Hoofdstuk 37.

196 14 6
                                    

Kyle nam de achterdeur om binnen te komen in het huis van zijn ouders. In de keuken kwam hij Zoey tegen, die druk bezig was met het zetten van thee.

Hij drukte ter begroeting een kus op haar wang en pakte een chocolaatje van de etagère, die hij vervolgens in zijn mond propte.

Met een sprongetje ging hij op het aanrecht zitten waarna hij nog een chocolaatje in zijn mond stopte. Het was maar goed dat de deur naar de woonkamer dicht zat want zijn moeder had er altijd een hekel aan als hij op het aanrecht ging zitten.

'Wat was er nou zo dringend dat ik meteen deze kant op moest komen?' vroeg hij zijn zusje.

Zoey kreeg een grijns op haar gezicht. 'Dat vertel ik je zo wel.'

'Neem jij deze mee?' Zoey drukte hem een dienblad met kopjes in de handen terwijl ze zelf een rol met chocolade koekjes vasthield.

Argwanend keek hij naar de vijf kopjes op het dienblad. Vijf! Ze hadden dus bezoek. Hij durfde zijn auto erom te verwedden dat het Mila was die bij zijn ouders in de woonkamer zat.

Zoey was vast weer eens bezig om de ruzie tussen de twee bij te leggen. Zuchtend keek hij naar de deur waarna hij zijn blik weer verlegde naar de kopjes.

'Ik weet niet of ik hier wel heel veel zin heb' mompelde hij net hard genoeg dat Zoey het hoorde.

'Lopen Kyle' beviel zijn zusje hem. Verrassend trok hij zijn wenkbrauwen omhoog.

'Ik weet niet of ik nog wel durf als je nu niet die kamer in loopt' stamelde Zoey bang.

Kyle maakte met zijn elleboog de klink open en liep vervolgens de woonkamer binnen.

Toen hij niet Mila maar een jongen naast zijn ouders op de bank zag zitten was hij verbaasd. Of misschien had hij stiekem toch gehoopt dat Mila er zat. Hij mistte haar nog altijd.

Het drong dan ook pas een paar seconden later door dat hij de jongen op de bank kende.

'Donny?' riep Kyle verbaasd uit. 'Wat doe jij hier?'

Ongemakkelijk verplaatste Donny zijn hand naar zijn nek.

'Ik ehm'

Kyle zette het dienblad met de theekopjes neer waarna hij afwachtend naar Donny keek.

Zoey drukte de koekjes in haar moeders hand waarna ze naast Donny ging zitten.

'Wij zijn samen' schoot ze de jongen te hulp.

'Jullie zijn samen?' vroeg Kyle hardop. 'Als in een stelletje?'

Zoey knikte haar hoofd waarna ze bang de hand van Donny vastgreep. Bemoedigend liet Donny een kneepje achter in de hand van Zoey. 'Ben je boos?' vroeg ze haar broer wetende dat Donny niet zijn favoriete teamgenoot was.

'Boos?' Kyle ging op de stoel achter hem zitten en dacht even na.

'Nee natuurlijk ben ik niet boos. Ik zag hem alleen niet aankomen.' bekende hij eerlijk. Hij had altijd gedacht dat Zoey Donny niet kon uitstaan.

Opgelucht zuchtte Zoey. 'Ik had Mila gewoon moeten geloven toen ze zei dat je het wel zou begrijpen.'

'Wist Mila het?' Kyle voelde zich nu wel een beetje het buitenbeentje. Zelfs zijn ex-vriendin wist nog eerder van zijn zusjes relatie dan hij zelf.

'Mila wist het al een tijdje' gaf Zoey toe. 'Ik durfde het je alleen niet te vertellen en toen ging het uit tussen jou en Mila en voelde het niet meer goed om het te vertellen.'

Om Kyles lippen sierde een glimlach. 'Je had het me kunnen vertellen' vertrouwde hij Zoey toe.

'En jij ook!' Beschuldigend wees Kyle naar Donny, waar hij weken mee had gewerkt zonder iets te merken.

'Tjee ik me maar de hele tijd afvragen wie er zo gek is om een relatie met Donny te nemen, blijkt het mijn eigen zusje te zijn.'

Grinnikend legde Donny zijn arm om Zoey heen. 'Ik snap het zelf ook nog steeds niet hoor' zei hij.

'Hoe lang is dit eigenlijk al gaande?' vroeg Kyle zich nu af.

Zoey kneep voorzichtig haar ogen dicht. 'Een paar maanden.'

'Een páár maanden! Dus al die tijd toen Zoey het voor Kerst al over "die leuke jongen" had, had ze het over jou? Het is nu verdorie al maart!'

Zoey haar wangen werden langzaam rood. Donny kon niets anders dan lachen. 'Daar ga ik wel vanuit ja' grijnsde hij naar Zoey terwijl hij liefjes haar rood aangelopen wangen streelde.

'Sorry nog trouwens dat ik op trainingskamp niet met je op één kamer wilde liggen. Zoey wilde je nog niets vertellen en met jou op één kamer had ik haar nooit kunnen facetimen.'

Ongelooflijk schudde Kyle zijn hoofd. 'En ik er maar van wakker liggen' grapte hij.

'Even één ding Don. Als je haar pijn doet doe ik jou pijn.' De perfecte tackel van Suus vanochtend zat nog steeds in zijn hoofd. Hij wist precies waar hij Donny moest raken wilde hij ervoor zorgen dat Donny het komende halfjaar niet meer in de basis speelde.

'En houd Stijn alsjeblieft uit haar buurt' adviseerde Kyle Donny.

'Ik ga haar geen pijn doen' glimlachte Donny waarna hij Zoey op haar wang kuste.

'En Stijn heb ik al uit haar buurt gehouden.'

Kyle dacht aan die keer toen Zoey huilend bij zijn appartement had gestaan en Donny de volgende dag met een blauw oog op de training was verschenen.

'Shit man!' riep Kyle geschrokken uit.

'Het was Stijn die jou dat blauwe oog had bezorgd.'

Donny haalde zijn schouders op. 'Hij had van haar af moeten blijven' gromde hij waarna Zoey triomfantelijk riep 'Stijn zag er nog erger uit.'

'De volgende keer help ik je' liet Kyle aan Donny weten terwijl hij hem een high five gaf.

Kyle liet zijn hoofd vervolgens in zijn nek hangen. 'Ik wil niet eens weten welke hints ik nog meer allemaal gemist heb. Ik had dit gewoon moeten zien.'

'Geen zorgen, je had je eigen problemen' zei Zoey bezorgd.

'Ga je nog met haar praten?' vroeg zijn moeder belangstellend, doelend op Mila. Hij wist dat zijn moeder even gek op Mila was geweest als hij. Natuurlijk wilde Elly dat het weer goed kwam.

Het viel Kyle op dat zijn ouders nu pas weer wat zeiden. Waarschijnlijk waren zij dus ook al wat langer op de hoogte van Zoey en Donny.

'Ik ga niet met haar praten' besloot Kyle. 'Ze is te ver gegaan' vond hij nog altijd.

'Je weet dat Daley gelijk had toen hij zei dat Mila geen reden had om het te vertellen' bracht Donny hem ter herinnering.

Kyle haalde zijn schouder op. 'Blijkbaar had ze die dus wel' concludeerde hij uit het feit dat de roddelbladen na die vier weken nog steeds vol stonden met zijn verhaal.

'Die had ze niet' bemoeide Zoey zich voor het eerst met de discussie.

'Jullie moeten praten Kyle' moedigde zijn zusje hem aan.

'Ik zie geen enkele reden waarom ik haar zou moeten geloven' bleef Kyle bij zijn standpunt.

'Doe het dan op z'n minst voor mij?' smeekte Zoey met een wit getrokken gezicht.

'Waarom moet ik het voor jou doen?' Riep Kyle verbaasd uit. Dit was zijn probleem en niet die van Zoey.

Iedereen een beetje bijgekomen van gisteren? Ik ben er nog niet uit van welk moment ik meer baal. Dat Hakim die bal op de paal trapt of dat Lasse de bal uit de handen van Onana schopt. Maar Zoey en Donny dus. Er waren al vermoedens maar nu is het bevestigd ;) Ik heb even voor jullie terug gekeken en de eerste kleine hint naar hun relatie heb ik in hoofdstuk 20 geplaatst. Dat is al een tijdje terug. 

Tweede KansWaar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu