Chapter 5

4.6K 288 10
                                    

POV Lucy

''Nou het zit zo... ik was op twitter aan het rondkijken, en op een of andere manier kwam ik op jouw account. Ik zag je tweets en het raakte me gewoon. Vandaar dat ik je volg.'' Ik knikte even. Alsnog vond ik het apart. Ik zag een knus cafetje en daar wilde ik wel eten. ''Zullen we daar eten?'' vraag ik, en ik wijs naar het cafetje. Ashton knikt en we lopen naar binnen. ''Wat wil je eten?'' vraagt hij. ''Oh, doe maar een croissantje met wat thee.'' hij knikt en besteld het voor me. Hij neemt zelf een broodje hamburger met wat cola. Als we klaar zijn betaald hij. ''Hier, heb je 5 euro.'' Ik druk 5 euro in zijn handen. ''Nee, ik betaal voor je.'' Hij geeft het terug. Ik knik en stop het geld weer terug. ''Ik moet denk ik naar huis, misschien is mijn vader daar en anders moet ik ook nog huiswerk maken.'' zucht ik. Eigenlijk had ik het best gezellig gehad. ''Oké, is goed. Moet ik nog met je mee of niet?'' vraagt Ashton aan me. ''Nee, het is goed zo. Ik red mezelf wel. Bedankt voor het eten.'' zeg ik vriendelijk. Hij knikt en ik loop weg. ''Ik stuur je nog wel een berichtje.'' roept hij nog. Ik doe gewoon alsof ik het niet gehoord heb, want het is nogal awkward om te schreeuwen. Het is nog wel even lopen naar mijn fiets, maar dat maakt niet uit. Ik kijk op mijn telefoon en zie dat de papparazi dus foto's heeft gemaakt. ''Ashton gespot met mysterieus meisje.'' zie ik door mijn tijdlijn gaan. ''Who is this mysterius girl?'' Ik zie allemaal foto's. ''Ashton was in a cafe with a girl, what were they doing there?'' Ik bekijk de foto's en ik zie mezelf, op sommige foto's kijk ik echt raar. Maar als ik het kan zien betekend het dat mijn school ze ook kan zien, en mijn vader dus ook! Ookal denk ik niet dat mijn vader zulke foto's bekijkt. Naja het zal wel. Ik besluit om Dian een berichtje te sturen.

L: Heey Dian, I just met Ashton... 

D: WHAT?? And you are telling me now? Im so happy for u.

L: I didn't make any pictures but if you look on the internet you'll find enough pictures lol.

D: Yess I saw it but I didn't knew it was you! 

L: Awh haha, but I'm going to my house now. I hope that my dad is at home.

D: Goodluck sweetheart, take care of yourself.

Ik glimlach en zie dat ik bij mijn fiets ben. Ik haal hem met wat geweld van het slot af en ga dan naar huis. Als ik net thuis ben gaat de telefoon, het is mijn moeder. 'He Lucy, ik kom morgen naar huis oke?'' Ik knik, maar bedenk dan dat ze me niet kan zien. ''Isgoed, mam? Pap is weg.. Maar de politie kan nog niet helpen omdat hij nog niet lang genoeg weg is.'' ''Oh meissie toch, ik kom zo snel mogelijk thuis. Ik ben er morgenochtend, hopelijk nog voordat je naar school gaat.'' ''Isgoed, ik zie je dan.'' Ik hang op en loop naar mijn kamer. Ik besluit om mijn huiswerk maar te gaan maken, ik kan me er niet goed op concentreren maar na een uurtje is het gelukkig af. Ik zie dat het al 6 uur is, was ik dan zo lang met Ashton geweest? Ik bestel een pizza, en plof neer op de bank om TV te kijken.

Nadat ik mijn pizza opheb, die overigens veel te laat kwam, weet ik niet echt wat ik ga doen. Ik open twitter.

''Someone who wanna skype with me? I'm bored. x''

Het duurt even, maar dan krijg ik een reactie van een meisje die wel wilt skypen. Ze heet Sophia en is even oud! We skypen tot half 12 en dan ga ik slapen. We hebben ook nummers uitgewisseld zodat we elkaar kunnen whatsappen. Ze woont in Engeland, maar niet dicht bij London. 

Als ik de volgende ochtend wakker wordt van de wekker is mijn moeder er nog niet, het is nog erg vroeg dus ik snap het wel. Ik maak een ontbijtje en een lunch, trek mijn kleren aan en poets mijn tanden en ga dan naar school. 

Op school loop ik perongeluk tegen iemand aan. ''Hee kijk is uit, trut!'' roept Dewi tegen me. ''Sorry!'' zeg ik snel. ''Oh, wacht Lucy! Kan ik even met je praten?'' Ik kijk haar verbaasd aan. ''Tuurlijk..'' zeg ik twijfelend. ''Nou oke, het zit zo..'' Dewi begint meteen met praten en ze praat snel. ''Ik geef vrijdagavond een feestje en ik vraag af of je zin hebt om te komen? Dat kan erg gezellig worden! En misschien kan je iemand meenemen ofzo.'' Ik knik. ''Ik kijk wel even, maar ik denk niet dat ik iemand meeneem.'' zeg ik. ''Waarom niet? Je kan die gast toch meenemen, hoe heet ie ookal weer! Ohja, Ashton.'' Ik kijk haar raar aan. ''Ehh oke dan?'' De rest van de dag doet iedereen ineens heel aardig tegen me, maar dat komt denk ik alleen omdat ik met Ashton gespot ben. Toch heb ik een leuke dag. 

Als ik thuis kom zit mijn moeder op de bank. ''Lucy, je vader is gevonden. Hij ligt met een coma in het ziekenhuis en ze weten niet of hij nog ontwaakt. Hij had teveel gedronken..'' Ik kijk haar aan, mijn moeder is gebroken maar ik vind het op een of andere manier niet eens zo erg. ''Mam, het komt wel goed met pap.'' zeg ik terwijl ik haar een knuffel geef. 

She's it | 5SOS | book 1Where stories live. Discover now