22. Mies

759 13 0
                                    

Michelle Helsing
'Ugh, ik wil niet naar huis.' We hebben zojuist de instructies gehad over morgenochtend om vijf uur. Dan moeten we al klaar zijn! Dat is toch niet normaal?! 'Hier.' Ally duwt een stokje met gechocoladereerd fruit naar me toe. Zo noem ik het tenminste. 'Thanks, je bent een schat.' Ik geef een kus op haar wang, waardoor haar wang onder de chocola zit. 'Mies!' Ik lach haar uit en plaats nog een kus in haar nek. 'Nee, kappen nu.' 'Oké, oké.' Ze geeft me een doekje en ik veeg de chocola van mijn mond. 'Ik ga het wel missen hier.' 'Ja, ik ook.' Ze leunt met haar hoofd tegen mijn schouder. 'Gaan we op de terugweg ook weer bij elkaar zitten?' 'Ja, tenzij de docenten er weer op tegen zijn.' 'Zullen we nog één plek bezoeken vanavond?' 'Is goed. Maar we moeten ook eten hé?' 'Dat wordt geregeld.' Dan neem ik gewoon eten mee vanaf een fastfoodrestaurant en gaan we naar het prachtige uitzicht.

En dat deden we. Ze was weer eens verbaasd over het uitzicht dat LA ons kon bieden en we hebben daar Taco Bell gegeten wat we hadden opgehaald. Daarna zijn we teruggegaan om op tijd te gaan slapen. Ze ligt in mijn armen. 'Kan je ook niet slapen?' 'Nope.' 'Zullen we anders wat gaan doen?' 'Wat dan?' 'Weet ik veel. Laat nog meer van die leuke plekken zien.' 'Nee, dat gaat dus niet gebeuren. Maar we kunnen wel gaan wandelen over het strand?' 'Is goed.' Ze kleedt zich vlug om in een trui van mij en een spijkershort. Ik houd mijn pyjama gewoon aan. Het is namelijk een losse joggingbroek met een los shirt, dus heel chill. Ik zet mijn pet op om mijn haar niet te hoeven doen. 'Oh, niet weer dat ding. Waarom ben je er zo gehecht aan?' Ik lach. 'Geen idee eigenlijk. Waarschijnlijk omdat het van jou komt.' Ik kantel haar hoofd naar achter en kus haar zacht. 'Kom.'

We hebben veel gepraat over alles en zonder dat we het door hebben, komt de zon alweer op. 'Uh, hoe laat is het?' Angstig kijk ik Ally aan. 'Geen idee, mijn mobiel ligt nog in het hotel.' 'De mijne ook.' 'Shit!' We sprinten terug naar het hotel waar iedereen al met zijn koffers buiten staat, tenminste de meesten. 'Kamers. Opruimen. Nu!' beveelt meneer Rose ons dan ook meteen. Oh oh.

'Heb je alles?' 'Ja.' 'Zeker?' 'Ja ha. Kom.' Ze wilt me meetrekken, maar ik check toch nog even onder het bed. 'Je pet, slimpie.' Ik gooi hem op haar hoofd, waarna ze me mee sleurt. 'Dames, jullie zijn klaar?' 'Ja.' 'Oké, ik ga wel even checken. Neem je spullen mee naar de bus, alsjeblieft.' Ik til de twee koffers van ons, maar merk al dat Ally daar niet vrolijk van wordt. 'Hier.' 'Thanks.' Ze glimlacht klein en pakt mijn koffer over. Die was namelijk een stuk lichter, maar dat hoeft zij niet te weten. 'Ja, iets meer tempo. Kom op.' We gooien onze koffers onderin in de bus en gaan naar binnen. Er zijn alleen geen twee vrije plekken naast elkaar meer over. 'Uh, ja.' 'Mies, kom hier!' roept Carter van de achterbank. 'De andere bus?' 'Vol en al vertrokken. Ga zitten.' Ik zucht en ga toch maar bij Carter zitten. Ally zit helemaal vooraan in de bus zonder enige mensen die ze kent. Ik vind het best zielig.

De docent werpt weer een boze blik achteruit, maar ik steek mijn tong uit naar hem. 'Niet zo kinderachtig doen, Mies.' Mijn vriendin zit lachend bij me op schoot en haar armen zitten om mijn nek. Mijn armen liggen losjes om haar heupen, maar ze zit wel dichtbij genoeg om haar geur te ruiken. 'Oké, truth or dare, Mies?' Uitdagend kijk ik naar Esmay. 'Dare, duh.' Ze lacht. 'Ga vooraan in het gangpad staan en neem je vriendin eens goed op d'r bek.' Ally kijkt me geschrokken aan, maar ik ben het gewend. Ik neem haar mee naar voren en voer mijn dare uit. De docenten kijken geschokt onze kant op, maar het boeit me niet. Daarna gaan we weer op onze plek zitten. 'Dat noem ik nou zoenen,' maak ik als commentaar tegenover Esmay. 'Oh, houd toch je bek.' Ik heb haar weleens de dare gegeven om een jongen te zoenen en toen gaf ze hem een kusje. Dus sindsdien pest ik haar daarmee. 'Nee, liever niet. Truth or dare, Renz?' 'Truth.' 'Vind je iemand leuk?' 'Ja.' Hij begint meteen te blozen. Ah, hij is verlegen wat schattig. Hij is nieuw in onze vriendengroep sinds deze week. Mijn beurt is over en ze gaan nog wel verder, maar ik ben liever bezig met Ally plagen door haar nek te kussen en zuigzoenen te plaatsen dan met dit stomme spel.

That Damn Girl NLWhere stories live. Discover now