Asgarte 2.Kitap Bölüm 42 - Teke Tek

374 30 5
                                    

Asgarte 2.Kitap
Bölüm 42 - Teke Tek

"Bu arada bir koruma için kendinden fazla eminsin.Şansın olduğunu mu düşünüyorsun?"

Elrit'in anladığı kadarıyla, Ron'un kim olduğuyla ilgili hiçbir fikri yoktu.Belki de tanımasına rağmen tanımamazlıktan geliyordu.Her halükarda konuşmayı uzatmaya niyeti yoktu.

"Benimle geleceksin Büyük Patron!Yaptığın her şeyi itiraf edip, hainlerin adlarını ve yerlerini söyleyene kadar işkence göreceksin.Her şey bittiğinde ise idam edileceksin!"

Elrit kılıcını çekti ve bir süre Ron'u izlemeye karar verdi.İlk saldıran mı olacaktı,yoksa o da mı ilk hareketi karşısından bekleyecekti?Bütün bu zaman göz önüne alınırsa, ilk saldırıyı Elrit'e bırakacaktı.Yine de ne yapacağı belli olmadığı için tedbirli davranmakta fayda vardı.

"Sen önemli birisi misin?"

Ron meraklı gözlerle sordu.Ne kadar alakasız olsa da, aklında bir şey var gibi duruyordu.

"Seni ilgilendirmez!"

Elrit kızgındı ve Kral Ardmore suikastinden dolayı,sahip olduğu tüm öfkeyi,Büyük Patrondan çıkarmak istiyordu.Yine de kontrolünü kaybetmemesi gerektiğinin farkındaydı.

"O zaman kendine iyi bak Roach."

Ron,sözlerini bitirir bitirmez Emma'yı kaldırarak koşmaya başladı.O kadar hızlıydı ki, Elrit bunun bir teknik olduğunu çoktan anlamıştı.Bunun önlemini ise çoktan almıştı.

"Bariyer Aktif!"

Elrit'in elinde tuttuğu garip şekil ve harflerle dolu kağıt yanınca, Etraftaki geniş alanda oluşan bariyer ortaya çıktı.Kırmızıyı andıran kısımları olmasına rağmen, çoğu kısmı saydam görünüyordu.Yine de bakınca,bir bariyer olduğu belli oluyordu.

"İnatçısın yani."

Bariyeri gören Ron, koşmayı bıraktı.Anlaşılan öyle kolayca terkedebilmesine izin yoktu.Öte yandan,bir korumanın böyle bir bariyer yerleştirmesine imkan yoktu.

"Bu arada,gerçekten kim olduğunu merak etmeye başladım.Söyleyecek misin artık?"

Ron'un tüm dediklerine rağmen,Elrit hiç duymuyormuş gibi yapmaya devam ediyordu.Onu dinlemesine gerek yoktu.

"Bayağı konuşkanmışsın.Son kelimelerini daha mantıklı kullansaydın keşke."

Daha fazla beklemesine gerek olmadığını düşünüyordu.Rakibinin hareketini bekleyip karşılık vermek daha kolay olsa da, ilk saldıran olmakta büyük bir avantajdı.

"Saldırıya geçmeye karar verebildin demek."

Elrit'in kılıcını daha sert kavraması Ron'un gözünden kaçmamıştı.İlk saldırıya geçen o olacaksa,kendini savunabilirdi.Yine de öncelikle zaman kazanıp Emma'yı yere bırakmak için konuşmaya devam etmeliydi.

"Keskin gözlerin varmış,kesilince de böyle görmeye devam edebilecekler mi bakalım!"

Elrit birkaç adım atmıştı ki, bir anda hızı arttı.Göz açıp kapayıncaya kadar Ron'un dibine girmişti.Bu sırada Ron Emma'yı dönerek yere bırakmıştı.

"Açık mı veriyor?"

Elrit içinden böyle düşünüyordu ama bu mümkün müydü?Bilerek yapıyor olması daha büyük bir ihtimaldi.Aniden geriye sıçrayan Elrit, Ron'a bakmaya devam ediyordu.Yavaşça kendisine dönerken, hiçbir harekette bulunmuyordu.

"İnsanlar cidden garip varlıklar.Bana açıkça saldıracak cesaretin var,ama açık verdiğim yerde bitirecek cesaretin yok."

Ron'un sözlerinden kibir akıyordu.Zaten 'İnsanlar' diye seslenmesine rağmen kendisi de bir insan değil miydi?

ASGARTE (1-2) (Durdurulmuş Durumda)Où les histoires vivent. Découvrez maintenant