Chapter 6

5.2K 278 19
                                    

POV Lucy

Het is vrijdagavond, ik moet van mijn moeder persee naar het feest van Dewi. Mijn moeder vindt dat ik niet sociaal ben en ze wilt dat ik plezier maak. Mijn vader ligt nog steeds in coma, en ik heb Ashton ook niet echt meer gesproken. Alleen van die standaard gesprekken, en hij weet dat mijn vader in coma ligt maar meer niet. Mijn moeder was heel de week thuis gebleven en had extra vrije dagen opgenomen, ik was daar wel blij mee. Het feest begint over 3 uur en ik weet niet of ik Ashton mee ga vragen. Ik bedoel, iedereen is daar rond de 17 en hij is 20. Misschien vindt ie het wel kinderachtig, of misschien moet hij optreden. Hij kan natuurlijk ook al iets anders afgesproken. Op school deed iedereen vriendelijk tegen me, en ik had zelfs nieuwe vriendinnen, Emmy, Grace en Diana, ik zag ze buiten school verder niet, maar het was wel gezellig met ze. Dewi had tot mijn verbazing erg veel bij ons gezeten deze week. Ik weet niet of ze nou echt bevriend zijn met mij, om mij of vanwege Ashton. Eigenlijk denk ik het 2e, maar ik ga het ze niet vragen omdat we het wel gezellig hebben. Ik kan het best overweg met Diana. Zij zijn echter niet uitgenodigd vanavond en ik vraag me echt af wie er allemaal zijn. ''Lucy? Ik ga even naar je vader, ik ben over een uurtje terug. Heb je nog wat nodig voor vanavond of niet?'' hoor ik mijn moeder roepen vanaf beneden. ''Nee, ik heb alles al!'' roep ik terug. Ik open mijn twitter en kijk of ik nog iets mis. Ik had nu dus 1000 volgers en ik volgde bijna niemand terug, ik had daar geen zin in. Gelukkig had niemand ontdekt dat ik het meisje was dat met Ashton gespot is, alleen Sophia omdat ik met haar geskyped had en ze me herkende, maar ze heeft er verder niet naar gevraagd en we spreken elkaar nog vaak.

A: Hey, you're online! I was wondering if u wanna do something tonight? Going to a party or something.

Ik kijk verbaasd naar mijn scherm, Ashton vraagt of ik naar een feest wil gaan terwijl ik zelf al een feest heb.

L: Oh, I'm sorry but I already have a party tonight. You can come with me if u want but they are going to ask you thousands of questions and those people are very annoying. But my mom says that I have to go..

A: I'll go with u, to support you. If it is a bad party we can always leave you know. Shall we meet at the london bridge?

L: Yeh, thats alright. The party is somewhere in london, i dont know where. I have the adress.

A: Okay, lets meet each other at 8pm, is that okay?

L: Yes, see you!

Oké, hij wilt dus zelf mee.. Ik weet nu al dat dit een complete ramp wordt, al die meisjes willen op de foto en waarschijnlijk sta ik daar dan alleen op een stom feest. Ik sluit mijn laptop af en ga onder de douche. Als ik klaar ben met douchen fohn ik mijn haar en trek ik mijn kleren aan. Ik kies een donkerblauw jurkje, wat wijd uitloopt bij mijn midden. Het jurkje stopt iets boven mijn knieën, ik pak zilveren sieraden en doe wat bijpassende make-up op. Niet teveel, gewoon casual. Ik besluit om mijn haar los te doen, en het aan de onderkant licht te krullen. Als ik klaar ben kijk ik tevreden in de spiegel. Over anderhalf uur moet ik al bij Ashton zijn, maar eigenlijk ben ik al klaar. Ik moet wel nog wat eten, ik loop de trap af en zie dat mijn moeder maceroni heeft klaargezet, het moet alleen nog opgewarmd worden. Net op dat moment hoor ik de deur open gaan.

''Lucy! Ik ben thuis! Kom je naar, o daar ben je. Ik wilde je net roepen om te eten. Ik warm het wel even op, dek jij de tafel even?'' ik knik. Mijn moeder kan echt veel praten, en vooral ook snel. Ik dek de tafel en het eten is ook al snel klaar. ''Mhh, lekker mam.'' zeg ik tevreden. Als het eten op is nemen we een ijsje. ''Lucy, ik moet zeggen dat je er prachtig uit ziet. '' ik glimlach dankbaar naar haar. ''Thanks mom, jij ook.'' Ik kijk op de klok en zie dat ik over 40 minuten al bij Ashton moet zijn. Ik loop snel de trap op en pak boven mijn donkerblauwe pumps met een zwart tasje. Ik stop er wat geld in en ga dan naar beneden. Beneden trek ik mijn pumps aan. ''Mam, kan jij me over 10 minuten even een lift geven?'' vraag ik. ''Isgoed! Waar moet je zijn dan!''. ''Ik heb met een vriend afgesproken bij de london bridge.'' ''Ga je dan niet een beetje vroeg weg? Het is maar 10 minuten rijden!'' roept ze verbaast vanuit de keuken. ''Ja, maar ik wil echt optijd zijn!'' roep ik weer. Daarna loop ik naar de woonkamer en ik ga even zitten. Ik kijk op mijn telefoon. Ik besluit om Dian een berichtje te sturen.

L: Hey Dian, im going to see Ashton in 20 minuten. Shall I make a selfie for you? Or maybe can he DM you oehlalal.

Ze reageert niet, ze zal wel op school zijn of slapen ofzo, ik heb eigenlijk geen idee hoe laat het bij haar is en ik ben te lui om het te bekijken.

''Going to a party with maa friend! See you xo.''

Tweet ik. Daarna vraag ik mijn moeder of we wegkunnen. ''Ja tuurlijk!'' zegt ze. Ik pak mijn jas van de kapstok en ga vast in de auto zitten. Na een paar minuten komt mijn moeder erbij. ''Dus, wie is de gelukkige jongen?'' vraagt ze. ''Mam, het is gewoon een vriend..'' zucht ik. Ze knikt. ''Je moet wel even een foto maken voor mij.'' ik knik geïrriteerd en zet de radio aan. Er komt een liedje op de radio, het is best een leuk liedje. Ik zie de london bridge al als het liedje is afgelopen. ''Dat was She Looks So Perfect van 5 Seconds of summer.'' Oh, dat soort muziek maken ze dus. Grappig. ''Wat is er zo grappig? Je zit zo te grijnzen.'' zegt mijn moeder. ''Oh, niks hoor, binnenpretje.'' Ik zie dat we er zijn, en zodra we stil staan stap ik uit. Ashton staat er al, hij loopt meteen naar de auto to. ''Lucy, bel me als ik je moet halen he! En voorzichtig doen.'' ik zucht en knik. ''Ik breng der wel thuis.'' hoor ik Ashton dan zeggen. O fijn, weet hij ook meteen hoe mijn moeder is. Mijn moeder knikt en rijdt dan weg. ''Dus, je heet Lucy he.'' zegt Ashton dan. ''Oh, ik heb me zeker nooit voorgesteld. Sorry, maar noem me maar Lucy. Eigenlijk heet ik Lucianna maar dat doet er niet toe.'' zeg ik snel. ''Dus, kom in mijn auto en geef me het adres dan rijd ik er heen.'' Ik knik.

Het feest viel best mee, maar we waren wel eerder weg gegaan want Ashton vond het vervelend dat iedereen zoveel aan hem vroeg. Ik had hem dus ook keihard uitgelachen. Nu zitten we in een park omdat ik nog niet naar huis wilde. ''Ashton, een vriendin van me wilt een foto want ze is heel erg fan en tja.'' zeg ik dan. Genant. Ik geef mijn telefoon aan hem en laat hem het gesprek lezen, hij schrijft iets naar Dian onder mijn naam.

L: Hiii! Ashton here. How yaaa doing? i lub chuuu.

Ik grijns. ''Weet je zeker dat je niet dronken bent?'' vraag ik aan hem. ''Nee, ik weet het niet helemaal zeker!'' zegt ie dan. Ik grijns en zie dan dat hij de camera geopend heeft. Hij trekt een gekke bek en maakt er een foto van, hij verstuurd hem naar Dian. ''Misschien slaapt ze wel hoor, ze woont in New York dusja...'' Hij knikt. ''Echte fans slapen niet.'' grijns hij. En op dat moment stuurt Dian een berichtje.

D: omg is this real or a dream holy fuck i was eating but then i saw this and omg wow

L: Are u alright then???? bc dont want u to spit uit your food lol xx

D: yes im doing fine omg is this real woah do u have access to the band acc or is it rude to ask for a follow??

L: no ofcourse not ill follow you with the band acc wait a sec.

Ik zie dat Ashton zijn telefoon pakt en op het band account gaat, hij typt dian haar naam en en volgt der dan. ''Zal ik een foto van je maken anders? Dan kan je je handen in een hartje doen en dan zetten we der twitter naam erop en dan zal ze wel blij zijn.'' grijns ik. ''Ja isgoed!'' ik pak mijn telefoon van zijn schoot af en maak een foto terwijl hij met zijn handen een hartje vormt. Ik zet Dian haar twitter naam erop en stuur hem dan naar haar.

L: here u are ghehhe

Ashton trekt mijn telefoon uit mijn handen. ''Ik wil met der praten, ze is tenslotte mijn fan en niet de jouwe.'' hij steekt zijn tong uit. Ik trek een pruillip maar lach dan. ''En ik mag niet op jou telefoon, dat is gemeen.'' hij kijkt me aan. ''Oh, ga je gang. Ga maar mensen volgen ofzo met mijn account.'' ik knik en grijns. Ik scroll door de mentions en lees de meeste tweets. ''Ash deze is zo lief hallo dit moet je lezen, mag ik erop reageren?'' hij kijkt en leest het. ''Hmm, oke. Zeg maar dat ik van der hou.''

''@ashxirout: @Ashton5SOS hi ashton, you're my inspiration and my everything. You're my superhero and my crazy dudeee!'' awh, love u to babe.

Ik verzend het en volg haar dan. Daarna ga ik door mijn mensen en volg ik random wat personen.

just a reminder, but i love you all. xx

Tweet ik vanaf Ashton zijn account. Ik geef Ashton zijn telefoon terug en gris dan mijn telefoon uit zijn handen. Ik kijk naar het gesprek tussen hem en Dian en lach erom. ''Weetje Lucy, eigenlijk moet ik je wat vertellen. Alleen ik weet niet echt hoe en tja.. de echte reden waarom ik je volg. Alleen dit is niet zo'n geschikte locatie.'' zegt hij dan ineens. Ik kijk hem verbaasd aan. Hij staat op en trekt me mee. ''Ik vertel het in de auto als ik je naar huis breng oke?'' zegt hij dan. Ik knik en loop mee naar de auto.

She's it | 5SOS | book 1Where stories live. Discover now