52

3.1K 145 43
                                    

Pov Jace:

"Gast, zag ik nou iets anders aan je mate? Of eigenlijk aan haar nek?" vraagt Rick grijnzend.

We zijn aan het uitzoeken of het 100% veilig is voor Esmay om naar het strand te gaan.

Er staan een stuk of 10 laptops op tafel met allemaal verschillende berekeningen en gehackte politiedossiers geopend.

Automatisch denk ik aan de complete markering in haar nek en grijns ook.

"Dat zag je goed. Ze is nu helemaal van mij, niemand kan haar ooit nog van me afpakken." zeg ik.

"Ja dat ook. Maar ik bedoelde, dan is het wel heel serieus tussen jullie. Als ze het mateproces wilde voltooien heeft ze jou gekozen inplaats van haar familie." zegt Rick.

Hm. Was het maar zo.

Esmay denkt nog zo veel aan haar familie en ze mist ze nog zo erg... ze heeft haar keuze nog niet gemaakt. Ik moet haar nogsteeds in de gaten houden.

Als ze écht voor mij gekozen heeft kan ik stoppen met al dat controleren en bewaken... en manipuleren? Ik moet heel eerlijk toegeven... ja ik heb wel eens gebruik gemaakt van haar problemen.

Verlatingsangst, snel schuldgevoel, makkelijk te beïnvloeden. Ik moest er wel gebruik van maken, anders zou ze me nu nogsteeds niet willen.

Ik gaf haar heel veel aandacht en nam haar dan mee naar de stad zodat ze kon zien dat er meer vrouwen zijn die interesse in me hebben. Zo werd ze bang dat ze me kwijt zou raken en deed heel erg haar best om mijn aandacht te behouden.

Niet dat dat echt nodig was, ik zal altijd alleen Esmay willen, ze heeft mijn aandacht altijd al gehad. Maar dat merkt ze niet. Ik let altijd op haar, ieder moment van de dag, ook wanneer ze denkt dat ik weg ben of het druk heb. En ze ziet het niet eens.

Ik speelde in op haar schuldgevoel om onze relatie ietsje sneller te laten gaan. Ze voelde zich schuldig bij het idee dat ze me tekort deed, ondanks dat ik bleef zeggen dat het niet erg was en ik op haar wilde wachten. Maar iedereen weet dat als iemand zegt 'het is niet erg' dat het 80% van die keren wel erg is. Daarom voelde ze zich schuldig en werd ze weer bang dat ze me kwijt zou raken.

Iedereen die van hier van zou horen zou zeggen dat ik een gestoorde klootzak ben. Dat is echt niet zo. Vergis je niet, ik heb dit ook voor Esmay gedaan.

Esmay zou na 2 jaar een relatie pas verder willen. En na 2 jaar is ze zo'n beetje gestorven aan De Heat. Als mens kan ze dat niet goed verdragen, ze zou bezwijken na een week. Ik kan niet leven zonder haar. Ik doe alles, letterlijk álles, wat het kost om haar een goed leven te laten leiden. Ook als ik haar daarvoor een beetje moet manipuleren. Een klein beetje.

"Of heb je weer lopen manipuleren?"

Rick zijn stem haalt me uit mijn gedachtes.

"Nee. Ze wilde het zelf, ik zou haar nooit dwingen." zeg ik afkeurend.

Als je je mate forceert tot het voltooien van het proces kan dat ernstige gevolgen hebben, naast de extreme pijn voor de wolf die geforceert wordt tot het voltooien.

"En verder?" hint Rick.

"Ja oké, een klein beetje zo hier en daar... het was vrij makkelijk. Ze heeft het niet bewust gemerkt en gaat dat ook niet doen." geef ik toe.

Rick lacht. "Je was weer eens ongeduldig. Geef dat kind de tijd, deze hele wereld is nieuw voor haar. "

"Ze heeft geen tijd meer nodig. Ze is volledig van mij dus wilt nu ook aldoor bij me zijn." zeg ik.

The Accident Tahanan ng mga kuwento. Tumuklas ngayon