12. Mies

979 18 0
                                    

Michelle Helsing
Ik zit zuchtend bij mijn mentor. 'Ik wil jullie allemaal wat mededelen. Er komt een werkweek aan en we hebben ervoor geregeld dat we naar Californië gaan, of eerder gezegd Los Angeles.' Iedereen is verbaasd over dat onze school zoiets kan regelen. Ik denk echter aan Ally die ik dan achter moet laten. We gaan vast alleen met de klas. Anders zou het veel te duur worden. 'Rustig, rustig, allemaal. Ik hoorde al wat vragen geroepen worden. Ja, we gaan met de hele laag. Bedenk met wie je op een kamer wilt. Het zijn kamers van vier. Twee slaapkamers. Meiden bij meiden. Begrepen?' Hij werpt nog een extra blik op de jongen naast me, Carter. Ik heb er alleen geen aandacht meer voor. Ally gaat mee! Ze gaat sowieso bij mij op de kamer! Het boeit me niet wat zij wilt, maar ze gaat bij mij. 'Yo, samen op een slaapkamer?' Esmay geeft een duwtje tegen mijn schouder. 'Uh, nee, ik denk dat ik met mijn kamergenoot ga. Ze kent bijna niemand, dus dat vind ik echt zielig. Sorry.' 'Samen op een kamer dan?' 'Is goed. Ga jij met Ier?' 'Prima.' Ik blik weer op onze mentor die een beetje verloren naar de klas staart. Dit moet hij straks een week volhouden.

Ik kom terug in de kamer en ga op bed liggen wachten tot Ally er is. Ik kan toch niks beters doen. Ik scroll wat door Instagram heen. Dat verveelt al snel. Zuchtend gooi ik mijn mobiel naast me en ga naar het plafond staren. Misschien heeft Ally nog wat vermakelijks. Ik begin onder haar bed en bekijk ieder laatje, ieder kastje dat ze bezit. En ik vind een Nintendo DS! Ik open het prehistorische ding en vind Mario Bros. erin. Oké, dit is gewoon geweldig. Dan is mijn kleine nerd toch nog ergens goed voor. Ik grinnik om mijn gedachtes en begin te spelen.

'Hey, Mies.' Ik sla wat in de lucht achter me als teken dat ik gefocust ben. 'Wat heb je nou weer?' Ze slaat haar armen om mijn nek en kijkt over mijn schouders mee. 'Een DS? You kidding me right?' 'Laat me toch.' Ze grinnikt en drukt een kus op mijn kaak. 'Heb ik je beïnvloed met mijn nerd-zijn?' 'Sst.' 'Oké, oké. Weet je ook een keer hoe vervelend dat is.' Ik spring naar de vlag en draai me nu pas om om haar een zoen te geven. Ze grinnikt als ze lostrekt. 'Ben ik toch wel belangrijk?' 'Nou.' Uitdagend kijk ik haar aan en ze bijt op haar lip. 'Oh godver.' Ik druk mijn lippen weer op de hare en trek haar op schoot. 'Trouwens over LA hé. Wij gaan toch wel-' 'Op een kamer? Ja. Ik heb Esmay al afgezegd voor je.' 'Mooi zo.' Ze legt haar hoofd in mijn nek en het voelt fijn. Ze is veilig bij me. 'Dankjewel.' 'Voor wat?' lach ik terwijl ik het volgende level start. 'Je bescherming, je liefde, je zoenen, gewoon alles. Ik moest het gewoon even kwijt.' 'Het is al goed, baby.' Ze kijkt mee op mijn scherm. 'Ik ga vanmiddag shoppen,' deelt ze mee. 'Met wie?' 'Eén van mijn nerd-vrienden.' Ik snuif de geur van haar haren op. 'En wie mag dat zijn?' 'Isabel. Vriendin van Jeroen.' 'Oké, prima. Hoe laat?' 'Nu.' En op dat moment wordt er geklopt. 'Maar we zaten net zo lekker.' 'Vanavond.' Ze kust me nog waarna ze wegloopt. Ik kan het niet laten en sla vlug op haar kont. 'Foei, Mies.'

That Damn Girl NLWhere stories live. Discover now