Asgarte 2.Kitap Bölüm 26 - Yol Ayrımı

498 54 25
                                    

Asgarte 2.Kitap
Bölüm 26 - Yol Ayrımı

Tron yarım yıldan biraz fazlasını geçirdiği kulübeye bakarken yavaştan ayrılma zamanı da geliyordu.Tamamen iyileşmesinin üzerinden yaklaşık bir ay geçmişti ve vücudu biraz güç kazanmıştı.En azından artık uzun yürüyüşler ve basit hareketler yapabiliyordu.Eski haline kavuşması için birkaç ay gerekebileceğini zaten Leila söylemişti.

"Ayrılma zamanımızın geldiğini söylemek isterim."

Tron arkasından gelen ses ile birlikte bakışlarını Leila'ya çevirdi.Sonunda kulübeden ayrılacaktı.

"Tamam."

Tron biraz buruk bir sesle anladığını belirtti.Bu burukluğun sebebi artık Tron'un kendisi için oluşturulmuş yolculuğa devam edemeyecek olmasıydı.

"Düşündüğün şeyin kız arkadaşın mı sormak isterim."

Leila'nın sorusuna hazırlıksız yakalanmıştı ama bunu inkar etmek kendisi için o kadar zor olmamalıydı.

"Kendi işine bak."

Yine de inkar etmekle uğraşmaya değecek bir konu da değildi.Emilia ve Tron şu ana kadar yoldaştı ancak Tron bu yolculuğa devam edemeyeceği için Emilia tek başına bu yolculuğunu sürdürecekti.Tron ise daha farklı bir yoldan gidip önce kendini toplayacak.Kendini topladıktan sonra ise sıkı bir eğitimden geçecekti.

"Beni takip et o zaman demek isterim!"

Tron bu sese şaşırmıştı.Demek ki Leila kızınca böyle kızıyordu.

"Yapacak bir şey yok."

Tron elinde tuttuğu bez ile saçları tamamen kesilmiş başına bir şapka yapmıştı.Güneşin altında yolculuk edecekleri için bunun kendisini korumasını bekliyordu.Bünyesi şu an oldukça güçsüz olmalıydı.Kendini toparlayana kadar dikkatli olmalıydı.

Başına bağladığı beyaz bez ile birlikte Leila'nın yanına geçti ve hiçbir şey demeden onu takip etmeye başladı.İkisi de sessiz bir şekilde yolculuk etmeye karar vermişlerdi.Leila ona tarafsız bir bölge olan ve bütün krallıkların oraya dokunmaktan çekindiği Shaela Tapınağına kadar eşlik edecekti.Bu tapınak Trakai İmparatorluğu ile Dortzak Krallığı arasında bulunan bir dağın eteklerine kurulmuş kadim bir tapınaktı.

Tron burasının ayrıca tanrıların mabedi olduğunu da biliyordu.Asırlar önce dört krallık birbiriyle kaos içindeyken kurulmuş olan ve hepsinin tarafsızlık yeminini almış olan bir yerdi.O zamandan beri varlığını sürdürüyor ve yardıma muhtaç insanlara umut ışığı oluyorlardı.

Tron bunları zaten biliyordu ama bilmediği şeyler de vardı.Ayrıca yardıma muhtaç insanlara umut ışığı olmakta neydi.Tron için bu zorda kalmış insanlara yardım etmekti.Onları beslemek ve kalacak bir yer sağlamak gibi basit şeyler yapıyor olmalıydılar.Bu yüzden Tron kendisine nasıl yardım edeceklerini anlayamıyordu.

"Çok düşündüğünü söylemek isterim.Akışına bırakman gerektiğini de söylemek isterim."

Leila düşünceli görünen Tron'u sakinleştirmek için sessizliği bozan ilk kişi oldu.

"Akışına bırakmak?"

Uzun zamandır bir şeyleri akışına bırakmıyordu.Zaten en son bir şeyleri akışına bıraktığı zaman zindana atılmış ve idama gitmek üzere olduğu bir durumla karşı karşıya kalmıştı.

"Gereksiz tedirginlik gerekli boşvermişlikten iyidir."

En azından Tron için böyleydi.Tedirgin olmak onu tetikte tutuyordu.

ASGARTE (1-2) (Durdurulmuş Durumda)Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu