Hoofdstuk 21.

213 14 1
                                    

'Ze is zo leuk' fluisterde Elly met glimmende ogen naar haar zoon toen Mila was opgestaan om naar de wc te gaan.

'Sssst mam' siste Kyle terug. Zijn ogen gingen naar Mila die nietsvermoedend door liep naar het achterste gedeelte van het restaurant.

Toen ze de deur van de wc achter zich dicht getrokken had kon Kyle weer normaal naar zijn moeder kijken.

Kyle had zijn moeder gesmeekt om niet te enthousiast te zijn in het bij zijn van Mila. Wat zal Mila wel niet van hem gaan denken als ze zijn moeder had gehoord?

'Ik ben al lang blij dat-' Zoey maakte haar zin niet af omdat haar mobiel op de tafel begon te trillen.

John keek geïrriteerd naar zijn dochter. 'Kun je dat apparaat niet voor één keer uitzetten.' Zoey gaf haar vader een verontschuldigende blik maar kon het toch niet laten om haar mobiel om te draaien zodat het scherm zichtbaar werd en zij kon zien wie haar belde.

Nieuwsgierig leunde Kyle over de schouder van zijn zusje om mee te kijken. Zoey had dit al snel door en drukte vlug op het groene telefoontje om het gesprek aan te nemen.

'Hey, wat is er?' fluisterde het meisje door haar telefoon waarna ze van de tafel liep.

'Gezellig dit' mompelde John terwijl hij met een chagrijnige blik zijn dochter volgde.

Het was niets voor Zoey om zo geheimzinnig te doen. Kyle ging er dan ook vanuit dat Zoey eindelijk de jongen ontmoet had waar ze al zo lang naar zocht. Binnenkort zaten ze hier zeker niet met z'n vijven maar met zes.

Ook Elly had gemerkt dat haar dochter zich anders gedroeg. 'Wie was dat?' vroeg ze dan ook geïnteresseerd toen Zoey gelijk met Mila weer aan de tafel ging zitten.

'Gewoon een vriendin' klonk er net was te snel uit Zoeys mond. Als Elly niet aan Kyle had beloofd zich normaal te gedragen in het bijzijn van Mila had ze Zoey nu uitgehoord.

Kyle legde zijn hand over die van Mila heen en streek zachtjes over de rug van haar hand.

'Welke vriendin dan?' pestte Kyle zijn zusje, door verder te vragen.

'Nina' verzon Zoey snel. 'We gaan straks nog even de stad in. We hebben afgesproken bij Panama.' Dat laatste was tenminste niet gelogen. Nina had Zoey eindelijk over gehaald om haar vaste stamkroeg eens om te ruilen voor Panama. Omdat Zoey geen editie van de pubquiz wilde missen gingen de meisjes daarom op vrijdag heen. Morgen zou Zoey dan nog gewoon deel kunnen nemen aan de quiz.

Kyle knikt als teken dat hij zijn zusje geloofde. 'Zal ik je brengen?' vroeg hij haar. Met een appartement in de binnenstad kwam hij er letterlijk langs. Het was maar een kleine moeite om zijn zusje er af te zetten.

'Graag' zei Zoey glimlachend terug.

Toen John begon over de vorst die op komst was richtte Kyle zijn aandacht weer op Mila.

'Blijf je vanavond bij mij slapen?' vroeg hij aan het meisje naast hem.

Mila liet een kleine zucht horen. 'Ik denk niet dat je dat wilt. Ik heb om negen uur met mijn moeder afgesproken in Enschede' klonk haar zachte stem.

Kyle kuste haar wang. 'Het is niet erg. Ik moet ook vroeg trainen.' Dat die training pas om tien uur begon liet hij expres achterwege. Hij werd liever vroeg wakker maar naast Mila dan dat hij haar de hele nacht moest missen.

'Oké dan' stemde Mila in.

Toen John een uur later de rekening aan de kassa had betaald verliet de familie Bosman het restaurant. Kyle nam afscheid van zijn vader terwijl Elly Mila in haar armen sloot.

Tweede KansWhere stories live. Discover now