Asgarte 2.Kitap Bölüm 17 - Hilekâr

671 55 4
                                    

Asgarte 2.Kitap
Bölüm 17 - Hilekâr

Arenada yeni bir karşılaşmanın zili çalıyorken rakipler karşı karşıya geldi.14 yaşlarında gözüken bir çocuk ile seviyesi açıklanmamasına rağmen oldukça güçlü duran beyaz bir aslanın arasında geçecek bir dövüştü.

Tron bu sefer sadece bir kılıç kullanıyordu ve önceki seferde olduğu gibi zırhı yoktu.Diğer tarafta beyaz aslan herhangi bir zırh giymiyordu ancak pençeleri çelik ile kaplanmıştı.Büyük ihtimalle saldırılarını daha ölümcül yapması içindi ancak bu, hareket kabiliyetini azalttığı için iki ucu sivri bir kılıçtı.

Tron sağ elindeki kılıcını sola doğru çapraz bir şekilde tutuyordu.Gözleri aslanın ayaklarındaydı ve sakince bekliyordu.Aslan Tron'a nazaran daha hırslıydı ve içi içine sığmıyordu.Gözleri mavi mavi parlayan aslan atılmaya hazır bir pozisyon aldı ve dövüşün başlama sinyalini beklemeye başladı.

Tron hala beklemedeydi.Kafasında binlerce soru vardı,ancak en önemlisi şüphesiz karşısındaki kutsal yaratığın ne kadar güçlü olduğuydu.Karşılaştıkları Lanetli Yaratık kadar güçlüyse başına büyük bir bela almıştı.Eğer karşılaştıkları yaratıktan çok daha güçlü ise zaten bu dövüşün sonucu belliydi.Tron şüphesiz yenilecekti.

Aslan heyecandan,Tron ise tedirginlikten dolayı titriyordu.Sonunda tepelerinde patlayan fişek ile dövüşün başlama sinyali verilmiş ve titremeleri geçmişti.İlk hamle beklendiği gibi Tron'un rakibinden geldi.Hızla Tron'a doğru koşan aslan düz bir şekilde Tron'un üzerine atıldı ancak bu hareketi Tron'un yana çekilmesi ise boşa gitmiş oldu.

Tron saldırıdan kurtulduğuna sevinemeden aslan keskin bir dönüşle sağ pençesini Tron'a salladı.Kılıcıyla bu saldırıyı kılpayı ile durdurmayı başarmıştı ancak bu aslan çok hızlıydı.Hızlı bir şekilde geriye çekilen aslan yeniden Tron'a doğru hücuma geçti ancak Tron artık  saldırıları savuşturmak yerine doğrudan savunmaya karar verdi.Bunun iki nedeni vardı.Öncelikle aslanın hızı yüzünden savuşturmasından sonra toparlanması onun yeniden saldırmasından daha uzun sürüyordu.İkincisi ise savuştururken saldırmasına olanak tanıyacak bir zaman bulamıyordu.

Tron'un bu cüretkar tavrı kendisine çok güvendiğini gösteriyordu bu yüzden aslan küstahça bulduğu bu davranışı ağır bir şekilde cezalandırmaya karar verdi.Aslan koşarken etrafını sarı bir aura sarmaya başladı.Bu onun bir teknik kullanmaya başlayacağını gösteriyordu.Tron kendisini gelecek olan saldırıya hazırlarken Aslanın vücudu tamamen sarı aura ile kaplandı.

Bu bir güç artışı mıydı yoksa özel bir saldırı tekniği miydi diye ikilimde kalan Tron saldırısını beklerken aklına gelmeyen bir şey oldu.Aslan gözden kayboldu ve bir anda Tron'un arkasında belirdi.Tron aniden arkasında hissettiği ürperti nedeniyle kendini yere attı.

Aslanın pençeleri Tron'un kafasını kılpayı teğet geçerken arenadakilerin ağzı açık kalmıştı.Tron sol eliyle yere düşmekten kendini kurtarıp sağ elindeki kılıcı aslana doğru savurdu mükemmel bir karşı saldırıydı ancak Aslan kılıcı ağzında parçalayınca Tron silahsız kalmış oldu.

Tron ileri atılarak aslanın saldırı mesafesinden kurtuldu ancak bu mesafe hemen kapanabilirdi.Üstelik silahını kaybettiği için aşırı avantajsız bir durumla karşı karşıyaydı.Aslan artık bir şey yapamayacağını düşündüğü Tron'un pes etmesini bekledi ancak Tron'un ona cevabı hiç beklemediği bir şekilde oldu.

"Ateş Oku!"

Tron'un büyüsü önünde patlayınca istemeden birkaç metre geri çekildi.Bu çocuğun büyüde de iyi olduğu belli oluyordu.Yine de bu kadarla onu yenemezdi.Tron ile savaşmak için aralarındaki dumanın dağılmasını beklerken seyircilerden çığlıklar yükselmeye başladı.Aslan bu yükselen çığlıkların nedenini duman geçince anca öğrenmişti.

ASGARTE (1-2) (Durdurulmuş Durumda)Where stories live. Discover now