Rezumat 1-31

1K 107 39
                                    

     Avril, Theo și Cole sunt doar trei dintre copiii închiși între pereții Norkdeal-ului, orașul despre care se crede că este al viitorului si care plutește în cer, deși este clară existența unui regim totalitar.

     Aici este locul unde Regele, Regina, dar mai ales Prințul, aduc frică și teroare în sufletele tuturor. Se zvonește că moștenitorul vânează Visătorii cu ajutorul Gărzilor și îi ucide fără milă, motiv pentru care protagonista stă în umbră cu teamă continuă.

     Atunci când Irene, Prințesa, o aduce oarecum cu forța pe Avril la Palat, frații ei sunt dispuși să facă orice pentru a o ține în siguranță, la fel și ea pentru ei. Curând ajunge la Palat și prietena ei cea mai bună, Celestia, din motive personale.

     Avril se apropie tot mai mult de Prinț, însă comportamentul său o tulbură de pe o zi pe cealaltă. Fiind o enigmă, Keyron nu încetează să fascineze prin multitudinea de secrete pe care se decide să le țină departe de toți din jurul său.

     Prin intermediul lui Sophie, o mică fetiță venită de pe Pământ, îl cunoaștem pe Legend, un băiat despre care putem crede că se scaldă în cel mai mare mister al cărții, fiind exilat la conacul lui. Din trecutul său Avril află că acesta era cel mai bun prieten al lui Julio, dar iubirea lor pentru o fată comună, Amanda, distruge legături și naște doar ură.

     Alte multe secrete sunt dezvăluite: un Visător poate să îndeplinească dorințe numai dacă există o iubire împărtășită; Prințul va face orice să distrugă Norkdeal, inclusiv pe tatăl său și nu-i va păsa ce anume sau pe cine trebuie să sacrifice pentru asta; Norkdeal, de fapt, nu există; Regina complotează  și ea împotriva Regelui; Prințul știa încă de la bun început că Avril e o Visătoare și o informează că moartea celorlalte se datorează unei boli care se activează dacă iubirea nu e împărtășită la îndeplinirea unei dorințe, iar Avril deține cel mai mare procentaj de până acum ca boala să nu funcționeze la ea; Cristalele dragonului lui Keyron îți dezvăluie adevărata față; Julio, fratele lui Keyron despre care nu se știu prea multe, este adevăratul moștenitor al Norkdeal-ului; De fapt Norkdeal nu se află în cer, este deasupra unei insule pe Pământ.

     Încet-încet, Avril are impresia că Prințul îi face avansuri (și hei, chiar îi face), dar, în ciuda faptului că acum îl cunoaște mult mai bine, mereu are senzația că niciodată nu-i va dezvălui ei toate secretele (nici nu are ea idee), de aceea îl refuză la orice ocazie.

     Keyron, Theo, Cole și Avril devin trădători și sunt căutați în tot orașul. Se ascund la bătrânul Moriss, acesta, Clara (servitoare la Palat) și soția lui sunt singurii oameni în vârstă din populație (pe langă Rege și Regină). Locuința lui se află în pădure și aici concepe cu Theo și Cole, într-o perioadă în care se credea că Avril e moartă, un flurel care ar putea să-i scape din Norkdeal, să zboare de la Polul Nord și până în România, acolo unde au fugit Julio cu Amanda cu mulți ani în urmă. Pentru a supraviețui frigului, în flurel se află o piatră care produce căldură în preajma părului strălucitor al Visătorilor (și de aici teoria cu Aurora Boreală, vitală pentru călătoria lor)

     Chiar înainte să pună în desfășurare planul final, Legend cu o mare parte din nobili și Celestia vin călare pe dragoni la casa lui Moriss, moment în care Avril, Keyron și Cole cu Theo se despart. În Legend arde o sete de răzbunare ca niciodată, Avril și Prințul sunt prinși și imobilizați, urmând să fie duși în fața Regelui.

     Capitolul 31 se termină cu moartea lui Moriss și a soției sale si cu spaima de pe chipul eroilor noștri.

°°°

     Sper că am surprins cele mai mari și importante detalii. E greu să cuprinzi totul din 31 de capitole în atât de puține rânduri, dar sper să vă fi reîmprospătat memoria cât de cât.
Vă mulțumesc pentru că sunteți încă aici și alături de mine. Mai este puțin până am bacul și nu se știe când o să am nevoie să mă recreez scriind. Așa că stați geană. (sunt și ceva spoilere pe aici ascunse bine, hihi)

     Încă ceva! Dacă doriți și mai multe indicii, vă invit să citiți ultimul interviu despre carte al Farrei (cartea Un început bun): https://my.w.tt/UVDsAM3qxV

„O zi în plus” will return!

O zi în plusWhere stories live. Discover now