Chapter 3

5.1K 307 18
                                    

''Lucianna, nu opstaan! Of blijf je heel de dag in je bed liggen?!'' hoor ik mijn vader roepen. Shit, hoe laat is het. Ik kijk op mijn telefoon en zie dat het 9 uur is. Wacht, het is weekend! Eigenlijk is het weekend nog erger dan school, omdat ik dan 2 dagen lang met mijn vader opgeschept zit. Ik pak mijn telefoon van het nachtkastje en kijk bij mijn DMs, ik heb een berichtje van Dian.

D: OMG LUCY ASHTON IS FOLLOWING YOU IM SO JEALOUS WHY DID HE FOLLOW U OMG

Ik grijns en schrijf snel wat terug.

L: I don't even know who Ashton is, but he also DM'ed me. Shall I DM your name to him? 

Ik besluit om haar naam maar gewoon te DM'en, ik open het gesprek en zie dat hij nog meer gestuurd heeft.

A: Yes, I'm also fine! 

A: Did u have a nice day?

A: Are you still there? 

A: Can u answer me please?

L: Oh, I'm sorry. I fell asleep I think. But yes, my day was nice. And how was/is yours? May I ask you something? 

Hopelijk reageert hij een beetje snel. Ik kijk op twitter en retweet nog wat tweets. Ik krijg nog steeds veel tweets over Ashton en ik heb inmiddels nog meer volgers. Ineens zie ik dat een meisje #AshUnfollowLucianna naar me gestuurd heeft. Ik klik op de tag en zie dat heel veel mensen willen dat Ashton mij unfollowt. Ik bedenk iets en tweet het dan.

''Why is #AshUnfollowLucianna trending? I mean he can choose who he follows himself. You're not owning him. Its very mean to make that tag.''

Tevreden verzend ik het. Daarna ga ik uit bed en maak ik een ontbijt voor mij en mijn vader. ''Lucianna, je weet dat ik kaas niet lekker vind.'' Ik knik. ''Wat zit er dan op mijn broodje?'' ik kijk naar zijn broodje en zie dat er kaas op zit. ''Oh het spijt me! Ik maak wel een ander broodje.'' zeg ik snel. Ineens zie ik dat mijn vader heel boos is. ''En dan wil je dit broodje zeker weggooien? Ben je gek geworden! Jij moet gewoon een keer nadenken met die hersenen van je!'' ik knik snel als antwoord. ''Maar je moet toch iets eten?'' piep ik dan. ''Geef mij jouw broodjes maar! Jij eet zelf gewoon niks.'' ik zucht en schuif mijn bord naar hem. ''Prima, als jij dat wilt! Ik ga nu weg en ik kom vanavond wel weer thuis. Zorg maar lekker voor jezelf.'' Voor ik het weet trekt mijn vader me aan mijn haren, en hij begint op me in te slaan. ''Verdomme!'' roept hij. Ik begin te huilen, maar hij gaat door met slaan. ''Stop, alsjeblieft!'' roep ik, maar het klinkt meer als. ''St-o-oe-p, al-als-je-jebli-lieft''. Als hij me los laat ren in naar boven, ik pak mijn telefoon en wat geld en vlucht dan snel het huis uit.

Ik ben op mijn fiets naar het centrum van London gefietst, en daar heb ik in een cafétje wat gegeten. Daarna ben ik in een park op een bankje gaan zitten. In de verte kan ik de London eye zien en ik zit wat op mijn telefoon. Ik krijg een melding dat ik weer een DM heb, hij is van Ashton.

A: Ofcourse! Ask me what U want to ask.

L: Can u please follow my best friend? She asked me if I could DM you for her, her username is @grandbuterabae (A/N: ik heb random wat bedacht).

A: Ofcourse, I'll do that for u. Wait a second.

Ik glimlach en krijg dan een berichtje van Dian.

D: Thanks!

D: OMG OMG OMG HE SAW IT OMG THANKYOU SO MUCH HE FOLLOWS ME 

L: You're welcome <3.

Daarna stuur ik weer een berichtje naar Ashton.

L: Thanks! She's very happy right now! 

A: I really wanna talk with u, but I need to go now.

L: Okay, its alright! Hv fun.

Ik stop mijn telefoon weg en besluit om gewoon wat door London te lopen. Ik stop mijn oortjes in en begin te wandelen. Al snel sta ik voor de London Eye. Ik kan er best ingaan toch? Ik heb nog wel wat geld en ik heb toch niks beters te doen. 

Boven stopt de London Eye ineens, dit hoort toch niet? Ik kijk om me heen en zie nu pas dat er nog meer mensen in deze cabine zitten. Ik had het net niet eens door omdat ik zo naar buiten keek! Al snel begonnen we weer af te zakken, misschien dat het toch wel zo hoorde.. 

Als ik uit de London Eye kom besluit ik maar om naar huis te gaan, eigenlijk wil ik niet maar als ik nog langer wegblijf wordt mijn vader sowieso boos. Ergens hoop ik dat mijn moeder thuis is, maar ik weet zeker dat ze er niet is. Thuis loop ik snel door naar boven, maar het is al telaat. ''Lucianna, waar denk jij zo snel heen te gaan?'' roept mijn vader. Ik hoor voetstappen en al snel word ik aan mijn haren de grond op getrokken. Ik kijk mijn vader bang aan. ''Naar mijn kamer..'' kerm ik. Ik schreeuw het uit van de pijn. ''Ik denk dat jij beneden gaat opruimen, en de komende week heb je huisarrest.'' schreeuwt hij. Als blikken nu konden doden, was ik dood. ''Best!'' roep ik, ik trek me loos uit zijn greep en haast me naar beneden. Ik pak snel wat te drinken en drink het op. Daarna begin ik met het opruimen. 

Rond half 11 lig ik eindelijk in mijn bed. Waarom ga ik eigenlijk niet gewoon weg uit dit huis? Ik kan prima voor mezelf zorgen, of misschien kan ik wel bij mijn tante wonen. Of misschien via stichting jeugdzorg ergens heen.. Mijn moeder zie ik toch maar 1 keer in de maand, en veel maakt het niet uit. Mijn jeugd is toch al verpest. 

Ik besluit om jeugdzorg een mailtje te sturen waarin ik de situatie uitleg. Ik hoop dat er iets mogelijk is. Als ik klaar ben met het mailtje ga ik op twitter. 

''This day was a hell, I hate this.''

Dian weet als enige hoe mijn situatie is, ze stuurt dan ook meteen een DM.

D: Are u okay? Im worried about u.. <3

L: Yes, I am think about moving out of this house. But I really wanna stay in London.

D: What happend? Did your dad slap u again.

L: Yes, but you know that I rather don't talk about it. But thanks for being here for me, i love u.

D: Its okay, everything is going to be okay. For sure. 

Ik besluit om gewoon even niet meer te antwoorden, ik ben nu niet echt in de mood om vrolijk te doen. Ik zou zo graag een vriendin in het echt hebben, waar ik nu heen zou kunnen gaan, maar dat kan niet. Vroeger had ik Alice, we deelden alles. Tot de dag dat ze dood ging, een auto ongeluk. Zij wist dat mijn vader zo was, ik kwam in het weekend bijna altijd bij haar. Ik was haar sister from another mister, en natuurlijk ook van een andere moeder. Het was in de zomervakantie, toen we naar de eerste zouden gaan. Mijn vader begon in die tijd net agressief te worden, maar veel alcohol dronk hij toen wel al. Ik miste haar. Mijn telefoon begon te trillen en ik had een DM van Ashton deze keer.

A: Is everything alright? I saw your last tweet.

L: Ofcourse is everything alright, why would you even care. You are famous and I'm just a poor teenage girl. 

A: Whats wrong then?

L: Oh, I'm just moving out of the house. Thats it. 

A: How old are u? Are u 18 or something.

L: No, I'm 16 but I can't life her anymore. 

A: Why not?

L: Why are u even talking with me? Why would you care? Why are u following me? 

Ik begon een beetje boos te worden, waarom bemoeide hij zich zo met mijn zaken. Hij deed alsof ie mijn beste vriend was, en dat is hij niet. Ik kijk naar het antwoord wat hij stuurde.

A: Its just... I care for you because I saw your tweets. I followed you because I wanted to talk with u. If you need some support, I'm here for you.

Great, een beroemde gozer die doet alsof hij mijn beste vriend is.

L: I'm not in the mood for this bullshit, you are probably someone who act likes he cares and then drops me down. Its my story, not yours. I need to go.

A: Im sorry, but I really care. Goodbye! 

L: Bye.

Was ik misschien te bot tegen hem? En waarom moest hij mij persee volgen. Ik begon me nu al aan hem te irriteren. Morgen was het zondag en ik wist nu al niet wat ik zondag moest gaan doen. Waarschijnlijk heel de dag schoonmaken ofzo, ugh. 

She's it | 5SOS | book 1Where stories live. Discover now