o7 II. - ,,Ty snad zítra ráno neodlétáš?"

1K 51 32
                                    

~~~Seeing blind - Niall Horan ft. Maren Morris~~~

O MĚSÍC POZDĚJI

Bylo jediné štěstí, že mi v práci nabídli přesčasy, velmi dobře placené, díky čemuž jsem byla věčně pryč a Joshe téměř nevídala.

Mike nakonec dostal nabídku od hledače talentů, kterým byla ta paní té holčičky, Ashley myslím, že se jmenovala. Může se zúčastnit výběrové soutěže, kde je dost možné, že si ho všimne nějaká nahrávací společnost, se kterou pak třeba podepíše album, takže je z toho taky nadšený. A i jeho můj odjezd trochu zarmoutil, jelikož se z nás stali dobří kamarádi, ale vzal to asi nejlépe ze všech.

Dnes pro mě ale Lizz s Jackem připravili něco jako rozlučku, takže to vypadá na chlebíčky, víno, zákusky a tak...

Proto jsem se stavila ke kadeřnici. Rozhodla jsem se vyzkoušet nový styl, a to je tmavě hnědá barva. Jakože opravdu tmavá, která mi vytvoří kontrast se světlejší pokožkou. A musím uznat, že to vypadá vážně dobře.

Abych odjela opravdu se vší parádou, nechala jsem se ještě nalíčit v salónu. Udělali mi na přání pouze takové to lehké, přírodní líčení.

Po krásně prožitém dopoledni jsem došla do domu Feeldových, který dnes opustím, a jakmile jsem za sebou zabouchla dveře, ozvalo se hromadné ,,Překvapení!"

I přesto, že jsem to čekala, jsem byla zaskočená a šťastná zároveň, což mi nahrnulo do očí slzy.

Lizz ke mně hned běžela s tím, že nemám plakat, abych si nezničila ten skvělý make-up, a v objímání to pokračovalo i s Jackem, Jimmym a nakonec i jemné objetí s Joshem.

V kuchyni se prohýbal stůl pod vším tím jídlem, ve kterém jsem našla koláčky, dortíky, jednohubky, síry, oříšky, brambůrky a já nevím, co všechno ještě!

Já, Lizz, Jack a Josh jsme měli sklenky s vínem a Jimmymu tu jeho plnilo dětské šampaňské, připili jsme si na můj odjezd, abych dorazila v pořádku a brzy je navštívila.

Po zábavném dni, ve kterém jsme vzpomínali na všechno, co jsme společně zažili, jsem se jednak chytala za břicho jako pominutá a smála se, až jsem nemohla pořádně dýchat, a pak jsem z toho odjezdu už tak dobrý pocit neměla. Vždyť tu za sebou zanechám dva roky života a mnoho skvělých lidí!

Ale na tu druhou stranu, která jednoznačně převažuje tuhle... V Anglii mám bratra, jeho těhotnou přítelkyni, kamarády, a nejspíš i Nialla, jestli to takhle můžu říct, ale hlavně tam mám mnoho nevyřčeného a nedořešeného.

*****

Unaveně padnu do postele, a snažím se usnout, když vtom se z chodby ozvou rozrušené hlasy.

Zmateně vstanu a došourám se ke dveřím, když v tom uvidím, jak do Jimmyho pokoje vběhla Lizz s mokrým ručníkem.

Nepatrně nervózní se vydám za ní, a když uvidím Jimmyho, jak se zmítá v horečce na posteli, se mi udělá mdlo.

,,Bože můj! Co se mu stalo?" vystrašeně si přikleknu k jeho posteli a chlácholivě ho pohladím po ruce.

,,Nevím. Ještě před dvěma hodinami byl v pořádku, a když jsem ho šla zkontrolovat, zda už spí, našla jsem ho odkopaného, jak sebou hází v posteli a bolestně skučí. Bylo to hrozné ho takhle vidět!" stekla jí po tváři jedna slza, přičemž držela Jimmymu na čele obklad.

,,Tak já doběhnu pro prášek, ty ho opatrně vzbuď. Hned jsem tu." seběhnu rychlostí blesku schody do kuchyně, kde se začnu přehrabovat ve skříňce s léky, dokud nevyloupnu jeden prášek pro snížení horečky, nenaliju do sklenice vodu a opět nevyběhnu schody k Jimmymu do pokoje. Prášek mu podám, aby ho zapil. Poslušně tak udělá, a vyčerpaně si lehne do peřin.

Životní facka || n. h.✔Where stories live. Discover now