❂ 1 | Dahi, İnatçı ve Stark

7.3K 398 300
                                    


***

1

Dahi, İnatçı ve Stark

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Güç, düşman yaratır. Benim görevim de seni o düşmanlardan korumak.

Kasım 2014
Malibu, Kaliforniya

_ _ _

Uçurumun kenarındaki evin içine giren okyanusun tuzlu ve ferah kokusu ciğerlerine doluyordu. Ağır adımlarla merdivenlerden aşağı inerken elindeki uzun bardağa doldurduğu enerji içeceğinden küçük yudumlar alıyordu. Yeni zırhının bitmesini beklerken lunaparka gitmeyi bekleyen bir çocuğun heyecanı vardı içinde. Son eksikleri gidermek için saatlerdir uyumamıştı. Buna rağmen içtiği üçüncü enerji içeceği sayesinde hala dinç hissediyordu. Gerçi enerji içeceği enerjisinin küçük bir kısmının kaynağıydı. Enerjisinin çoğunluğu çalışmaktan, makineler yapmaktan, üretmekten geliyordu.

Bu hallerini tanımlamak için "Enerji, enerjiyi üretiyor," derdi Selene Stark.

Basamağı inen son adımı atıp elini cam kapının güvenlik ekranına yerleştirdi. Elinden geçen mavi tarama ışığından sonra kilidin açılmasının alçak sesi duyuldu, peşinden de kalın cam kanat sağa doğru kaydı. Pahalı arabalarla dolu çalışma alanına girerken bardağını geniş masanın üzerine bıraktı. Ellerini keyifle iki kez birbirine vurdu.

"Uyan bakalım Jarvis," dedi neşeli bir sesle Tony. "Zırhın kaç dakikası kaldı?"

"Tam olarak otuz üç dakika sonra tamamlanmış olacak, efendim. Siz de kırk yedi dakika sonra tam yetmiş iki saattir uyumuyor olacaksınız."

"Bunu aramızda sır olarak tutacağımızı düşünüyorum, Jarvis." Tony sandalyesini döndürerek önündeki bilgisayarın ekranına dokundu. "O zaman kalan otuz iki dakikamızı günlük rutinimize ayırabiliriz. Selene'in çalışma raporlarını aç."

"Efendim, dosyalara erişiminiz engellendi."

Tony kaşlarını kaldırdı. "Anlamadım?"

"Çalışmalarında yaptığınız değişiklikler ve zırh dosyalarına olan erişimini kapattığınız için bunun uygun bir kısas olacağını düşündü. Dosyalarınızı onunla paylaşmadığınız müddetçe size çalışmalarını göstermemem konusunda beni sıkıca tembihledi."

Tony uzun bir nefes alıp verdi. "Aç şu dosyaları Jarvis."

"Bunu yaparsanız onu çok kızdıracaksınız, efendim."

Tony, bıkkınlıkla gözlerini yuvarladı. "Dediğimi yap Jarvis. Sen yalnızca oldukça akıllı bir sistem*sin. Sorgulama ve özel hayata karışma sistemi değil. Ayrıca seni ben yarattım."

"Ama gelişimimin büyük bir kısmını Stark'a borçluyum."

"Jarvis," derken Tony daha sert bir ses kullandı. "Sıkılmaya başladım. Aç şu dosyaları hemen yoksa bütün işletim sistemini yakarım."

"Nasıl isterseniz, efendim."

Jarvis'in yarı mekanik sesinin hafif sinmiş tonuyla konuşmasından sonra bilgisayarda gözüken dosyalar hologram şeklinde masanın önündeki boş alanda belirdi. Şeffaf mavi dosyalar birbiri ardına gelirken Tony, ellerini masaya koyarak sandalyesini ittirdi. Büyük hologram ekranının karşısında durup sıralanmış yüzlerce dosyaya baktı.

PANDORA ║ StarkWhere stories live. Discover now