o3 - ,,Jsem prostě budižkničemu. To nezmění nic."

2.1K 99 16
                                    

~~~Photograph - Ed Sheeran~~~

Po usednutí k jednomu ze stolů spolu s našimi karamelovými lattéčky mezi námi panuje ticho. Dlouhé a tíživé ticho. Inu, nakonec se rozpovídal Ed.

,,Takže... Zpíváš takhle už pět let?" pouze přikývnu s pohledem na kelímku.

,,Nikdo o tom neví? Nikomu jsi to neřekla a tajíš to?" a znovu pouze přikyvuji. Nějak nejsem schopná se k tomu vyjádřit... poněkud hlouběji.

,,Proč, Vic?" ta něžnost v jeho hlase mnou pohnula, a donutila na něj pohlédnout utrápeným pohledem.

,,Je to celkem těžké, být tvou sestrou." polknu, a než k tomu stačil něco říct jsem zase začala mluvit já. ,,I když o mně bulvár nepíše i to, o čem já sama nevím, nemám to lehké. Nemám. Ve škole mi neřeknou jinak, než Sheeranova sestra. Vsadila bych se, že mě jménem ani neznají... Věčně se mi snaží vetřít do života úplně cizí lidé v domnění, že jim to pomůže ke slávě. Veškeré rozhovory končí větou: A sehnala bys mi jeho podpis?" na chvíli se odmlčím, abych nabrala sílu pokračovat. ,,Díky tobě jsem objevila svou lásku k hudbě, ale bylo mi jasné, že nikdy nebudu jako ty. Jsi světoznámý, úspěšný a oceňovaný zpěvák a textař, kterého rodiče milují a podporují. A pak jsem tu já. Holka z děcáku, bez pravé, biologické rodiny, se slavným bratrem, jejíž osoba by se dala popsat jako jedno velké nic." opět se pokusím zbavit toho knedlíku. ,,Jsem prostě budižkničemu. To nezmnění nic." dodám nakonec a usrknu si kávy.

,,Vic, teď mě poslouchej." jeho proslov hodlá pronést nekompromisně. To slyším už teď. ,,Mrzí mě, že ve škole tě nepřijímají takovou, jaká jsi. Opravdu ano. Rád jsem naopak za to, že zrovna já jsem ti byl inspirací k tomu začít se zpěvem, ale jak ses mohla srovnávat se mnou? Každý člověk je jiný, a nemůžeš tímhle způsobem hodnotit samu sebe! Na mém úspěchu máš sama velkou zásluhu, a ta ocenění jsou i tvá! Bez tebe bych nikdy nesložil Thinking out loud nebo Galway girl. Máš úžasný talent i dar! Využij ho navzdory svým pochybám a nehledě na mě! A určitě jsi někdo, a jednou budeš vskutku velká osobnost. Jen nesmíš mrhat tím, co ti bylo dáno. Vždyť, kolik lidí, kolikrát pekelně talentovaných, skončí jako sekretář nebo prodavač? Máš mnohem větší šanci se uplatnit a podělit se se světem o to, co právě cítíš. O svou lásku, radost, slzy i bolest. Všichni by tě slyšeli, protože by chtěli poslouchat tvůj příběh ukrytý v písni i hlase."

Asi brzy napíšu úspěšný román o tom, jak dokázat zaručeně někoho rozbrečet. Jemu se to povedlo. A to pořádně. Po tvářích se mi valí potoky slz, přes které nevidím ani jeho obličej.

Bez řečí se k němu natáhnu přes stůl a pevně sevřu v objetí. Nedovedu ani slovy popsat, jak moc ho za tuhle jeho úžasnou část osobnosti miluju! Tak moc by mi nepomohl snad nikdo...

,,Ede, jsi ten nejlepší člověk, kterého znám, a jsem pyšná na to, že jsi můj bratr. I když nevlastní." zašeptám po tom, co se uklidním a posadím zpět do rovné pozice.

,,Vic, jsi ta nejkouzelnější holka co znám, a jsem pyšný na to, že jsi moje sestra. I když nevlastní." chytl mě za ruku, usmál se na mě a tím k roztáhnutí koutků donutil i mě.

,,Bože, Ede, jsi to ty?!" ozvalo se kousek za mnou.

Oba se zmateně podíváme na toho, kdo nám takhle narušil rodinou chvilku, hned po tom se Ed usměje a běží se přivítat s nově příchozím. No, já se zase otočím zády k nim, a snažím se potlačit otrávené zamručení po zjištění, že se tu objevil samotný Harry Styles.

______________________________________

A/N

Tradááá! 😱😱😂

Tak schválně: Kdo tipoval Harryho?? 😄

Otázka dne: Líbí se vám Harryho samostatné písničky?

Mě osobně asi jen Sign of the times, jinak poslouchám radši Luise nebo Nialla.❤
______________________________________
ⓜⓐⓡⓚⓔⓣ

Životní facka || n. h.✔Where stories live. Discover now