Vánoční speciál

509 20 22
                                    

Zdravím vás všechny a přeji veselé Vánoce!
Dlouho jsem měla v hlavě otázku, zda vydávat nějaký Vánoční speciál, ale po zjištění, že tahle kniha má 21K přečtení jsem měla jasno. Mockrát vám za to děkuji! Na oplátku tu máte tedy tento Vánoční díl.
Užijte si ho a ještě jednou přeji krásné svátky! ♥

,,I don't want a lot for Christmas. There is just one thing I need. I don't care about the presents, underneath the Christmas tree. I just want you for my own, more than you could ever know. Make my wish come true... All I want for Christmas, is you..."

Celým bytem hraje píseň od Mariah Carey, a člověk by řekl, že když nastal ten vánoční čas a venku napadl sníh, že každý zažívá tu poklidnou atmosféru. Jo. Tak to je sakra velký omyl...

Sice letos nejsou Vánoce na blátě a tato krásná píseň se domem line, ovšem v celém prostoru je kupa lidí povídajících si mezi sebou, popíjících u toho pivo nebo punč, naše již osmiletá Katie se prohání spolu s Niallovým synovcem Theem a já lítám kolem sporáku.

Nemusím snad dodávat, že je mi horko, nestíhám a začíná mě brát migréna...

Puding jsem naštěstí stihla včera, ale krocan se holt musí dělat před porcováním, jinak to čtyřhodinové pečení ztratí význam. Do toho dodělávám ještě dezerty, chlebíčky, vývar a doplňuji mísy s cukrovím.

Už jsem si stačila v tom všem udělat algoritmus. Udělám jeden chlebíček, vrhnu se na dozdobení dalšího z mnoha dezertních dortíků, zkontroluji krocana, zkontroluju krocana. A takto pořád dokola.

Každých pět minut mi ti dva malí pacholci proběhnou tak těsně u rozpálené trouby, až z toho chytám infarkty.

,,Katie, Theo, dávejte pozor, jinak se příště už doopravdy o tu troubu popálíte!" okřiknu je již po několikáté, ale jen co mi dojde, že mě znovu nevnímali, si hluboce povzdechnu a pokračuji v přípravách.

Niall se rozhodl letos sezvat snad všechny známé, které máme oba dva dohromady. Jsou tu Tomlinsonovi, Liam se Sophií, Niallovi rodiče, jeho bratr s manželkou a již zmíněným Theem, Harry s Olympií, Zayn s Perrie a Ed s Cherry a jejich synem Georgem.

Jelikož Cherry plně hlídá bráchu a jejich dítě, Louis si Eleanor stále drží u sebe, Zayn Perrie zrovna tak a Niall se snaží věnovat všem hostům, tak se za mnou jdou občas nabídnout s pomocí jenom Sofie, Niallova matka, Denisse a Olympie.

,,Prosímtě, Vic, vidím, jak se z tebe přímo kouří díky tomu, že se ani na chvíli nezastavíš! Odpočiň si, dej si punč a my to tady ohlídáme." promlouvá mi do duše Dennise, manželka Grega. Ostatní za ní jenom přikyvují.

,,Vážně si vážím toho, že mi nabízíte pomoc, ale já to opravdu zvládám. Navíc, chci sama sobě dokázat, že na to mám. Tudíž s vřelým díky odmítám." pousměju se na ně unaveně a hned zase dávám do krému na korpusu čokoládovou ozdobu.

,,Jak myslíš. Ale stejně za tebou za chvíli zase přijdeme." zasměje se Sophia a všechny za horlivé diskuse odejdou zpět do obýváku.

Tak. Dortíky jsou hotové, teď je jenom dát do lednice, aby vydržely čerstvé.

To se ale ukázalo jako neskutečný problém. V lednici totiž jaksi není místo, kam je dát. Veškeré poličky jsou plné cukroví, jenž se musí udržovat v chladu.

Životní facka || n. h.✔Where stories live. Discover now