çocukları doldurmalıydı ama şu an burada askerlerden başka kimse yoktu.Yine de tuhaf bir şekilde etrafta bir sürü insan vardı fakat daha tuhaf olan hiç çocuk gözükmüyordu.

Etrafta bir sürü insan olmasına rağmen bir tane bile çocuk olmaması gerçekten tuhaftı.Elbette çocuk vardı ancak bunlar Tron'un görmeyi istediği çocuklar değildi.Bu çocuklar daha çok beş altı yaşlarındaydı ve böyle bir teste girmeleri mümkün değildi.

Burada neler dönüyor bilmiyordu ama iyi şeyler olmadığı kesindi.Şehir halkının yüzlerinde gördüğü endişe boşa olmamalıydı.Bu testle ilgili kötü bir his vardı içinde.

"Kayıt işlemin bitti Tron.Seni fazla bekletmek istemediğimiz için teste ilk sen gireceksin.İyi,değil mi?"

Tron için bu sözler bir anlam ifade etmiyordu.Onun şu an ilgilendiği şey çok farklıydı.

"Bu testin amacı ne?"

Tron tereddüt etmeden sordu.Öfkeli hissediyordu ama bunu dışarı vurmamaya çalışıyordu.

ASGARTE (1-2) (Durdurulmuş Durumda)Where stories live. Discover now