Chapter 2

5.7K 300 57
                                    

POV Lucy.

" Baby, even though I hate ya I wanna love ya I want you And even though I can't forgive ya I really want to I want you. Tell me, tell..." met een klap sla ik mijn wekker uit. Een lange zucht verlaat mijn mond en ik rol uit mn bed. Met een klap beland ik op de grond. Ik kreun even en sta dan op. Ik besluit om mijn grijze skinnyjeans aan te doen met een simpel hemdje. Ik kijk tevreden in de spiegel. Mijn wang is nogsteeds blauw, ik probeer het een beetje te camoufleren met foundation. Ik gebruik eigenlijk nooit make-up, alleen een beetje mascara met eyeliner. Als ik de blauwe plek een beetje weg heb gewerkt en mijn mascara goed zit loop ik naar beneden. Ik besluit om een beetje yoghurt met cruesli te nemen en smeer snel een broodje nutella voor op school. Ik kijk nog even op twitter en tweet wat.

"Off to school, have a nice day everyone. ❤" 

Als ik weg wil gaan bedenk ik me snel dat ik mijn tanden nog moet poetsen. "Fuck.." Ik ren snel naar de badkamer en poets mijn tanden. Daarna ren ik naar beneden en pak ik mijn jas. Ik loop snel naar buiten en gooi gehaast de deur dicht. Shit, dat ging een beetje te hard. Ik loop snel naar mijn fiets en ik doe mijn oortjes in. Ik leg mijn tas op het rekje en maak hem snel vast. Ik moet me haasten want de bel gaat over 25 minuten en eigenlijk is het 30 minuten fietsen.

Als ik aankom op school hoor ik net de bel gaan. Een zucht verlaat mijn mond. Nu ik toch al te laat ben maakt het niet echt uit hoe snel ik ben. Ik pak mijn spullen van mijn fiets en loop naar mijn kluisje. Ik pak de spullen die ik nodig heb en loop dan naar de les. Ik open de deur en ik wil naar mijn plaats lopen. "Lucianna waar kom jij vandaan?"  Daar gaan we dan. "Sorry, maar ik moest nog even iets regelen bij Meneer Smith." bedenk ik snel. "Ga maar zitten en kom aan het eind van de les bij me." Ik knik en ga zitten. "Is Lucianna te laat?" grijnst Dave naar me. Hij pakt mn etui en gooit hem op de grond. Ik besluit om hem te negeren. "Lucianna? Ik vroeg je wat." Gaat hij verder. "Noem me niet zo." grom ik. Ik besteed verder geen aandacht aan hem, terwijl hij heel de les doorgaat met mijn naam opnoemen. "Dave, vind jij Lucianna soms leuk?' zegt de docent dan. Ik grijns. "Nee.. Ik vind haar helemaal niet leuk ugh." zegt hij met een vies gezicht.

De bel gaat, ik sta op en wil het lokaal uitlopen. ''Lucianna, moest jij niet even blijven?' Ohja, ik zucht en ga bij de docent zitten. ''Je weet dat meneer Smith vandaag vrij is he.'' Oeps, daar had ik helemaal niet aan gedacht. ''Ja, maar ik moest wat in zijn postvakje brengen.'' bedenk ik snel. ''En dat moest persee onder mijn les?'' ik knik. ''Lucianna, je kan geen smoesjes bedenken. Deze keer laat ik het voor wat het is maar de volgende keer kan je nablijven.'' Ik zucht. ''Okay dan, mag ik nu weg?'' vraag ik. De docent knikt en ik loop snel naar de volgende les. 

In de pauze zit ik alleen aan een tafel, ik eet mijn koekjes op en drink wat. Ik besluit om een lekkere reep chocolade te halen bij het snoepautomaat. ''Dus, Lucianna wilt nog dikker worden?'' hoor ik ineens achter me als ik de reep heb gepakt. Ik draai me om en ik zie Dave met zijn gangstervriendjes staan. Matthew en Joe. ''Noem me Lucy en ik heb gewoon honger. Mag ik er nu langs?'' zucht ik. De jongens lachen maar laten me er tot mijn verbazing langs. Gelukkig zie ik nog net optijd dat Joe zijn voet uitstak, en ik stap erover heen. 

De rest van de dag gebeurd er niet erg veel, Dave en zijn vrienden maken nog wat rotopmerkingen maar van de rest van de klas heb ik geen last. Wel loopt Dewi de heletijd bij Dave te zeuren, wat hem irriteerd. Dat was wel vermakend. Dewi is een beetje het tutje van de klas, ze is populair en erg knap, maar ze irritant. En haar vriendinnen Melissa en Yenthe zijn net zo. Er staat altijd een hele groep meisjes om hun heen, die denken dat ze erg goed bevriend zijn met ze, maar zelfs ik zie dat ze zich aan die meelopers doodergeren. De popu's zitten altijd bij elkaar in de pauze, en de meelopers hangen er maar een beetje omheen. En ik? Ik zit altijd alleen. Gelukkig is deze saaie dag nu afgelopen, zodra ik thuis ben maak ik mijn huiswerk meteen. 

Als ik klaarben met mijn huiswerk zie ik dat het nog maar half 4 is, ik was vandaag vroeg uit en het huiswerk was erg makkelijk. Mijn vader is nergens te bekenen, ik besluit om TV te kijken. Geordie Shore is best leuk toch? Maar na 20 minuten wordt de TV uitgezet en staat er een boze vader voor me. 'Denk jij dat je om 4 uur al TV mag kijken? Steek die armen eens uit en ga aan het werk.' Ik knik en sta zuchtend op. 'Niet zo zuchten, het irriteert me!' roept mijn vader boos. Ik negeer het en besluit om de was maar op te ruimen. Ik vouw alles netjes op en stop de nieuwe was in de wasmachine. 'Dat is hoe ik het graag zie'' zegt mijn vader. ''Nou fijn, je kan dus ook nog iets positiefs zeggen.'' meteen bedenk ik dat ik dat beter niet kon zeggen. Ik voel meteen een hand op mijn kaak en voor ik het weet lig ik op de grond. ''Pap, laat me los!'' roep ik. ''Niet voordat jij je excuses aanbiedt!'' kaatst hij terug. ''Het spijt me heel erg pap, maar ik mis de oude tijd.'' ik voel dat ie me nog een keer trapt in mijn zij, maar daarna laat hij me los en loopt ie weg.

--- Flashback --- 

Ik gaap. ''Ben je moe meisje?'' vraagt mijn vader aan me. Ik knik en hij lacht. ''Zal ik je dan maar even naar bed brengen?'' vraagt mijn moeder aan me. ''Nee! Papa moet mij naar bed brengen en een verhaaltje vertellen'' pruil ik. Mijn vader tilt me op en gooit me over zijn schouder. ''Papa zet me neer!'' roep ik en ik begin op zijn rug te slaan. Hij grijnst ''Niet voordat jij in je bed ligt.'' hij tilt me de trap op en legt me in bed. ''Wil je alsjeblieft een verhaaltje vertellen?'' vraag ik terwijl ik hem met mijn grote ogen aankijk. ''Tuurlijk prinsje.'''

Maar toen mijn oma overleed, zijn moeder dus, veranderde alles. En toen mijn moeder meer ging werken draaide alles om. Hij begon te drinken en uiteindelijk werd hij agressief. Mijn moeder weet het niet, want zodra mijn moeder er is drinkt hij niks en is hij ineens heel aardig voor me. Ik ben een keer weggelopen, maar daarna was hij zo boos op me dat ie me zo hard sloeg en trapte dat ik een dag in mijn bed heb gelegen. 

Ik ga op mijn bed liggen, het is net 5 uur dus ik kan even wat voor mezelf doen. Ik open twitter en zend een tweet de wereld in.

Today was a complete hell, but I love u all. 

Ik besluit om op Vine filmpjes te kijken van Ariana en gewoon andere leuke mensen. Ik wil net naar beneden gaan als mijn telefoon ineens crasht. Ik zie dat mijn twitter ineens heel veel mentions krijgt. Ik open twitter, wat wel even duurt en kijk. ''Congrats!'' ''Omg, you're so lucky!'' ik lees de tweets en vraag me af waar ze het over hebben. Ik beantwoord 1 van de tweets. ''@5sauceofbutera what are u talking about?'' Ik krijg nogsteeds heel veel meldingen. ''Congrats on your Ash follow!'' ''OMG YOURE SO LUCKY ASHTON IS FOLLOWING YOU WOW'' Wie is Ashton dan? Ik kijk bij mijn followers en scroll een stuk naar beneden, nadat die gast me volgde kreeg ik ineens wel erg veel volgers. Ik zit nu al op de 500 wow! Dan zie ik iemand met de naam Ashton Irwin, zijn account is verified. Ik besluit om wat van zijn tweets te kijken. Hij zit dus in een band ofzo, nou helemaal leuk. Ik kijk naar de tweets die over mij gaan. ''Why is he following that girl? She isnt even a fan!'' ''That girls isn't even happy lol' Ik besluit snel een tweet te schrijven. ''Omg, thanks @Ashton5SOS!'' Ik weet niet eens wie het is, maar ik heb geen zin in die stomme tweets. Ik besluit om snel eten te maken. 

Na het eten ruim ik, zoals gewoonlijk, alles af. Ik besluit om even te douchen. Ik vraag me af waarom die gast me nou volgt. Ik leg een handdoek en ondergoed klaar, voor als ik klaar ben met douchen. Als ik klaar ben met douchen kleed ik me aan. ''Lucianna Felicia Elise Neville, waarom douch jij zo lang!?'' hoor ik mijn vader al vanaf de gang. Shit, was het zo lang. ''Sorry!'' roep ik snel terug. Ik hoop dat ie weg is, en zodra ik op de gang kom is mijn vader gelukkig weg. Ik loop snel naar mijn kamer en trek mijn pyjama aan. Ik open twitter en zie dat ik een aantal DM's heb. Dan zie ik pas dat ik een DM heb van die Ashton. Ik lees het en stuur snel wat terug.

A: Hey, how are u? 

L: Im totally fine, wbu?

Waarom praat hij tegen mij? Ik weet niet eens wie het is..

She's it | 5SOS | book 1Waar verhalen tot leven komen. Ontdek het nu