Avslut och författarens tack

748 51 96
                                    

Måste bara säga att jag verkligen uppskattat alla som hängt kvar vid serien i alla fem böcker.
Stort tack till er som läst, röstat och kommenterat.
Det har varit oerhört roligt att skapa den här serien med böcker då jag fick så oväntat mycket respons på den.

Känner också att jag måste tacka J.K.Rowling för alla karaktärer och platser som jag lånat, även om hon nog aldrig ser det eller ens får veta det, men det känns ändå som att det vore på sin plats.

Valde att avsluta med båtfärden över sjön då jag hört rykten om att Rowling hade planer på att göra något sådant själv, men tyckte att det inte hade plats efter allt som hänt.

Valde att avsluta med båtfärden över sjön då jag hört rykten om att Rowling hade planer på att göra något sådant själv, men tyckte att det inte hade plats efter allt som hänt

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Som ni säkert förstått redan i början av serien så har jag valt att skiva så mycket som möjligt om "andra sidan" av originalböckernas händelser.
Därför var också Draco det självklara valet av pojkvän åt Eveline och Severus var lika självklar som den vuxna person som hon har närmast kontakt med.
Sedan är jag ju rätt svag för Tom Feltons och Alan Rickmans gestaltning av sina karaktärer.
Karaktärerna var inte lika lätta att tycka om i böckerna som när jag såg dem i filmerna och det kanske också märks att jag lagt över ganska mycket av skådespelarnas personligheter i mina karaktärer.

 Karaktärerna var inte lika lätta att tycka om i böckerna som när jag såg dem i filmerna och det kanske också märks att jag lagt över ganska mycket av skådespelarnas personligheter i mina karaktärer

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Alla utom Eveline ;)

Ni kanske också har märkt att jag inte gått så djupt i de händelser som redan finns omskrivna i böckerna då det känts onödigt att upprepa sådant som ni redan vet... ;)
Men det finns de saker som jag var tvungen att ändra för att min historia skulle gå ihop.
Att klämma in en karaktär som inte finns egentligen kräver ju att man skuffar lite på andra karaktärer, men jag har ändå försökt att göra det så lite som möjligt.
Till exempel så var det egentligen Severus som sa till Dobby att rädda Harry och hans vänner ur Malfoys herrgård genom att "råka" nämna att de blivit fasttagna då han visste att Dobby var i närheten.
I böckerna var det Dobby som berättade för Harry om Vid-Behov-Rummet och i filmen var det Neville som hitta det själv.
Harry fick egentligen Gryffindors' svärd på juldagsnatten, men jag ville låta Eveline ha sitt hela jullov och Severus skulle ju inte ha överlevt i sista boken.
Att hålla Severus vid liv i slutet var ett beslut som jag fattat redan i första boken, men att låta folk få vet att han levde var något som jag i stort sett ändrade i sista minuten.
Jag hade så många idéer till uppföljaren som krävde att folk visste om Severus att jag till slut valde att helt enkelt ändra på den saken.
Sedan finns det nog en rad ändringar till, men jag hoppas i alla fall att jag kom så nära originalet som möjligt. :)

Märkte ganska tidigt att den här boken fick färre kapitel än de andra i serien, men kom sedan på att jag även gjort kapitlen i den här avsevärt längre än i de andra böckerna, så den är faktiskt inte så mycket kortare än de övriga fyra. ;)
Och visst hade jag kunnat göra den längre, men jag hade trots allt bestämt mig för att göra en uppföljare och ville inte lämna bort allt för mycket material från den till den här.

På tal om fanfics så har jag fått några förfrågningar om att låna ut Eveline till andras fanfics, vilket jag kan säga att jag gått med på, så länge som man säger var man fått karaktären ifrån.
Tänker inte stressa eller sätta press på de som valt att låna henne genom att nämna deras namn, men ni vet vilka ni är och jag ser fram emot att få se vad ni hittar på med henne... ;)

Är det någon annan som vill låna henne så säger jag samma sak - skriver ni var Eveline kommer ifrån så är det fritt fram. :)
Det är ju trots allt redan en fanfic och en kopia på någon annans verk, så finner det lite lustigt när folk sätter "ensamrätt" på sina (inte alla kanske, men det finns flera).
Eveline är förstås min egen karaktär och det betyder alltså att man inte kan låna henne utan lov, så jag ger härmed lov - bara man som sagt nämner hennes ursprung.

På tal om Eveline så har många frågat hur hon ser ut, så här har ni henne;

Hennes hår blev avsevärt grannare än det var tänkt, men om man bara tonar ner det skrikigt röda i hennes hår så är det väl ganska nära det jag tänkt mig

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Hennes hår blev avsevärt grannare än det var tänkt, men om man bara tonar ner det skrikigt röda i hennes hår så är det väl ganska nära det jag tänkt mig.
Lite blek är hon kanske också, men hon är ju en blivande Malfoy och de är ju inte direkt kända för sin solbränna... ;)

För den som är sugen på en uppföljning på serien så är det bara att kika på Den perfekta julklappen skriven ur Scorpius' perspektiv och Gnistor som inleds ur Evelines' perspektivför att sedan övergå till Scorpius'.
Vill man läsa "i rätt ordning" är det kapitel 1-6 i Gnistor efter bok 5, sedan julkalendern och sedan kapitel 7 och framåt i Gnistor. ;)

Hoppas ni gillar dem

Hoppsan! Denna bild följer inte våra riktliner för innehåll. Försök att ta bort den eller ladda upp en annan bild för att fortsätta.

Hoppas ni gillar dem.
Tack än en gång för visat intresse.
Det har betytt massor att få så bra respons.
/Anna 💜

🎉 Du har läst färdigt 𝙾𝚁𝙼𝙴𝙽𝚂 𝙳𝙾𝚃𝚃𝙴𝚁 𝟻 (HP-fanfic) 🎉
𝙾𝚁𝙼𝙴𝙽𝚂 𝙳𝙾𝚃𝚃𝙴𝚁 𝟻 (HP-fanfic)Där berättelser lever. Upptäck nu