Hoofdstuk 3

240 12 6
                                    


Welkom op de training' begroette Kyle zijn team. 'Zaterdag staat de eerste wedstrijd op het programma dus we gaan vandaag flink aan de slag.' De jochies knikten allemaal op de constatering van Kyle.

'Jullie zullen goed je best moeten doen want ik heb vandaag geen tijd voor extra minuten.'

'Meneer Bosman heeft een date' schreeuwde Lucas naar zijn teamgenoten, die meteen begonnen te lachen.

Lachend schudde Kyle zijn hoofd. 'Was het maar zo'n feest Lucas, ik heb avonddienst in het ziekenhuis.'

Avonddienst was een onderdeel van de stage en deze week was het zijn beurt. 's Middags kreeg hij gewoon les op school en 's avonds liep hij stage van half negen tot half één. Op zich had hij er geen problemen mee alleen was het vervelend dat er tussen het einde van de training en de aanvangstijd in het ziekenhuis maar 30 minuten zaten. Ook mistte hij de duels in de champions league. Nu Ajax de laatste jaren zich zo goed stand wist te houden in Europa keek hij graag naar de Europese duels.

Snel begon hij met de warming up met het team. Langs de oranje pionnen liet hij de jonge spelers warm lopen. De enkel van het spelertje wat vorige week nog geblesseerd was, zag er tot zijn tevredenheid al weer beter uit. Misschien kon hij aankomende zaterdag, tijdens de eerste competitie wedstrijd wel een kleine invalbeurt maken.

Kyle liet het team oefenen met het dekken van de bal. Hierbij moesten drie spelers de bal zien af te pakken van één speler. Als hij de bal in de goal kreeg aan de andere kant van het veld, had de speler gewonnen.

Vervolgens was het tijd om te kijken wie hij zaterdag zou opstellen. Dit deed hij altijd terwijl de jochies een wedstrijdje speelden. Op die manier kon hij kijken wie er aan het teambelang dacht en wie er in vorm waren.

Met een knipoog gaf hij zowel Daan als Lucas een rood hesje. Hij zou er geen gewoonte van gaan maken om ze in hetzelfde team te zetten, alleen voor vandaag kon het geen kwaad.

Grijnzend pakte Lucas het rode hesje aan en holde samen met Daan het verkleinde veld in.

Vanuit de duckout begon hij de spelertjes te observeren en gaf daarbij af en toe een aanwijzing. Al snel had hij de zes spelers gevonden, die zaterdag in de basis zouden staan.

Toen Kyle begon als trainer moest hij wennen aan het feit dat er bij jongens onder de tien jaar maar zes spelers in het veld mochten staan. Toen hij nog jong was, was deze regel er nog niet. Daarbij bestond zijn team uit veel meer dan zes spelers en gunde hij ze allemaal speeltijd. Gelukkig rouleerde hij veel en kreeg daardoor iedere speler zijn speeltijd.

Vijf minuten voor acht liet hij de opstelling voor zaterdag zien waarna de spelers afdropen richting de kleedkamer. Zelf ruimde hij eerst nog het veld op, maakte een praatje met de ouders en vervolgde vervolgens ook zijn weg richting de kleedkamer.

Normaal gesproken douchte hij altijd thuis maar als hij nog eerst langs zijn huis moest, kwam hij gegarandeerd te laat op stage. Kyle nam een koude douche en trok daarna het witte ziekenhuis uniform aan.

Met zijn sporttas over zijn schouder liep hij naar zijn fiets. Bij het fietsenrek stond Lucas met zijn oudere broer. Zijn broer haalde de zwarte opoefiets uit het rek en Lucas sprong achterop.

'Goed vast houden Lucas, ik wil nog wel over je kunnen beschikken zaterdag' glimlachte Kyle.

'Komt goed coach, ik zal de rest van de week wel op de bank blijven liggen.' Een grijns ontstond op het gezicht van Lucas terwijl zijn broer hoofdschuddend het terrein affietste.

Kyle fietste het eerste stuk achter hen aan waarna hij naar rechts afsloeg richting het ziekenhuis.

Zo'n twintig minuten later kwam hij nog net op tijd het ziekenhuis binnenlopen. Zijn sporttas liet hij achter in de kleedkamer waarna hij doorliep naar de intapekamer.

'Je kunt lekker naar huis gaan Marga, ik neem het wel van je over.' Kyle liet zijn hand op de schouder van de vijftigjarige rusten.

'Bedankt Kyle.' Snel stond Marga op vanachter haar bureau om naar huis te gaan.

Kyle logde met zijn eigen gegevens in op de computer en zocht het artikel op over artrose wat hij nog moest lezen voor de les van morgen middag.

's Avonds was het vaak rustig in het ziekenhuis waardoor hij tijd over hield voor zijn studie. Artikelen kon hij dan in alle rust in het kleine kamertje lezen.

Toen hij halverwege zijn artikel was, gaf de computer een kleine piep die aangaf dat er zojuist iemand was doorgestuurd naar de intape afdeling.

Snel klikte hij zijn artikel weg en bracht hij de behandelkamer in orde.

Na een laatste blik te hebben geworpen op de patiëntgegevens liep hij naar de wachtkamer.

'Mevrouw van Loon?' met uitgestoken hand liep hij op het oudere echtpaar af.

De vrouw knikte haar hoofd en schudde Kyle zijn hand.

Kyle liet het echtpaar naar de behandelkamer lopen en sloot vervolgens de deur achter zich.

'U kunt plaats nemen op het bed.' De vrouw ging op het bed zitten terwijl de man op de stoel plaats nam.

Kyle schoof een kruk richting het bed en ging er zelf op zitten. Voorzichtig begeleidde hij het been richting zijn schoot.

'Ik zal uw been losjes intapen, zodat u nog gewoon uw dagelijkse activiteiten kan doen. Heeft u al informatie gekregen over het herstel?'

De vrouw schudde haar hoofd terwijl Kyle de eerste tape op haar kuit plaatste.

'Door de val hebben uw spieren extra steun nodig. De tape zal er voor zorgen de juiste spieren kunnen rusten en anderen juist sterker worden. In de meeste gevallen zal uw been in zeven dagen weer de oude zijn. Echter is dit per persoon verschillend. Mocht u na veertien dagen nog last hebben, dan raad ik u aan om langs de huisarts te gaan.'

Toen Kyle het onderbeen had ingetaped liep hij terug naar de computer waar hij dit toevoegde aan het dossier van de patiënt.

'Zal ik nog meelopen naar de uitgang of gaat dat lukken?'

'Dat gaat wel lukken.'

Het echtpaar bedankte hem vriendelijk en liepen vervolgens richting de uitgang van het ziekenhuis.

Net toen Kyle weer het artikel had opgezocht verscheen er een nieuwe patiënt in beeld.

Zorgvuldig las hij het dossier, zodat hij goed op de hoogte was als hij de patiënt dadelijk ging ophalen.

Dhr. M. De Ligt

Signalen van een scheenbeen breuk. Geen breuken op foto geconstateerd. Been goed intapen!

Volgende afspraak: vrijdag 21 september 2018 10:15 Dokter F. Peters. Controle op herstel en eventueel later opgedane breuken. 

Tweede KansWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu