Hoofdstuk 13

199 17 4
                                    


'Zaandam staat bekend om hun goede aanval. Daarom heb ik vandaag Marnix verplaatst naar het achterveld als extra linksback.' Kyle wees naar de plek waar Marnix stond op het flipover bord.

'Ronny en Lucas jullie staan samen in de spits. Probeer de tegenstander te ontwijken zoals we in de training geoefend hebben. Zijn er nog vragen?'

Grijnzend stak Lucas zijn vinger op.

Kyle knikte naar Lucas 'Ja?'

'Klopt het dat u in het eerste elftal van Ajax gaat spelen?' vroeg het jongetje nieuwsgierig en toch ook best wel trots op zijn trainer.

Kyles ogen schoten op en verbaasd keek hij naar het jochie.

'Ik denk dat Ajax beter speelt zonder mij in het veld' wuifde Kyle de opmerking van Lucas weg. Hier nam het jonge ventje echter geen genoeg mee.

'Maar meneer Bosman, ik zag in het nieuws dat Ajax u terug wilt kopen voordat u in Engeland gaat voetballen. Ik heb liever dat u bij Ajax gaat spelen want als u naar Engeland gaat kunt u ook geen trainer meer van ons zijn.' Lucas stem klonk triest waardoor Kyle moeite moest doen om hem niet meteen te troosten.

'Je moet niet alles geloven wat de pers zegt' antwoordde Kyle nuchter. 'Ik ben voorlopig niet van plan om bij Ajax te voetballen of bij welke andere profclub dan ook. Mocht ik me bedenken, dan zijn jullie de eersten die het horen. Beloofd.'

Die belofte leek de jonge spelertjes enigszins gerust te stellen. Nu maar hopen dat het geen invloed had op de nog te spelen wedstrijd.

Toen Kyle met zijn team het veld op stapte zag hij Mila, Daley en Matthijs aan de zijlijn staan. Verbaasd liep hij naar het drietal toe.

'Wat doen jullie hier nou?' riep hij uit terwijl hij in de groene ogen van Mila staarde.

'Talenten scouten!' grijnsde Matthijs

'Ik dacht het niet de Ligt' waarschuwde hij Matthijs die alleen maar harder begon te lachen. Kyle schudde zijn hoofd, waarna hij terug liep naar de zijkant en op de stoel naast Suus ging zitten. Hij had iedere speler van dit team nodig om dit seizoen kampioen te worden.

'Ben je klaar voor je debuut' knipoogde hij naar het meisje naast hem. Met grote ogen staarde ze hem aan.

'Weet u nu al dat ik mag invallen dan?' vroeg ze verbaasd terug.

'Ik denk dat je er klaar voor bent, je was in de training erg sterk' overtuigde hij het meisje.

Kyle wist niet of het kwam door de extra aanmoediging van de twee Ajax spelers, die de tegenstanders afleidden, maar zijn team speelde de hele wedstrijd goed. De eindscore van vijf tegen één was dan ook een zeer terechte score.

Matthijs en Daley klommen, net als een aantal ouders, over het hekje aan de zijlijn nadat het eindsignaal klonk. Direct stapten ze op Kyle af.

'Je bent hier echt goed in' complimenteerde Matthijs hem. 'Mocht je na je profcarrière nog een baan als coach ambiëren, dan hoop ik niet dat ik tegen je moet spelen.'

Kyle lachte mee om de grap van Matthijs maar vond het wel vervelend dat ook hij al begon over zijn profcarrière.

'Meneer?' Suus kwam naast Kyle staan en glimlachte verontschuldigend naar Daley en Matthijs.

'Ik krijg mijn veter niet meer los. Die dubbele knoop van mijn vader zit veel te strak.'

Behulpzaam dook Matthijs naar beneden. 'Laat mij maar, ik heb daar ook altijd last van' stelde hij Suus gerust.

Na wat gepeuter stopte Matthijs de twee losgemaakt uiteinden in haar sok.

'Ik vond je de beste op het veld' lachte Matthijs naar het jonge meisje.

'Meent u dat?' vroeg Suus verbaasd, zich niet bewust van haar talent.

'Zeker, maar ik weet zeker dat Kyle hier' – Matthijs klopte op de schouder van Kyle- ' ook volgende week wilt dat je in topvorm bent dus ga maar snel douchen voordat je ziek wordt.'

Suus nam het compliment in ontvangst en rende vervolgens naar de kleedkamers om Matthijs zijn advies op te volgen.

'Hoe ben jij zo goed met kinderen geworden?' riep Daley verbaasd uit naar zijn teamgenoot.

Onverschillig haalde Matthijs zijn schouders op. 'Geen rare dingen denken Dal, ik heb gewoon veel neefjes en nichtjes.'

Het drietal liep het veld af richting de kantine van Zaandam. Gelijk werden Daley en Matthijs door verschillende jeugdspelers herkend en werd de ene na de andere selfie gemaakt. Hierdoor kreeg Kyle de kans om naar Mila toe te gaan die zojuist een warme thee had besteld aan de bar.

'Je bent langsgekomen?' vroeg hij aan haar terwijl hij moeite moest doen om de plukjes haar die langs haar gezicht hingen, niet achter haar oor te vegen.

'Ja, ik wilde je wel eens in actie zien na die verhalen van donderdag' antwoordde ze.

'En?' vroeg hij.

'Ik zie je liever op het veld' antwoordde Mila eerlijk.

Kyle rolde met zijn ogen. 'Jij ook al' zuchtte hij.

Onschuldig stak ze haar handen in de lucht. 'Waarom probeer je het niet gewoon. Is het zo'n straf om een prof te zijn'

'Je vind dat ik het moet proberen?' vroeg hij haar terwijl hij haar mee trok naar het halletje waar de kleedkamers zich bevonden. Hier was het rustiger en kon hij op fluisterende toon met Mila praten.

Uit Mila's felroze gestifte lippen klonk een 'ja'.

'Volgens mijn moeder krijg je meer spijt van de kansen die je niet hebt genomen dan van de fouten die je maakt.'

'Totdat die ene kans de grootste fout van je leven is' mompelde Kyle zachtjes voor zich uit.

Mila's mond ging open om te reageren op Kyles gemompel wat nauwelijks hoorbaar was. Echter was Kyle haar voor en plaatste hij voorzichtige zijn lippen op de hare. Dit was de enige manier waardoor Mila haar mond zou houden en hij niet hoefde te praten.

Gelijk verloor het meisje al haar gedachten en concentreerde ze zich alleen op de kus. Vlinders vlogen door haar buik toen Kyle haar dichter naar zich toe trok.

'Ik vind je leuk Mila' fluisterde hij tegen haar lippen aan waarna er roze blosjes op haar wangen ontstonden.

Kyle wilde niet dat Mila zich geneerde dus drukte hij nogmaals zijn lippen op de hare om zijn liefde naar haar te uiten. Het stel ging zo in de zoen op dat ze de deur van de kleedkamer naast hen niet open hoorden gaan.

De fris gedouchte jochies liepen naar buiten waarna ze verbaast naar hun coach keken. Yousef en Ronny liepen schouderophalend door richting de kantine maar Lucas kon het niet laten om zijn trainer te plagen.

'Gaat u lekker coach?' riep hij waarna het tweetal elkaar vlug losliet. De ondeugende blik van Lucas verraadde dat het zijn stem was geweest.

'Dat zie je toch?' vroeg Kyle grijnzend terug terwijl hij zijn arm om Mila heen sloeg.

Mila verborg haar gezicht tegen Kyles schouder waarna Kyle grinnikend zijn hoofd schudde. 

Tweede KansWhere stories live. Discover now