Hoofdstuk 7: De gave die te maken heeft met reuzen en macht.

1.4K 99 3
                                    

'Kom op,' moedigt Phoebe me aan. 'Je kan het echt wel. Ik kan je niet allen fysiek gaan trainen? Kijk, heb je de oud-Griekse mythen gelezen? Of Romeinse, ja hou het maar op de Romeinse. Saturnus heeft tijdgaven, maar Uranus niet. Je moet je focussen op mij. Krijg me in je macht. Kom op! Je bent een kind van de vader der vaderen!'
Ik kijk haar even kort aan. Vader der vaderen, daar heb ik wel over gehoord. Ook lijken mensen hier geobsedeerd te zijn door de grote reuzen die op ogers leken, alias -
Ik mompel iets wat lijkt op: 'pauze.'
Phoebe zucht. 'Het moet je toch een keer lukken, lieverd?'
'God, was ik maar van Neptunus, dan kon ik gewoon met water gaan spelen.'
'Maar je bent niet van Neptunus,' zegt Phoebe. 'Dus laten we verder gaan.'
'Dat kan je niet eens een pauze noemen,' mompel ik. Ik neem nog een slok water en ga dan weer op de stroeve mat staan. Mijn spieren zijn gespannen, er staat zweet op mijn voorhoofd, mijn haar is naar achter gezet in een simpele knot en ik heb een haarband in mijn haar.
'Kom op, Gracie,' speelt Jake, die naast de mat staat, samen met Marry. 'Zo moeilijk kan het niet zijn.'
'Ach, hou je bek toch,' mompel ik. 'Ga jij maar mooi met je water spelen.'
'We zijn op jouw planeet, weet je nog?' vraagt hij grappend.
'Focus, Grace.'
Ik richt mijn aandacht weer op Phoebe, op haar bruine haren die met een leren lint naar achter worden gehouden, haar donkergroene ogen, haar sterke lichaam en ronde vormingen. Dan probeer ik alles in me op te nemen. Haar kracht, de training, spierkracht.
'Goed zo, Grace,' gaat er een stem door mijn hoofd, 'en wat ga je nu met me doen?'
'Dans,' zeg ik lachend. Ik open mijn ogen en zie Phoebe dansen. Dan voel ik opeens een terugslag en ben ik het gevoel van macht dat ik zonet nog had kwijt.
'Je dacht toch niet dat ik zo maar op ging geven?' zegt Phoebe spottend. 'Val me aan, probeer de technieken die ik je heb geleerd. Probeer me tegelijkertijd in je macht te krijgen.'
Ik doe wat ze zegt, maar het is niet gemakkelijk. Phoebe vecht goed en ondanks dat ik een snelle leerling ben, wat betreft vechten, is het moeilijk om door haar verdediging te breken.
Ik focus me weer en sla een aantal keer Phoebe's vuisten weg. 'Kom maar op,' zegt ze in mijn hoofd en ik weet dat ik een stuk door haar barrière heen kom.
Dan opeens houd ze op met vechten en weet ik dat ik haar volledig in mijn macht heb. Ik laat haar op de grond liggen en kijk toe hoe ze los probeert te komen uit mijn verdediging.
Dan opeens word ik vastgepakt en vergaat me het gevoel van macht en euforie. 'Dat lijkt me wel genoeg,' hoor ik Jake zeggen.
'Sorry,' verontschuldig ik mezelf tegenover Phoebe, die even haar nek kraakt.
'Het is goed, je bent echt sterk geworden. Laat me de volgende keer niet zo spartelen, wil je?'
Ik glimlach naar haar. 'Zeker.'

--------------------------
A/N:
Wat kleinere maar meer hoofdstukjes? Actrice die bij Phoebe hoort is Lea Michelle. Foto rechts, als ik het niet vergeet.
xoxo - A

De OntwakingOpowieści tętniące życiem. Odkryj je teraz