57. Poglavlje

6 0 0
                                    

Da li ste okruženi idiotima svakodnevno? Ne znam za Vas, ali ja sam sigurna da ih ima više nego što i treba. Smatram da je svatko lud za sebe. Pitate se zašto Vas to pitam? Trenutno čitam knjigu "Okruženi idiotima" koja nam daje način na koji da postupamo s nama "dragim"ljudima. Već vidim da me gledate od-kud-je-ona-došla. Kako razumjeti one koje ne nemoguće razumijeti. Hmm? Možda je samo način da ugađamo svima, da vjerujemo svima na riječ. Mislim da je stvar percipiranja ljudi. Ja sam tim osobe koja sve analizira i ne uživa u onom što mi život daje. Da li je to loše? Ne znam, ali "znam da ništa ne zna." Znate li možda od koga je ovaj citat. Mislim da to stvarno nije toliko bitno, nego je bitan način ostvarivanja trenutaka u životu. Platon je dao svima da kažu svoje mišljenje kako oni misle da je najbolje. Dati čovjeku da kaže kako misli, dar je najveći. U ovom trenutku zamaglile su mi se oči jer osjećam da sam negdje gdje ne bi trebala biti. Želite dobiti objašnjenje. Teško je misli povezati s osjećajem  trenutnog stanja i reći što želimo.  Aristotel u svojoj tezi tvrdi da je tijelo to koje utjeće na razvoj i odgoj . Način na koji ćemo se ponašati i poštivati vrijednosti ovidi samo o našem nahođenju. 

Osjećam da u svakom tenutku dobiti od sebe što želim. Želim biti dobro. Dobro izgovaram kroz zube ni da ne otvorim usta i kroz zatvorene oči. Nemoguće je sve svoje želje ostvariti. Gledati i zamišljati da je svaka riječ koju netko drugi kaže bude ispravna. Stvari koje svakodnevno nisu krive neispravne su samo zato što ih mi tako nazivamo. Svaki osjećaj trenutak, ostaje u nama, nema toga tko će nam reći da je krivo. Samo će nas gledati ovaj-je-pao-s-marsa. Jedno veče kad sam se vozila u busu, pala je noć. Ispred sebe sam vidjela cestu. Kroz prozor sam vidjela puno svjetla.  Bila su tako lijepa, u tom trenutku bila sam u mislila s jednom osobom. Osobom kojoj sam posvetila sljedeće riječi :"Obećali smo jedan drugom sve...zahvaljujući nama imamo sve."

U tom trenutku nasmijala se jer sam znala sve. Znala sam da je sve tada savršeno. Bilo je sve na svojem mjestu. Otvorili smo jedno drugo srce i bilo je prekrasno. Živjeti s osobom koja je sve tebi i ti njoj. Sigurnost je jedan od nebitnih stvari. U ovom trenutku osjećam da mi je to potrebno. Jako i više od toga. Znam da bi trebala sudjelovati u raznim aktivnostima da zaboravim na sve. Osjećam da bi trebala biti tu gdje jesam i ostati svoja. Razviti mišljenje u kojem ću moći dio drugih. Znati biti sretna s drugima bez obzira na sve. S knedlom u duši osjećam dobro, pri toj pomosli stvara mi se suza u oku. Znam sebi stvoriti atmosefru u kojem ću biti svoja i biti sretna s ljudima se nalazim tu. Usrećiti ih i znati koja su moja prava, na koji način da ponašam i da gledam ponosne glave visoko. Visoko prema tebi. Ništa mi drugo neće biti potrebno. Kad ovo pišem osjećam se prepuštena sebi. Prepuštam se životu i svemu što me može pobjediti i preprečiti mi put. 

TajneWhere stories live. Discover now