Hoofdstuk 38.

192 14 2
                                    

'Ze heeft niets aan de pers verteld!' flapte Zoey er gestrest uit.

'En hoe weet jij dat zo zeker?' wilde Kyle weten. Hij wist dat Zoey altijd van iedereen het goede in zag. Mila verdiende dat dit keer alleen niet.

'Omdat ik het was' piepte het meisje terwijl ze de hand van Donny fijnkneep. Haar hart klopte zo snel dat ze bang was dat hij het zou begeven. Ze had het hem veel eerder moeten vertellen. God, ze had het hem meteen moeten vertellen! Ze was gewoon een schijterd. Veel te bang voor zijn reactie nu ze gezien had hoe hard hij Mila had behandeld.

Elly stond op om haar dochter een zakdoekje aan te geven tegen de tranen die over haar wangen liepen. Dankbaar pakte Zoey het papieren doekje aan en wreef het langs haar wangen.

'John wij gaan wel even boodschappen doen.' Ondanks dat dit een smoesje was en Elly alle ingrediënten voor het avondeten al in huis had, wist ze dat haar kinderen dit gesprek zonder haar moesten voeren. John volgde het advies van zijn vrouw op en liep zonder te protesteren naar de deur.

'Jij hebt mijn verhaal aan de pers verteld? Waarom?' riep Kyle boos uit toen zijn moeder de deur achter zich had dichtgetrokken.

'Niet expres' verdedigde Zoey zich.

'Ik was met Lieke in een cafeetje toen het ter sprake kwam. Blijkbaar zat er een journalist een tafeltje verderop. Ik had hem niet gezien,' probeerde Zoey het goed te praten.

Kyle kon zijn oren niet geloven. 'Verdomme Zoey' vloekte Kyle. 'Je weet dat ik al die tijd Mila heb beschuldigd? Me als een klootzak heb gedragen tegenover haar en er compleet kapot van was dat het over was tussen ons. Al die tijd wist jij gewoon dat het Mila niet was, en je deed helemaal fucking niets?' snauwde Kyle furieus naar zijn zusje.

Snikkend veegde Zoey nog een aantal tranen weg. 'Ik heb toch gezegd dat je met haar moest praten' riep ze uit.

'Dat heb je gezegd ja' schreeuwde Kyle terug. 'Als je erbij had gezegd dat jij de verraadster was en niet zij, had ik nog naar je geluisterd ook.'

'Fack ik heb het zo verpest bij haar' riep Kyle uit terwijl hij een hand door zijn haar haalde. Natuurlijk was het Mila niet. Mila deed zoiets niet.

'Waarom vertel je Lieke überhaupt over Sem? Ze kende hem niet eens' bedacht Kyle zich opeens. Lieke en Zoey werden pas bevriend nadat Sem al was overleden. Dat wist hij omdat Zoey nog op het vwo had gezeten en Lieke een vriendin was van de universiteit.

Zoey wende haar gezicht af. Ze had duidelijk niet gerekend op deze vraag en had er ook geen zin in om de vraag te beantwoorden. Hulpzoekend keek ze Donny aan die op zijn beurt weer zijn schouders op haalde. Hij hoorde het verhaal net als Kyle voor het eerst.

'Dat doet er niet toe' ontweek Zoey Kyles vraag.

Kyle rolde geïrriteerd met zijn ogen. 'Blijkbaar wel. Waag het niet nog meer voor me achter te houden. Ik ben verdomme door jou mijn fucking vriendin kwijtgeraakt.'

Er verscheen een rode kleur op de wangen van Zoey. 'Lieke vroeg of het mijn eerste keer was geweest met Don. Toen ik ontkende wilde ze weten wie wel mijn eerste was geweest.'

Kyle was het gewend dat vrouwen alles met elkaar deelden, maar dat ze uitgebreid hun seksleven deelden en bespraken wie hun eerste was geweest, was voor hem nieuw.

'Waar in dit verhaal moet ik Sem plaatsen?' vroeg Kyle zich hardop af.

Toen Zoey haar gezicht nog verder afwende naar Donny drong het tot Kyle door.

'Verdomme Zoey! Jij en Sem? Je was zestien! En hij was mijn beste vriend' riep hij geschrokken uit terwijl hij van zijn hand een vuist maakte. Dat zijn zusje op zo'n jonge leeftijd seks had gehad met zijn beste vriend wilde hij het liefst zo snel mogelijk vergeten. Hij wilde er niet eens aan denken wat hij gedaan zou hebben als hij er toen vanaf had geweten. Waarschijnlijk had het hun vriendschap verpest, hij had Sem immers altijd gewaarschuwd om bij Zoey uit de buurt te blijven. Iedereen behalve zijn zusje.

'Sem had iedere week een ander' herinnerde Kyle zich. Regelmatig kwam hij nog één van de oude scharrels van Sem tegen in het café.

Zoey haalde haar neus op en schudde haar hoofd. 'Op het laatste niet meer. Het begon echt serieus te worden tussen ons.' Het was dan wel Kyles beste vriend geweest die overleed, zij en Sem hadden de weken daarvoor een hechte band opgebouwd. Ze had het heel moeilijk gehad met zijn verlies, vooral omdat niemand van hun geheime relatie wist.

Kyle liet zijn hoofd tussen zijn handen zakken. Hij viel van de ene verbazing in de andere. Eerst Donny nu Sem.

'Is het soms een gewoonte voor je om je vriendjes voor me achter te houden?' vroeg hij achterdochtig aan zijn zusje, die inmiddels helemaal overstuur was geraakt.

Zoey liet een zucht horen. 'Natuurlijk niet. Sem en ik wilden het je wel vertellen maar niet zo vlak voor je debuut. Je was al zenuwachtig genoeg.'

Kyle rolde zijn ogen. Het merkwaardige was nog dat het bij zijn comeback precies hetzelfde was geweest. Ook toen had Zoey niets verteld over haar relatie met Donny.

'Ben je boos?' vroeg Zoey voor de tweede keer die dag met piepende stem.

'Ik weet het even allemaal niet meer. Ik had dit van iedereen verwacht, maar niet van jou. Ik had nooit gedacht dat je zo'n achterbaks kreng zou zijn.' gaf Kyle zuchtend toe.

'Ik zei toch dat ik niet bepaald geluk breng in een relatie' liet Zoey overstuur aan Donny weten.

'Misschien is het beter als we Kyle even wat rust gunnen' opperde Donny terwijl hij geruststellend over de arm van Zoey wreef.

Donny glimlachte betekenis vol naar Kyle terwijl hij Zoey de kamer uit loosde. Met zijn hand maakte hij een gebaar dat hij hem zal bellen.

Toen Kyle alleen achterbleef nam hij de kamer in zich op. De nog altijd volle thee glazen lagen op het tafeltje. Hij had heel erg de neiging om de glazen door de kamer te smijten. Het teleurgestelde gezicht wat zijn moeder zou hebben hield hem echter tegen.

Tranen liepen over Kyles wangen en hij kon ze niet tegen houden.

Hij had nooit tegen Mila mogen schreeuwen. Sterker nog, hij had nooit maar een moment mogen denken dat Mila erachter zou zitten.

Toen Elly de woonkamer binnen kwam ging ze direct bezorgd naast haar zoon zitten.

'Ik heb het verkloot' zei Kyle tegen zijn moeder terwijl hij zijn hoofd tegen haar schouder aan legde.

'Meerdere keren..'

'Bij Mila?' gokte zijn moeder waarop Kyle zijn hoofd knikte.

'En bij Zoey. Ze vertelde dat zij en Sem een stel zijn geweest. Het enige wat ik toen deed was schreeuwen' bekende Kyle.

'Je zusje kan wel ergens tegen' liet Elly weten. 'Ze had het je allemaal ook veel eerder moeten vertellen' bevestigde ze zijn gedachten.

'Wist jij het?' vroeg Kyle nu geïnteresseerd aan zijn moeder.

'Ze heeft het nooit gezegd maar je vader en ik hadden zo onze vermoedens. Ze was altijd al gek op die jongen.'

Kyle knikte zijn hoofd. Misschien had Jasmijn wel gelijk en was hij een egoïst. Als hij eens een keer niet alleen aan zichzelf dacht, had hij gezien dat zijn zusje het ook moeilijk had gehad met het verlies van Sem.

'Zoey is niet altijd de slimste als het aankomt op het vertellen van informatie. Maar ik weet zeker dat ze er heel veel spijt van heeft.'

Kyle kende zijn zusje goed en kon niets anders dan zijn moeders woorden beamen. 

Tweede KansWhere stories live. Discover now