32. Poglavlje

18 0 0
                                    

Nova druženja. Ljubav. Sreća. Sve počinje ispočetka pa tako i priča.

Uplovimo u zamku strasti i mašte. Prisjetimo se što nam je nekad tišilo dušu, loše stvari koje su kod nas izazivale strah i tjeskobu, ljutnja koja nam je bila svakodnevno na licu, suze kad smo bili tužni ili zbog svoje ili tuđe sreće, to samo mi znamo. Nekakva sreće koja je bila dio nas, ali uskoro vidimo da je to bio samo loša nada da u plovimo u krivu ljubavnu luku ili sreća koja nas je ispunila iskrenom ljubavlju za proživljene godine s nekim...

Sjećam se te godine kada sam ima 18 sve je bilo baš na svom mjestu (barem onoliko koliko sam željela od života) bilo je vrijeme kada sam znala uživati u puno novih stvari s dragim ljudima. Još i sad morim glavu s mislima što će se dogoditi sutra, za dva dana, godinu, tri dana. Okrečući se proteklim godinama mogu reći sama sebi da ova godina nije bila loša. Svi ljudi koju su me okružili bili su dio mojeg najljepšeg dijela života. Ne moram ih nabrajati da znam tko su. S vremenom shvaćala sam ljude, njihove loše i bolje strane, uvidjela sam da se ne trebam truditi oko njih da bi znala da oni nisu za mene, našla sam prijatelje najbolje, najbolju prijateljicu koja me cijeni puno i to mi je najvažnije, nadala se da ljubav dolazi sama od sebe, ali još do tog odgovora nisam došla.

Zatvorila sam oči. Htjela sam da me netko drag probudi iz sna, ali u mom slučaju je da se ja sama probudim iz njega. Mislila sam da je to najmanja želja koju mogu zatražiti od Djeda Božićnjaka. Kad sam ugasila svjetlo u sobi zaboravila sam na sve što me sputava da idem prema svom cilju. Zvukovi, razni ljudi, vijesti koje kruže oko mene. Znate onaj osjećaj kad hoće ubiti oko, a ne možete spavati. Upravo je tako meni bilo. S kamenom na srcu htjela sam nešto iz dna duše. Htjela da netko bude uz mene, ali.....
Pažnju mi je odvratio pun mjesec. Valjda je bilo zato što je sjajio da meni kaže gledaj u menr jer ti želim nešto reći. Prišla sam prozoru i pogledala u nebo. Izgledao je kao da mi se smije. Pokušala sam otkriti zašto je takav. Nisam ga htjela ništa pitati jer sam ga voljela takvoga gledati. Prišapnuo mi je jednu tajnu. Rekao mi je tihim milim glasićem "Na dan tvog početka stvari će biti bolje" i nasmijao se. Ja sam slušala taj glas pozorno, ali nisam shvatila koju mi poruku šalje. Gledala sam ga dugo, pa sam ga zatim nešto pitala. Glas mi je bio poput djeteta iz vrtića. "Dragi mjesecu mene zanima, a zašto ti tako jako sjajiš da ja ne mogu spavati. I da htjela sam te pitati što znači ono što si mi rekao. Ne razumijem što mi dolazi na početku. Ja sam djevojka na početku života i trudim se živjeti u skladu i sreći, ali tvoje riječi su mi pomalo zbunjujuće."
On mi je odgovorio sve što sam ga pitala, ali moja snaga je bila mrtva. Samo se izvalila na krevet i spavala sam ko mala curica. Sanjala sam san u kojem sve počinje ispočetka kao što je i netko meni rekao. Samo se nisam mogla sjetiti tko je bio to. Nastavila sam sanjati i spavati bezbrižno.

Ujutro me probudio poziv od prijateljice. Javim joj se sva u polusnu i kažem joj "Ej, reci što si me trebala?". Ona mi se ispričala što me zove tako rano, ali sam joj rekla da sam malo spavala duže nego inače da je sve u redu. Pozvala me na Novogodišnji party kod bivšeg dečka. Bila sam uzbuđena zbog toga što ćemo biti zajedno nas dvije, a upoznat ću i ostale ja se nadam drage ljude. Kad sam prekinula razgovor malo sam još odspavala. Kad sam vidjela na sat, sve mi je bilo jasno. Digula sam se iz kreveta i vidjela što ću nositi večeras. Našla sam nešto u ormaru i odlučila da je to dobro jer drugo mi se ništa nije činilo kao prikladno za taj party. Kad smo došli na party sve je izgledalo pomalo čudno. Bilo je puno svijeta. Ako nisam spomenula nisam baš uvijek otvorena za razgovor s više njim. Poslije sam prihvatila sve oko sebe i počelo je najbolje uz odlične ljude. Kad je sat došao na dvanaest bila je Nova godina. Sve sam izljubila i čestitala im. Od puno dima u stanu izašla sam na zrak. Bio je jedan dečko sa mnom. Bilo je lijepo (kako bi cure mojih godina rekla očaravajuće, ali ja se veselim i malim stvarima) s njim. Šetali smo, pričali smo o našim željam u Novoj godini i ostavili iza sebe sve staro. Nakon stanke našeg razgovora shvatila sam što mi je (netko) odozgore rekao nešto jako bitno. Nasmijala sam se. Dečko do men je pitao o čemu razmišljam. Rekla sam "Nadam se da sve bude baš onako kao sad". Mislila sam na sreću u životu, Vi si to prevedite kako hoćete.

TajneWhere stories live. Discover now